12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTăriceanu a salvat-o pe Olguța de hoți | OPINIE

Tăriceanu a salvat-o pe Olguța de hoți | OPINIE

Știu de ce n-a mărit Olguța salariile. I-a arătat Tăriceanu că bandiții ăia de profesori au 4 luni de vacanță. La ce să le mai dea bani în plus? Să irosești în halul ăsta banii publici în loc să faci un teren de sport în pantă? Ieșea scandal mare între PSD și ALDE. De parcă parlamentarii lui nea Anton n-ar avea 6 luni de vacanță pe an și lefuri enorme. La ei merge o majorare că merită.

Povestea tristă a salariilor mărite își are originea în neputința unor politicieni de a se opri din mințit și de a-i lua de proști pe propriii alegători. Treaba asta a mers de atât de multe ori încât ar fi și păcat să facă ceva real în sprijinul acestora.

Dar, pentru a fi ministru PSD e de ajuns să fii tare în gură, iar cei de la ALDE trebuie să fie și tari de cap. Cum apare câte unul care își cunoaște domeniul și încearcă să fie cât de cât rațional, pac, sar istericii pe el și-l fac incompetent.

Șefa aberațiilor salariale este, fără doar și poate, Lia Olguța Vasilescu, gata să mărească verbal orice și oricât. Până la urmă, ea și-a făcut treaba pentru care a fost numită, a promis cât au ținut-o fălcile. Pentru că nu s-a putut e de vină doar poporul român, care nu muncește și nu produce atât cât visează ea. Practic, n-o merităm. De asta suntem mai mereu certați că suntem răi și nu vrem să înțelegem binele cu care vrea să ne blagoslovească.

Cu toate acestea, eu încă aștept majorarea aia de 17% a salariilor din mediul privat promisă de ea. Am văzut că se amână doar creșterea lefurilor la stat, de privat nu s-a pomenit nimic. Deci rămâne în picioare dacă nu s-a anulat? Oricum, eu încerc zilnic la bancomat. Nu-mi vine să cred că ditamai ministrul a aruncat niște vorbe așa, fără acoperire. E bine că a primit și-o mână de ajutor de la Tăriceanu. Era gata-gata să risipească niște bani pe hoții ăștia de profesori care sunt permanent în vacanță. Poate că ar trebui să fie puși să aducă bani înapoi întrucât fac treaba asta de prea mult timp.

Dacă o să ia banii și de la gravidele care și-au permis să aibă un job mai bun înainte să nască, sigur se rezolvă problema salariilor din România.

Lăsând gluma la o parte, este o situație extrem de serioasă. Diferite categorii de angajați la stat se luptă între ele pe promisiuni fără acoperire. Promisiunile electorale neonorate se vor întoarce împotriva celor care le-au propovăduit. Cei care au exagerat doar de dragul de a da bine în fața partidului trebuie să plece. Cei rămași trebuie să ia lucrurile în serios, să explice situația reală și să mai taie conductele prin care se scurg banii publici în buzunarele de partid. Dar o să-i lase Big Daddy?  

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă