Dragnea și Tăriceanu au găsit bani pentru salariile parlamentarilor și concertele primarilor | OPINIE

de Mihai Duță , 08 iulie 2017 - stire actualizata la ora 09:16, 08 iulie 2017
Dragnea și Tăriceanu au găsit bani pentru salariile parlamentarilor și concertele primarilor | OPINIE

Vom mări salariile și pensiile! Vom crea locuri de muncă! Asta au promis Dragnea și Tăriceanu, asta au și făcut. Doar că n-au zis mai exact cui. Practic, au omis în campanie un insignifiant „ne”. Altfel ar fi sunat: „Ne vom mări salariile și pensiile!”.

Potrivit noii Legi a salarizării, de la 1 iulie indemnizaţiile lunare ale senatorilor şi deputaţilor au crescut de la aproximativ 7.700 lei brut la 13.050 lei.

Dragnea şi Tăriceanu vor avea o sumă forfetară lunară de 25.012 lei la o indemnizaţie brută de 16.675 lei.

Cei care i-au votat cu două mâini și au crezut în cinstea politicienilor, cu tot cu dosarele lor, mai au de așteptat. Pentru ei nu s-au găsit bani. Situația e foarte grea când vine vorba despre muritorii de rând. Ei trebuie să aștepte vreo patru ani pentru că, nu-i așa?, există un grafic. Nu merge ca la parlamentari, dintr-odată. Cum spunea domnul Tăriceanu, poate să dispară poporul cu tot cu țară, dacă rămâne Parlamentul, România trăiește. Ba chiar România asta a lui Dragnea și Tăriceanu, cu neamuri, prieteni, pițiponci și pițipoance, o huzurește de-a dreptul.

Și dacă se plictisesc, le mai organizează Gabriela Firea sau vreun primar urmaș de-al lui Vanghelie un concert de 700.000 de euro, din banii fraierilor cărora li s-au mărit doar taxele. Și pentru că tot am ajuns la această sumă, de 700.000 de euro, e interesant că directorul CSM București a fost demis doar pentru intenția de a organiza o festivitate care să coste atât, iar primarul sectorului 5 nici măcar n-a fost mustrat după ce a cheltuit deja aceiași bani pe un concert ratat. Dar nu-i nimic, fraierii să trăiască și să plătească impozite în continuare.

Pentru chermeze din astea sunt bani, nu-i problemă, cum să mai ajungă și pentru salariile amărâților de bugetari care nu-s parlamentari?

Păi, de ce să dai bani profesorilor, medicilor sau funcționarilor din administrație? Să și-o ia în cap? Lasă-i să se chinuie și să spere. Ce să facă ei cu atâta bănet? Doar pentru asta le organizează primăriile festivaluri și concerte. În fond, autoritățile au grijă de ei să nu-și arunce lefurile dezorganizat pe vreo distracție aiurea.

În paralel, PSD a început Războiul Sevil. E tot un fel de război civil, dar pe bani. Sumele mari se duc doar acolo unde trebuie. În niciun caz la salariați. Merg doar la baronașii din partid care merită să aibă ce cheltui pentru că au fost cuminți și au susținut pe cine trebuie. O să le ajungă și pentru campania următoare, în care o să promită iar că o să fie bine. Și chiar așa e. Lor le e bine!

De câte ori vă întrebați de ce nu-s bani de salarii, adunați doar sumele alocate pentru lucrurile date „gratis” de autoritățile locale sau Guvern. Nu, nimic nu e gratis. Fiecare pomană, fiecare festival, fiecare concert „gratuit” e din salariul tău și al meu, fie că lucrezi la stat sau la privat. Fiecare vilă descoperită cine știe pe unde, fiecare afacere nesimțită cu statul e făcută cu banii tăi și-ai mei. Și totul e plătit pe loc, nu în tranșe minore, întinse pe zeci de ani. 

Comentarii

 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:38

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si netradatori, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 10:31

  DUPA 1989 AM FOST TOT TIMPUL O TARA OCUPATA. De ce nu stim nici azi ce a fost in decembrie 1989 ? De ce nu a fost judecat pana acum Ion Iliescu ? De ce a fost lasat Voiculescu sa fure sute de milioane de dolari imediat dupa executia Ceausestilor ? De ce a fost lasat SOV sa fure banii a 300 de mii de deponenti ? De ce a primit Patriciu sutele de milioane de dolari din creantele Romaniei inapoiate din Libia ? De ce nu a ajuns la buget milioanele de dolari din Jugoslavia primite pentru o mie de vagoane cu benzina livrate peste embargou de Guvernul Vacaroiu ? De ce Vacaroiu si Isarescu nu spun cine a vandut si a facut sa dispara flota ? De ce Voiculescu, Vantu, Patriciu , Nastase si Dragnea nu au fost judecati pentru sute de milioane de euro furate de fiecare in parte ? De ce tara este la picioarele unor baroni politici locali, care fac tot ce vor ? FIINDCA SUNTEM O TARA OCUPATA INCA DE FOSTII SECURISTI COMUNISTI SI PROGENITURILE LOR ? De ce nu ne unim, ca sa maturam gunoaiele si sa recuperam prejudiciile ? Credeti ca Dragnea era lasat sa-si faca de cap, daca nu pompa sute de milioane de euro catre PSD, SRI si DNA din cele doua miliarde de euro pe care le-a furat din bugetul Romaniei si din fondurile euro ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 iulie 2017 11:46

  DOI MARI INFRACTORI STAPANESC ROMANIA. S-au unit doi sarlatani, Dragnea cu Tariceanu, sa stapaneasca tara si sa ne decida destinele. Mega-hotiile lui Dragnea au fost investigate si aduse la lumina de ziarul Romania Libera. Dar tunurile prin care s-a imbogatit repetentul Tariceanu, dupa prostia presedintelui Basescu, care l-a transformat din MODEL fustangiu in DEMNITAR premier, sunt ascunse inca, ramase in cel mai bun caz in stare de eclipsa partiala. Romania Libera le va investiga in mod amanuntit si pe acestea. Ca sa vedeti pe ce maini am apucat sub dictatura PSDALDE reprezentata de cuplul infractor Dragnea-Tariceanu. Vedem cu totii de 6 luni ca aceasta dictatura nu guvrneaza, ci ne amageste cu promisiuni, ca securimea comunistoida sa puna stapanire absoluta pe Justitie si sa continuie jefuirea tarii nestingherita de nimeni.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 iulie 2017 11:19

  Cum n-a fost chiar niciodata,Cu toti hotii la butoane,Tara sta neguvernata,Si ei fura milioane.Musuroi de furnici bete, Ne calcam toti in picioare,Fara institutii drepte,Si multi chiar fara mancare.Nimeni din noi nu mai rabda,Fiindca s-a umplut paharul,Si stam sa iesim in strada,De-o fi cazul, chiar cu parul

  raspunde comentariului
 • Un agent de paza

  09 iulie 2017 0:14

  Respect domnule, ptr Articol.

  raspunde comentariului
 • Oknasu

  08 iulie 2017 17:22

  Nenorocitul asta de Taricean trebuie odata bagat la inchisoare sa-i iese gargaunii din capul ala tembel

  raspunde comentariului
 • Baraghin

  08 iulie 2017 11:31

  .......sperand, ca o analiza severa si corecta, ca cea pe care o faceti PSDului, va facuta si celorlalte partide, putem considera totusi ca, PSDul si ALDE, au si preocupari sociale, in comparatie cu PDLul si USRul pe care eu consider ca au fost si sunt pozitionat spre partea extrema a dreptei! ....alegatorii au observat si la ultimele alegeri parlamentare au taxat asa de frumos PDLul, ca sau ascuns in PNL si rezultatul a fost fatal pentru PNL!!!! ambele partide, au primit 21 se pare si pe merit cred eu!!! ....pana la urma, alegatori sunt atenti si dictatura PDLista, nu se va mai repeta niciodata, in aceasta tara, prin simplul fapt ca, intr-o tara cu o populatie majoritar saraca, nu poti face politica de DREAPTA, ignorand realitatea sociala!!!! ...cu stima, un pensionar, fost muncitor calificat, in industria constructoare de masini, exportate in SUA, Franta, Italia, Germania, Japonia, si foste tari C.A.E.R, inainte de'90!!!!

  raspunde comentariului
  • Strungaru

   08 iulie 2017 23:29

   De aia s-au dezvoltat SUA , Japonia , Germania si Italia ca le-ai vandut d-ta masini -unnelte . Ai exportat pe ***** . Stai ca vine criza pesedista , umbla astia dupa bani imprumut pentru pensii si salarii , sa te vad ce mai zici luna viitoare , postac manipulator .

   raspunde comentariului
  • Takeda

   08 iulie 2017 14:03

   Cu alte cuvinte, fura si profita dar daca iti dau si tie acolo cate ceva din ce-au furat, sunt buni?In rest e tipic si acum ca si atunci "Niciodata nu se vor gasi bani pt. pensiile si salariile mici dar intotdeauna se vor gasi bani pt. pensiile si salariile mari." - proverb sovietic

   raspunde comentariului
 • Gh.Stoian

  08 iulie 2017 11:18

  Egalitate ? DA ! Dar nu pentru catei ! Doar pentru dulai !

  raspunde comentariului
 • cristi

  08 iulie 2017 10:48

  O constatare care ar trebui sa trezeasca pe toata lumea la realitate.

  raspunde comentariului
 • Datoria tarii

  08 iulie 2017 10:38

  Din pacate, tot dezmatul descris in articol se face prin adancirea datoriei nationale, ca si maririle de pensii si indemnizatii ale parlamentarilor. Cine tine evidenta datoriei nationale? Cum putem sa o urmarim? Vor plati si nepotii nostri pentru dezmatul care are loc sub privirile noastre neputincioase si revoltate!

  raspunde comentariului
 • vandam

  07 iulie 2017 18:49

  Lucrurile sunt simple.....Dragnea si ai luin doresc numai sa fure atat......de la inceputul anului au imprumutat cam 5 miliarde....le..au bagat in buget si de acolo fura la greu....prin baroni locali,,,,,,,asa ca Romania nu are nici o sansa,,,,,,

  raspunde comentariului
  • vandam

   08 iulie 2017 18:56

   Pai daca imprumuti 10 miliarde pe an ca sa faci nimic cu ei de ce sa nu imprumuti inca 1 milliard pe an cu care sa faci ceva util adica 100 de km de autostrada....

   raspunde comentariului
  • Baraghin

   08 iulie 2017 11:51

   ....ceva, despre imprumutul facut de PDL, de la FMI, 20 de miliarde de , cand Frankiece-l cu ciorabii gauriti in calcaie, trimisul FMIului, dansa si juca cu fete aduse de organizatori pdlisti si fostul guvern de pomina Pdlist, din "grija", pentru fosti proprietari!!! au infiintat ANRPul, cu vre-o 2doua miliarde buget, ce au primit cu adevarat fostii proprietari!!!!! si ca totul sa fie "bine" au mai taiat si salarii si impozitat pensiile, inchis spitale, scoli gradinite!!!! sau, nu a fost asa!!!!!!

   raspunde comentariului
   • Atunci a fost criza economica!

    08 iulie 2017 15:36

    O criza de proportii, declansata de guvernarile iresponsabile anterioare,FSN, PDSR, PSD, Tariceanu. Cand au vazut ca incepe criza si ca se pune problema masurilor de austeritate, pesedistii au iesit de la guvernare, ca sa poata face scandal din opozitie. A fost Emil Boc cel care s-a sacrificat si a scos tara din colaps, prin masuri de austeritate si imprumut FMI, altfel Romania intra in incapacitate de plati! Altceva a fost in guvernarea Ponta si acuma. PSD a facut si face imprumuturi mari, ca sa poata plati pomenile promise in campanie!

    raspunde comentariului
 • Puscariu

  07 iulie 2017 18:38

  Am pierdut 27 de ani degeaba, cand de fapt trebuia sa-i impuscam pe toti securistii si odraslele lor in 1989 inca din fasa. Acum e tarziu caci s-au organizat si ne jefuiesc in Echipa-Sistem banditesc cu acesti 2 talhari in fruntea instituriilor fundamentale PARLAMENT si CURTEA CR, ETC. Cu vorba buna si cersitul nu mai merge, trebuie pus mana pe arme.

  raspunde comentariului
 • Puscariu

  07 iulie 2017 18:38

  Am pierdut 27 de ani degeaba, cand de fapt trebuia sa-i impuscam pe toti securistii si odraslele lor in 1989 inca din fasa. Acum e tarziu caci s-au organizat si ne jefuiesc in Echipa-Sistem banditesc cu acesti 2 talhari in fruntea instituriilor fundamentale PARLAMENT si CURTEA CR, ETC. Cu vorba buna si cersitul nu mai merge, trebuie pus mana pe arme.

  raspunde comentariului
 • exista tiparnite

  07 iulie 2017 13:00

  BNR a anuntat o cresterea cu 65 de procente a banilor falsi

  raspunde comentariului
 • victoraggio

  07 iulie 2017 10:34

  Mi-am dat un nume si o adresa de e-meil falsa . E logic, cred eu. V-as ruga ca, in urmatoarele dvs. comentarii sa nu mai faceti talmos-balmos intre " bugetari " si bugetari. Credeti-ma, pe cuvant, ca sunt faorte foarte mari diiferente. Sunt semibugetar lucrez la o companie de stat am mari responsabilittati lucrez in SEAP . Una hirundo non facit ver. Sa auzim numai de bine.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design