Lovitura de stat reîncărcată sau de ce e nevoie de Macovei

de Cristian Campeanu , 07 august 2014 - stire actualizata la ora 16:36, 07 august 2014
Lovitura de stat reîncărcată sau de ce e nevoie de Macovei

Acum, că Ponta a rupt Pactul de coabitare într-un mod atât de teatral și lipsit de bun-gust, întrebarea care se ridică este: care sunt consecințele acestui gest? Ce se va schimba și ce anume va face Ponta din ceea ce nu ar fi făcut sub constrângerile Pactului de coabitare? Ponta a spus că orice relație instituțională între Guvern și Parlament, pe de o parte, și Traian Băsescu „ca persoană“ încetează, ceea ce este pur și simplu un nonsens. Nu există nici un fel de relație instituțională între Guvern, Parlament și Băsescu „ca persoană“, ci între Executiv, Legislativ și Președinție. Rezultă că Guvernul și Parlamentul își vor asuma decizii ce revin prin Constituție președintelui, ceea ce ar reprezenta, de facto, o lovitură de stat. Sau, mai exact, lovitura de stat din 2012 reloaded. Spre această concluzie conduc și afirmațiile lui Ponta că Băsescu nu se mai reprezintă decât pe sine „și familia sa infracțională“ (las’ că PSD nu e familie infracțională, e cor de biserică) „şi orice fel de declaraţii, decizii, acţiuni ale lui nu trebuie să fie interpretate ca ale României (subl. n.)“. Concret, asta înseamnă că Ponta va prelua atribuțiile prezidențiale și își va asuma „reprezentarea“ României pe plan extern. De aici și declarațiile sale că europenii și americanii ar fi fost înșelați și manipulați de Băsescu.

Ce atâta grabă, când Băsescu mai are mai puțin de patru luni de mandat, iar Ponta are prima șansă să preia atribuțiile prezidențiale în mod constituțional și democratic, prin alegeri? Sunt posibile mai multe explicații, dintre care cea mai benignă ar fi că nu e vorba decât de un simplu artificiu electoral al lui Ponta, care mizează în mod clar, dar dubios, în această campanie prezidențială tot pe lupta contra „regimului Băsescu“, în condițiile în care Băsescu nu mai candidează. Pentru a putea înțelege care sunt intențiile lui Ponta ar trebui să știm ce anume a denunțat Ponta. Punctul 5 din cele 7 ale Acordului de Colaborare Instituțională reglementează conduita publică a celor doi. Se vorbește acolo de „adresare respectuoasă“, „adresarea la plural“, „evitarea expresiilor dure și atacurilor de orice fel“, precum și despre respectarea „cu strictețe“ a regulii „de a nu expune public discuțiile oficiale“. În mod clar, nici Ponta, nici Băsescu nu au respectat acest punct și dacă ar fi vorba numai despre asta, atunci n-ar fi decât un gest superfluu marca Ponta.

Dar Pactul conține și prevederi de substanță. Astfel, se vorbește despre „elemente fundamentale acceptate de toate părțile, elemente ce nu vor fi alterate (…) de nici o inițiativă a părților“. Printre acestea se află orientarea strategică a României, securitatea națională, independența Justiției și statul de drept. Cu alte cuvinte, despre apartenența la NATO și UE, parteneriatul strategic cu Statele Unite, caracterul democratic al statului, despre instituțiile de securitate națională, adică în special serviciile secrete, despre numirile în funcțiile de procuror-general și procuror-șef al DNA, despre respectarea Constituției și recunoașterea deciziilor Curții Constituționale. Or, dacă aceste prevederi ale Pactului de coabitare sunt ceea ce denunță Ponta, atunci asistăm la cea mai gravă criză din istoria postdecembristă a României. Își dorește Ponta să scoată țara din NATO și UE și să instaureze un regim autoritar de inspirație putinistă care să readucă România în sfera de influență rusă? Nu este exclus și dovezi în acest sens există deja cu prisosință, dar nu credem că Ponta are curajul să facă acest lucru în acest moment de maximă tensiune între Europa și Rusia. Cel puțin nu câtă vreme nu are legitimitatea democratică, validată prin alegeri, să o facă. În schimb este nu doar plauzibil, ci foarte probabil să încerce o lovitură de forță anticonstituțională prin care să preia controlul asupra serviciilor secrete și să decapiteze DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție și Curțile independente, la cererea baronilor PSD și a lui Dan Voiculescu. În acest sens este relevant faptul că Ponta a denunțat Pactul în urma unui ultimatum rudimentar emis de Radu Tudor, un căpitan credincios din armata de bufoni siniștri ai lui Voiculescu de la Antena 3, care și-a ieșit din minți în fața perspectivei condamnării stăpânului. Scoaterea din joc a serviciilor secrete și a DNA, fie prin eliminarea Laurei Kovesi și înlocuirea cu o marionetă după modelul Ciorbea ca Avocat al Poporului sau Tăriceanu la șefia Senatului, fie prin comasarea cu DIICOT și „topirea“ atribuțiilor anticorupție, este exact ceea ce i-au cerut lui Ponta baronii și Voiculescu de la alegerile din 2012 până acum. Dacă va reuși, atunci în mod cert va schimba și orientarea strategică a României, pentru că atât Uniunea Europeană, cât și Statele Unite au făcut din statul de drept și lupta anticorupție o condiție indispensabilă a parteneriatului cu România și orice atac la instituțiile Justiției independente va arunca în aer acest parteneriat și ne va aduce mai aproape de Moscova.

În această perspectivă Pactul de coabitare se va dovedi a fi un compromis grav, dar nu din partea lui Ponta, așa cum acuză Crin Antonescu, ci din partea lui Traian Băsescu. Pactul prevede, printre altele, colaborarea Guvern-președinte în privința numirilor de procurori și în baza Pactului a fost făcut compromisul Tiberiu Nițu – procuror general, Kovesi la DNA, nu pentru că președintele „era cu spatele la zid“, așa cum a afirmat deunăzi. Băsescu minte și este necinstit când o acuză pe Monica Macovei că este lipsită de caracter deoarece l-ar fi atacat pentru că l-ar fi abandonat pe Daniel Morar când el se afla în fața unei majorități de 70% care „putea să nu discute cu mine“. Băsescu ar fi putut, din punct de vedere constituțional, să nu-l abandoneze pe Morar și să meargă pe varianta maximală, cu riscul de a fi din nou suspendat, dar a ales să respecte Pactul de coabitare. În plus, pe președinte pare să-l fi lăsat și memoria, pentru că nu au trecut nici trei săptămâni de când afirma cu gura lui: „Eu de la bun început am susţinut Morar – procuror general, Kovesi la DNA. Am obţinut în acele mizerabile negocieri: Niţu – procuror general, Kovesi la DNA.  Aceste numiri nu trebuiau negociate în mod normal. Aveam în faţă o putere politică ce câştigase cu 70%. Aveam şi purtătorii de opinie de dreapta care mă terfeleau că o propun pe Kovesi la DNA şi am obţinut ce am putut. Asta e.“ Păi, ori admiți că au fost niște negocieri „mizerabile“ care nu ar fi trebuit să aibă loc, ori te vaiți că „erai cu spatele la zid“?

Pactul de coabitare a avut drept scop evitarea unui conflict care să ducă la o nouă criză constituțională și la o nouă suspendare a președintelui. Din acest punct de vedere, Băsescu a făcut un compromis care s-a materializat prin trecerea lui Morar pe linie moartă și instalarea lui Nițu ca procuror general. Nițu a fost prețul plătit de Băsescu pentru a evita o nouă suspendare. Acum, același Băsescu o acuză grobian pe Macovei că a făcut compromisuri în PDL pentru o pensie de europarlamentar. Las’ că Macovei a candidat pe locul ei și tot pe locul ei ar fi candidat și la PDL și la PMP, dar, chiar și așa să fie, una e să faci compromisuri politice în partid și alta e să faci compromisuri naționale cu Ponta pe seama Justiției. În plus, Băsescu pare să fi ajuns să creadă că tentativa de lovitură de stat din 2012 a fost despre el. Nu a fost; a fost despre instituții și statul de drept.

Și acum, imaginați-v-o pe Monica Macovei discutând cu Ponta varianta numirii lui Nițu la Procuratura Generală! Credeți că ar fi ales compromisul sau suspendarea, eventual un lung șir de suspendări și referendumuri? După nici șase luni, Ponta ar fi ieșit distrus, cu credibilitatea externă făcută praf și cu legitimitatea internă zdruncinată. De aceea e nevoie de candidatura Monicăi Macovei la președinție.

Loading...

Comentarii

 • Liliana

  13 august 2014 10:31

  Da Dna Macovei este omul providential pt presedentia Romaniei. Este c instita, corecta si f bine pregatita, trebuie ajutata de noi toti, cei care avem bun simt si gandim. Trebuie sa ne implicam Monica Macovei trebuie sa castige aceste alegeri este singurul candidat credibil si va fi pt viitorul nostru si pt viitorul copiilor nostri. Aceasta alegere ar fi o adevarata revolutie a romanilor cinstiti si muncitori, care vor sa li se respecte munca.

  raspunde comentariului
 • Xulescu Baseboc

  12 august 2014 14:01

  Spui numai prostii C. Câmpeanule, las.o jos CRISTIENE că MĂCĂE prea , tare...! Ce te faci tu după alegeri când Președinte va fi PDS.istul V. Ponta, și nu o să mai ai cujraj ,, ha, ha, ha, . cred că vei ajunge șomer, că altfel de PROSTIIu n cred că poți să așterni pe HÂRTIE. ISTORIA și POLITICA nu sunt pentru tine ,Cristiene , prea faci talmeș.balmeș , le amesteci fără sens, nu se înțelege nimic din ce scrii ,. BLA bîla, ,lasă pe alții să scri băiatule...

  raspunde comentariului
 • iu

  12 august 2014 11:09

  Apropo de lovitura. Esti lovit rau, baiatule.

  raspunde comentariului
 • geo

  11 august 2014 9:34

  Prea mulți scribi și vorbitori mâncători de....., decât înfăptuitori.

  raspunde comentariului
 • v o bag

  10 august 2014 12:34

  Lovitura de stat din capul Campeanului. Cei doi neuroni fac ravagii

  raspunde comentariului
 • dr.samarescu

  10 august 2014 10:55

  FELICITARI SI SUCCES DOMNULUI BUGAN.Ds astfel de oameni avem nevoie drept CANDIDATI.Nu de "agatati".Dr.Samarescu

  raspunde comentariului
 • unu altu

  10 august 2014 7:59

  Daca tot ne spuneti cine e Monica Macovei , poate ne spuneti si ETNIA ?cum se numeau parintii si bunicii si ce etnie aveau.Domn Basescu a spus ca trebuie sa stim tot.Daca e rusoaica deghizata cum e tatal lui Ponta Boris Naumovici adus de tancurile rusesti sa faca legea lui Stalin la noi in tara.Adica agenti rusi comunisti in care nu ai incredere.

  raspunde comentariului
 • dr.samarescu

  10 august 2014 7:45

  "Coabitarea" asta ,nu a semnificat altceva,decât ca traiesc în aceeasi tara,în acelasi timp.Interesele au fost diferite .Cei care "coabiteaza",se obliga la cooperare,nu-i asa?Se discuta excesiv despre anumite persoane drept "candidati la presedentia" României si aproape de loc despre programe,despre strategii,despre nevoile tarii,despre viitor.Daca nu sunt mobilizati cetatenii,daca ei nu-si asuma activ viitorul tarii noastre,persoanele,indiferent cine s-o ajunge presedinte,nu vor realiza iesirea din necaz si schimbarea spre mai bine.O tara saracita ,care asteapta ajutoare de la E.U.-si ea în criza-pentru a supravietui,nu are cum sa se dezvolte optim.Colaborarea implica mai multi parteneri.fiecare trebuie sa contribuie la progres.Fiecare sa-si asume raspunderea pentru rezultate...Ponta nu pricepe,ca România e o tara cu resurse materiale si umane,se preocupa doar de propria aparitie publica,de imaginea pe care o prezinta si lipseste fondul.Opozitia acolo trebuie sa duca lupta pentru putere.Sa faca propuneri judicioase,sa critice nerealizarile,sa motiveze oamenii spre ceva definit.De la comunism ne-a ramas preocuparea egoista ,doar pentru interesul personal.Ei distrusesera dreptul de proprietate.Proprietatea obliga.Sa redevenim proprietarii tarii noastre.Sa nu fim numai spectatori.Sa ne asumam viitorul.Sa realizam schimbarea spre mai bine în tara noastra si pentru noi.Este posibil.Dr.Samarescu

  raspunde comentariului
 • ruben

  09 august 2014 12:00

  Monica Macovei este primul candidat de la Ratiu care n-are nimic de a face cu serviciile secrete, vechi si noi.Oare o vor lasa astia asa zisii patrioti de neinlocuit sa joace liber si sa ia voturi, cate o lua, sa vedem unde e populatia.Monica Macovei este primul patriot adevarat cu sanse sa sparga monopolul securistilor si al ticalosilor.

  raspunde comentariului
 • Dan Voiculescu

  09 august 2014 11:19

  Cuvantul " exmatriculat " era i d i o t !

  raspunde comentariului
 • Dan Voiculescu

  09 august 2014 11:18

  Campene, trebuie sa plagiez pe nenea Iancu " amice, esti un ***** ! "

  raspunde comentariului
 • Cato cel Batran

  09 august 2014 8:00

  Absolut corect ! Monica Macovei Presedinte !!!

  raspunde comentariului
 • sorin

  08 august 2014 16:47

  Pentru toti care zic ca stiu ei cum ca Monica Macovei a fost procuroare comunista cum se face ca nici unul din cei anchetati de catre dumneaei nu a iesit sa o acuze in public de cand a intrat pe scena politica, adica de peste 10 ani?!!Arhivele securitatii sunt publice, cum se face ca numele dumneaei nu apare in ele?!Cu asa-zise victime imaginare doar manipulati din rea vointa, prostie sau pentru un pumn de arginti!Pe timpul lui Ceausescu erau si destui infractori de drept comun. Si atunci se fura, se omora, se dadea in cap. Iar de procese se ocupau procurorii ca nu era sa se ocupe contabilii!!! Terfelim acum imaginea tuturor celor care au avut o profesie pe vremea comunistilor de la doctori la judecatori, doar ca sa lovim in Monica Macovei. Josnic!

  raspunde comentariului
 • Daniel Georgescu

  08 august 2014 15:00

  Am trait s-o vad si p-asta !!! La 25 de ani de la caderea comunismului in Romania speranta "dreptei" este o procoroare comunista care-i ancheta pe sarmanii CFR-isti sa spuna cine arunca din trenuri fluturasi anti-ceausescu..Stiu oameni pe care militienii de la TF ii bateau la talpi pana nu mai putea sa mearga, in fata tovarasei procoror la sectia din Gara de Nord. ...Curand ziaristi basisti ca Campeanu o sa ne spuna ca comunismul n-a fost chiar rau - nu era atata coruptie- deja Turturica ne spune ca securistii "e buni"..... Multumesc lui Dumnezeu ca am luat acum 20 de ani decizia sa emigrez in Canada - impotriva sfaturilor tuturor celor care ca ma sfatuiau sa stau in Romania ca lucrurile se indreapta spre bine....

  raspunde comentariului
 • THEODOR MARCEAN

  08 august 2014 14:05

  Presedintele ,ca si premierul Romaniei,vor sa ne faca sa credem ca daca n-ar fi fost ei,cu acea negociere a procurorilor sefi,s-ar fi daramat pamantul.Nu s-ar fi daramat.Mai vor dansii,sa ne faca sa credem ca au facut o impresie memorabila,la UE,cand s-au prezentat cu o fituica in dinti,in care scria,sub semnatura,ca nu se vor mai injura in public.Eu cred ca oficialii U.E s-au abtinut sa nu rada,pentru ca penibilul sa nu fie total.Este rusinos sa reprezinti o tara si sa faci caz de neintelegerea dintre institutii,in timp ce acei care ocupa vremelnic conducerea institutiilor nu au un minim bun simt.Auzim huiduieli la adresa Monicai Macovei,pentru ca ar fi pledat impotriva Romaniei,in Parlamentl European.Cei care fac aceste afirmatii au fost,probabil,cu musca pe caciula,ca si romanii care s-au sifonat citind reflectiile lui Emil Cioran.Candidatura doamnei Macovei are ,pe langa valoarea ei politica,si pe aceea de a developa cat de mult s-a schimbat Romania,din anii 40 ,cand Cioran scria acele propozitii dure,si pana azi.

  raspunde comentariului
 • maria

  08 august 2014 13:54

  Cind procurorul general si seful DNA il propune premierul cf legii scgimbate de Macovei despre ce compromis vorbiti d-le Cimpeanu?Ce trebuia sa faca Basescu sa propuna el in locul premierului?Cit privested-na Macovei ,bine face candidint sa vada ce sustinere are.Daca d-na Macovei nu facea compromisuri candida ca independent pt PE si nu ope lista de partid..Asa, cind esti cu saci-n caruta si te joci cu alegerile prezidentiale e usor si nu pierzi nimic.Eu vreau sa va intreb ceva.Ce-ar fi fost Macovei astazi fara Basescu?Nu cumva zero barat?Cind colegii ei din PDL au fost marginalizati si exclusi ce atitudine a luat Macovei?Nu cumva l-a girat pe Blaga?Eu cred ca mai bine decit Basescu n-o cunoaste nimeni, asa ca, d-le Cimpeanu ,m-am lamurit.Ea stie ca n-are nicio sansa dar candideaza pt a lua din electoratul PMP ,poate in intelegere cu Blaga.

  raspunde comentariului
 • Beciul Domnesc

  08 august 2014 11:52

  Nu toti prostii scriu pe aici,e adevarat unii sunt mai infierbantati si-si dau arama de seralisti pe fata,dar nu despre agramati si vulgari gen Badea Spagat vreau sa zic ceva,ci despre resemnarea cetateanului in fata alegerilor ce vin.Decat sa clampani a tont despre cat de rau fac alesii neamului tarii si sa stai acasa mai bine hai in strada sa-i trantim.La dat cu parerea toti sunt buni la actiune evectiva nu.Sper ca Varanul sa ia vreo 7 ani si sa ni se faca dor de el.

  raspunde comentariului
 • mare gradina

  08 august 2014 11:47

  gicarica nu ziaristii trebuie sa dea jos cu cei care ne conduc, nu asta este meseria lor. Cei care ne conduc sunt acolo pentru ca oameni ca tine i-au ales, ca doar nu s-au votat singuri!!!Sistemul nu este o notiune abstracta, un bau-bau, e alcatuit tot din oameni , oameni care au ajuns acolo prin reteaua de spagi si pile pusa la punct si intretinuta de cei care au fost alesi prin vot!!! sa ne conduca.Monica Macovei chiar daca vine din sistem este incoruptibila,nimeni nu a adus nici macar acuzatii de coruptie impotriva ei, numai vorbesc de probe, faza cu alcoolul cu exceptia cazului in care i-ai fost tu tovaras de bautura, adica martor ocular, mi se pare o marlanie fara margini. Si venind din sistem , adica cunoscandu-l Monica Macovei are cele mai mari sanse sa il bata cu propriile arme si sa il reformeze.

  raspunde comentariului
 • unu altu

  08 august 2014 11:36

  Dl Campeanu daca tot ati scris un articol de informare lamuriti-ne si pe noi sa stim ce alegem.Doamna Macovei e ebreica sau are rude ebrei ? Daca nu raspundeti o sa inteleg ca ati scris un articol doar de propaganda si la comanda. Domn Basescu a zis ca trebuie sa stim tot despre candidati.

  raspunde comentariului
 • giacarica

  08 august 2014 11:32

  nu o mai dati atata cu astia care ne conduc sau ne-au condus. il loc sa fiti jurnalisti, gazetari, sunteti niste m.u.i.s.t.i. ca si aia de la antena 3. scoate-ti in evidenta hotiile celorlalti ca sa cadeti la pace pe alte lucruri in timp pe prostii chibita la tv sau la tastatura.indiferent ca este base ponta johannis predoiu frunzaverde macovei blaga videanu berceanu rus voiculescu sau altul toti sunt din acelasi sistem si se rotesc intre ei, ce ***** nu v-ati dat seama dupa 25 de ani???nastase a facut pentru el si cercul sau, nu a facut trocuri cu altii din alte partide de aceea l-au executat in primul rand ai lui, nu altii, erau toti candidatii din 2004 la un loc mai slabi decat nastase singurul care nu a facut plecaciuni in relatia cu strainatatea.in rest toti vb frumos de dezic unii de altii insa scopul comun este acelasi averea pentru unii, functiile si o batranete linistita ptr ceilalti - cum bine zicea base despre procuroarea comunista si alcoolica monica macovei. spunea cineva ca lui base si ponta le este frica de mm..hai sa fim seriosi la nivelul lor au cert unii despre altii atatea inregistrari compromitatoare incat daca unul clipeste cum nu trebuie sistemul il elimina intr-o clipa. mai vrea cineva sa candideze? in 2000 vadim era impotriva sistemului si toti s-au unit in turul doi impotriva lui...

  raspunde comentariului
 • OLIGARHU

  08 august 2014 9:39

  Coroziv ca intotdeauna,dl Campeanu nu se joaca,da la temelie cu barda-i ascutita.Antipesedist convins acrit de oligarhii rosii,satul de mafia cu radacini iliesciene ne propune sa mergem pe mana Monicai Macovei.Am merge daca ar fi de folos,ratiuni pragmatice ma fac sa merg de-adreptul cu Johannis,poate ni se alatura si Macovei in turul doi.Valahule G.da-ti manusile de sudor jos inaite sa te apuci sa dai in tastatura ca nu se intelege nimic din ce bajbai acolo.

  raspunde comentariului
 • Danâleţul reshapat

  08 august 2014 9:26

  Nea Cristiene !!,studiaza bre si varianta cu "somajul" !!-"pretinii" stiu de ce !

  raspunde comentariului
 • marius

  08 august 2014 9:19

  Basescu si Ponta au inceput circul cu pactul tocmai in ziua cand amandoi stiau ca Monica Macovei isi va anunta candidatura la presedintie, tocmai ca sa o puna in umbra si sa ocupe ei spatiul televiziunilor. Pentru ca amandoura le este frica de Monica Macovei.Eu si prietenii mei o vom vota. Am auzit oameni care de obicei nu ies la vot ca de data acesta vor merge pentru Monica Macovei. Dupa 24 de ani Dumnezeu ne da din nou sansa sa alegem intre bascaPonta si papion. Eu cred ca romanii adevarati se vor ridica si ii vor trage cu ei si pe ceilalti.

  raspunde comentariului
 • Valahu Georgică

  08 august 2014 0:12

  Spui umai prostii Câmpeanule, las.o jos CRISTIENE că MĂCĂE prea , tare...! Ce te faci tu duă alegeri când Președinte va fi PDS.istul V. Ponta, cred că vei ajunge șomer, că altfel de PROSTII n crd că poți să așterni pe HÂRTIE. ISTORIA și POLITICA nu sunt pentru tine ,Cristiene , pre faci talmeș.balmeș nu se înțelege nimic din ce scrii ,. BLA bîla, !

  raspunde comentariului
 • Corina

  07 august 2014 22:15

  Mai ziaristii lui peste, lasati-o mai moale cu manipularea si scenariile catastrofice. Credeti ca oamenii au ramas la stadiul de maimuta si trebuie sa-i ghidati voi cu cine sa voteze?! Nimeni de unul singur nu salveaza Romania, sau te pomenesti ca vreti si voi un presedinte al vostru, sa-l trageti voi de sfori, ca de, viata e grea. Nu ne mai intoxicati zilnic cu minciuni si aberatii in functie de cine va plateste,

  raspunde comentariului
 • Dacul dd

  07 august 2014 22:14

  Cred ca Ponta si PSD nu vor lua din primul tur. Asa ca nu deranjeaza pe nimeni sa fie mai multi candidati unde se va vedea adevarata valoare .Cred ca si liberalii si PD era bine sa candideze singuri in primul tur.Candidatura Monicai Macovei e bine venita dar sa nu fie al doilea cal troian dupa elena udrea, adica nu a mers cu udrea , va merge cu monica , ca de ungureanu s-a ales prafu. Domn Basescu joaca tare .

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  07 august 2014 20:41

  Nu -mi place bârfa...Primul nonsens,se vede fara ochelari...E insusi Ponta.Demisia.dr.samarescuP.S. Nu garantez,ca dna.Monica e în concordanta cu iluziile sale.

  raspunde comentariului
 • c.radu

  07 august 2014 20:15

  Domnule Gheorghe Popescu, nu pierdeți din vedere că dl Câmpeanu a ținut să-i dea o replică liui TB, cel care a lansat primul atac la adresa Monicăi Macovei, în ziua în care aceasta și-a anunțat candidatura. Și un atac dur. Nu-l mai victimizați. A făcut multe lucruri bune și ziariștii de la România liberă au recunoscut-o. Acum, însă, nu mai face. Ba face rele. Pentru care este firesc să fie criticat. P.S. Nu cred că sunteți cenzurat, din moment ce o seamă de comentarii viscerale trec. Cred că este o problemă cu saitul, căci uneori n-am reușit să public un comentariu, străduindu-mă de mai multe ori, și nu era nefavorabil, alteori mi s-a publicat de 3 ori la rând același comentariu.

  raspunde comentariului
  • Gheorghe Popescu

   07 august 2014 20:46

   Domnule C.Radu, comentariile mele nu sint la adresa domnului Cimpeanu, ci la adresa ziaristilor democrati care de citeva luni de zile au denigrat tot ce inseamna fosta dreapta - Basescu, Boc, Udrea, numeste-i dumneata pe toti- plus PMP ridicat ca noua dreapta, folosindu-se de numele Monicai Macovei ca stindard de lupta pentru dreptate, pentru ca acum sa o atace pe Monica Macovei, dupa ce si-a anuntat candidatura. Am spus-o in trecut si o spun si acum, numele doamnei Macovei a fost folost aici pentru a lovi in Basescu si toti dreptacii ridicati impotriva PDL. Cel mai bun exemplu e articolul doamnei Fati si a doameni Ene Doghiroiu. Daca asta e reclama pentru Macovei eu sint popa! Ma folosesc de siteul domnului Cimpeanu pentru ca Fati refuza sistematic sa publice comentariile. Nu-mi spune mie ca nu exista cenzura. Reporterii nu-i fac nici un serviciu doamnei Macovei.

   raspunde comentariului
 • emil

  07 august 2014 19:45

  Mafia Basescu a furat, s-a razbunat, dar a mai si platit. Ridzi va naste in puscarie pentru progenitura europarlamenta EBA.

  raspunde comentariului
 • Statupalmă Barbacot

  07 august 2014 19:44

  Cristine te DAI mai deȘtept ecât ești , amsteci lucrurilr , îi dai întruna cu ÎNTOAREREA spre MSCOVA, ce prostească propagandă anti.PDS și anti PONTA faci tu !!!! NICI u nu crezi că pONTA poate pierde, să te văd atunci ce vei spune când va fi PDS.ul la COROCENI i vor esge lla America la OBAMA să le strângă călduros MÂNA, ce vei mai yice , că PONTA nu.i de SSTÂNGA sau .... ÎMI pARE RĂU, AM VĂZUT LUCRURILE greșit !!

  raspunde comentariului
 • Gheorghe Popescu

  07 august 2014 19:02

  Domnule Cimpeanu, stii foarte bine ca Basescu n-a avut loc de-ntors in 2012. Daca ar fi insistat pe Morar ar fi fost maturat din pozitia pe care o avea. Cine ar fi avut de cistigat daca USLul ar fi preluat puterea pe toata linia? Tehnic vorbind, presedintele nu are cum sa numeasca procurorul general. Presedintele a avut nevoie de pact pentru a salva ce se mai putea salva din situatie, iar PSD l-a semnat pentru ca avea nevoie de recunoasterea europenilor. Asta-I tot. Basescu are dreptate cind ii reaminteste Monicai Macovei de tensiunea din acele zile. Toti se folosesc acum de numele lui in campania electorala si majoritatea o fac tirindu-I in noroi. Singurul din PDL care n-o face e Predoiu, atit. Promovati-o pe Monica Macovei fara sa-l atacati pe Basescu pentru ca nu Basescu e piatra de care se va impiedica aceasta. Cei care o vor dobori pe Macovei sint chiar jurnalistii dumneavoastra. Campania asta a la America nu functioneaza in Romania. Macovei trebuie sa cistige prin ce vrea sa construiasca, nu prin zoaie aruncate asupra presedintelui. De asta se ocupa PSD si n-ar trebui sa ii concurati, ca se pricep mai bine. Pina una alta, Monica Macovei e prezentata de Fati cu falcile inclestate, de parca ar mesteca tutun, sau mai stiu eu ce amenintari feroce. Credeti ca asta e imaginea cistigatoare pentru un presedinte, ca unul scapat de la spitalul numarul 9?! Ene Doghiroiu, cea care a inceput toata campania asta de desfiintare a dreptei, a PMP si a presedintelui o face praf acum pe Macovei. Stii ce cred eu, domnule Cimpeanu? Eu cred ca toti gazetarii astia democrati doar se folosesc de numele Monicai Macovei ca sa dea in PMP si Basescu, adica tot ce e anti Blaga! Blaga s-a folosit de Macovei cind a pus mina pe PDL. Cred ca doamna Macovei ar face mai bine sa-si angajeze niste profesionisti pentru campania electorala, daca vrea sa treaca de 1 procent la alegeri. Mai cred ca, odata cu Macovei, romanii vor mai rata inca o sansa, una mare, de a scapa de moguli, de banditism si de securisti. Si apropos de securisti, ii recomand domnului Turturica sa nu ii mai laude atit pentru patriotismul lor din epoca Ceausescu , ca sintem mai multi cei care am trait vremurile alea si n-am descoperit nici un patriotism in magariile securistilor. E ca si cum ai afirma ca Voiculescu e sfint. Ar trebui ca gazetarii dumneavoastra sa se ocupe de gazetarie. Atit. Si inca ceva, nu pot decit sa-mi prezint scirba fata de politica de cenzura a Romaniei Libere. Ati ajuns o platforma de promovare a vuvuzelelor. Nu trece nimic din ce va critica.Da, este nevoie de Macovei, dar nu cum o prezentati dumneavoastra. Auzi, falci inclestate!

  raspunde comentariului
  • Codo

   08 august 2014 8:51

   ghe popescu. TB avea loc de intors la alegerea procurorilor. A mers pe o linie coerenta, CSM-ul il refuzase pe nitu, madame reding batea cu pumnul in masa ca justitia insasi sa dea cele mai bune alegeri. Iar ponta fusese deja tras de urechi de barroso. Intr-o situatie ca asta Macovei ar fi insistat si castigat. Basescu a ridiculizat CSM-ul obligandu-l la un aviz prin care s-a contrazis singur. De asta e nevoie de candidatura lui Macovei. Sa arate si altceva in politica.

   raspunde comentariului
 • Victor

  07 august 2014 17:57

  Autorul se inseala grav atunci cind il ataca pe Presedinte.Presedintele nu a avut de ales intre a-l numi, sau nu, pe Morar procuror general, ci intre a numi unul din cei doi procurori importanti, sau pe niciunul.In absenta pactului, Derbedeul plagiator ar fi determinat Parlamentul sa-l suspende imediat pe Presedinte, iar multiplul Repetent ar fi numit in fruntea parchetelor cele doua likele, aflate in solda infractorilopr din usl.Presedintele a negociat inteligent si a facut maximum din ce putea face.Intr-adevar, l-a pacalit pe Derbedeul plagiator, pentru ca acesta, cu sprijinul infractorilor din parlament putea numi toti procurorii.La fel, Monica Macovei il acuza nedrept pe Presedinte ca nu l-a sustinut suficient pe Morar. Cu un parlament dominat de infractorii din usl, Presedintele nu putea face mai mult.

  raspunde comentariului
 • Plinutu

  07 august 2014 17:13

  DA ,e un artificiu electoral.Un artificiu care tine ca pacaliciul e un bun sac in care poti da fara sa se rupa.Da nu poata sa-mi vinda mie aceleasi gogosi .E, reincalzite sa vedeti ce bine o sa se vanda.

  raspunde comentariului
 • costel

  07 august 2014 16:59

  Anticoruptia este legata de Monoca Macovei si de Presedintele Traian Basescu,sustinuti de Boc si PDL-BOC.Cred ca romanii carora nu le place coruptia trebuie sa aduca in turul 2 al prezidentialelor pe Monoca Macovei si Cr.Diaconescu.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design