4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialDacă nu toarnă, Shhaideh face pușcărie în locul lui Dragnea | OPINIE

Dacă nu toarnă, Shhaideh face pușcărie în locul lui Dragnea | OPINIE

Pentru faptele de care DNA o acuză pe Sevil Shhaideh este responsabil Liviu Dragnea. Totuși, procurorii i le-au pus pe toate în cârcă actualului ministru de la Dezvoltare. Care a semnat totul în locul șefului PSD. Își va asuma Shhaideh aceste fapte, tot sub semnătură, și la DNA?

Comunicatul procurorilor anticorupție nu lasă loc niciunui dubiu: în 2013, ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, fina lui Dragnea a orchestrat întreaga afacere a hotărârii de guvern ce a transferat insula Belina și brațul Sf. Pavel al Dunării din proprietatea publică a statului în cea a Consiliului Județean Teleorman (și, apoi, în chirie companiei TelDrum). Iată pasajul relevant: „Adoptarea hotărârii de guvern a fost posibilă în condițiile în care, în calitate de secretar de stat în cadrul MDRAP, prin semnare, suspecta Sevil Shhaideh și-a însușit în totalitate conținutul notei de fundamentare și al proiectului de hotărâre de guvern, a inițiat și a promovat HG 943/2013 prin care se consfințea transmiterea unor părți din imobilele insula Belina și brațul Pavel, cu încălcarea flagrantă a dispozițiilor legale care reglementează normele de tehnică legislativă ce nu permiteau un astfel de transfer, aspect semnalat în repetate rânduri de către Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției“.

Mai mult, a existat și un complice în Ministerul Dezvoltării, conform DNA – șefa de la „Juridică“: „La rândul său, suspecta Ionela Vasile Stoian, în calitate de director la MDRAP – Direcția Juridică, Relația cu Parlamentul și Relații Internaționale, a sprijinit demersurile nelegale prin aceea că nu a întocmit note referitoare la observațiile pe care le-au făcut cele două ministere avizatoare (Ministerul Justiției și cel al Finanțelor Publice), nu a respectat reglementările privind circuitul de avizare, a contribuit la crearea unei reprezentări false MFP și MJ referitor la contractele de închiriere deja existente“.

Ministru al Dezvoltării și, deci, superior al celor două era Liviu Dragnea, interesat direct de bunăstarea financiară a TelDrum și, după cum știm, interesat personal (vânătoare, loisir și voie bună) de binefacerile aduse de insula Belina și brațul Dunării. Să nu fi știut nimic Dragnea despre ce pu­neau la cale Shhaideh și Stoian? Să fi trăit actualul șef al PSD într-un autism total și să nu fi știut ce proiecte de hotărâre de guvern trimite ministerul său la Palatul Victoria? Sau, mai degrabă, să fi știut Dragnea totul din prima clipă și, mai mult, să fi orchestrat totul, dar să se fi folosit de semnătura celei pe care a nășit-o ca „martor“ la căsătoria musulmană, tocmai ca să nu fie sesizat conflictul de interese în care se plasa?

Evident, este vorba despre ultimul scenariu: Dragnea este autorul moral al „furtului“ Belina–Sf. Pavel.

Dacă va oferi probe, Shhaideh îl va înfunda pe Dragnea și va scăpa cu acuzații mai ușoare. Dacă își va proteja șeful politic de atunci și de acum, Dragnea va fi iar martor. De data asta, însă, la cununia lui Shhaideh cu pușcăria.  

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă