13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAlina Gorghiu este convinsă că PSD va da ordonanță de urgență pentru...

Alina Gorghiu este convinsă că PSD va da ordonanță de urgență pentru legile Justiției

“Având modelul legilor justiţiei şi calendarul de desfăşurare, pot paria că PSD va da ordonanţă de urgenţă pe Codul penal. Nu este o noutate instituţia ordonanţei de urgenţă aleasă de PSD pentru o serie de acte normative pe care le consideră absolut prioritare, dar de data aceasta nervii PSD-ALDE cred că vor ceda foarte repede şi cred că vom vedea într-o lună-două acea ordonanţă de urgenţă care să rezolve problema”, a afirmat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Parlamentara liberală a spus că sunt două legi deja întoarse în Parlament iar comisia specială va pune în discuţie respectivele texte. Gorghiu opinează că articolele declarate neconstituţionale pot fi modificate în urma unei dezbateri serioase, astfel încât la final “să nu mai avem nişte legi ale justiţiei atât de periculoase”.

“Dacă PSD va accepta modificarea articolelor în direcţia celor menţionate de Curtea Constituţională şi dacă va ţine cont de opţiunea noastră de a avea avizul Comisiei de la Veneţia înainte de adoptare, vă spun că acest conţinut poate fi unul echilibrat. Rămâne să vedem dacă PSD va avea înţelepciunea să discute cu noi în lunile care vor urma. Dacă vor exista vicii de constituţionalitate în continuare, nu vom avea legi ale justiţiei anul acesta”, a susţinut Alina Gorghiu.

Ea crede că anul acesta, accentul va cădea nu pe legile justiţiei, din punctul de vedere al PSD, ci pe modificările la Codul penal şi la Codul de procedură penală.

Pe de altă parte, în opinia senatoarei PNL, în toate opţiunile românilor, nu Justiţia este pe primele locuri prioritare, ci siguranţa locului de muncă şi nivelul salariului.

“Nu am trăit până acum un asemenea nivel de incertitudine, bugetari şi nebugetari nu ştiu cu cât li se scade salariul în luna februarie. Au fost trei miniştri de finanţe, Darius Vâlcov, Viorel Ştefan şi Eugen Teodorovici, care au ratat complet promisa ordonanţă de urgenţă referitoare la Declaraţia 600. (…). Aflăm de la ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, că o serie de bugetari vor avea scăderi de salarii între 10% şi 40%”, a subliniat Gorghiu.

Senatoarea a mai susţinut că după transferul contribuţiilor sociale la angajaţi, salariile a peste 8.000 de angajaţi din tribunale şi parchete vor fi mai mici cu 500 de lei de la începutul acestui an şi că îngrijorarea grefierilor şi a personalului auxiliar din Justiţie este legitimă.

“Asistăm doar la începutul revoltelor care vor urma din partea multor salariaţi care vor vedea pe fluturaşii din luna februarie cum le-au fost tăiate salariile de către guvernarea PSD-ALDE”, a spus Alina Gorghiu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă