Cine este Monica Macovei și ce vrea ea

de Sabina Fati , 06 august 2014 - stire actualizata la ora 17:29, 06 august 2014
Cine este Monica Macovei și ce vrea ea

Când vorbește despre justiție i se încleștează toată fața, se încruntă, își strânge pumnii și trăiește fiecare moment încordată, sau enervată, sau pur și simplu contrariată. Este unul dintre puținii politicieni, dacă nu cumva chiar singurul, care ia personal ceea ce se întâmplă cu România și nu i se pare nici patetic, nici nepotrivit să vorbească despre treburile țării ca și cum ar fi ale ei sau să spună că-și iubește țara.

Se află în permanentă stare de asediu din 2005 încoace: hărțuită de televiziunile mogulilor, defăimată de inamicii politici, atacată de cel mai important dintre aliații săi, Traian Băsescu.

Monica Macovei este supraviețuitoarea războiului total în care a fost aproape singură împotriva tuturor. Legile ei și sistemul anticorupție pe care l-a pus la punct au scos la suprafață lăcomia unor politicieni și tendința lor de a-și folosi funcțiile pentru a se îmbogăți. Poate că nu s-a schimbat în totalitate mentalitatea demnitarului român, dar frica de procurorii anticorupție îi face pe mulți să fie mai reținuți și, eventual, să-și gândească de pe poziții mai puțin mercantile cariera.

Monica Macovei are „toate datele pentru a fi un candidat bun“, crede Traian Băsescu, dar președintele nu o poate ierta că a fost împotriva lui atunci când a negociat „cu spatele la zid“ procurorii-șefi. Spre deosebire de el, care a făcut destule compromisuri „necesare“, ea are altă filosofie politică, în care negocierea poate fi folosită doar dacă nu încalcă reguli și principii. Pentru Monica Macovei, Traian Băsescu a fost modelul politicianului de succes și a stat lângă el în momentele cele mai complicate din 2012, când doar liderii europeni îl mai puteau salva de la demitere. Atunci, ea a fost principala curea de transmisie cu Occidentul, dar el a uitat și a pus între timp toate cărțile pe Elena Udrea, vorbindu-i despre moralitate Monicăi Macovei. Președintele observă, probabil, că valorile lui s-au întors cu fundul în sus, dar ezită să revină la ceea ce a fost pe vremea când era popular și se țeseau legende în jurul său.

Macovei este singurul candidat prezidențiabil care are un vis politic în care crede sincer. Viziunea ei asupra lumii pornește de la dreptate, fiindcă fără dreptate nu poate exista bunăstare. Pe urmele moralistului american John Rawls, fosta ministră a Justiției pleacă de la premisa că „dreptatea este virtutea de căpătâi a unei societăți“. Monica Macovei a început lupta cu marea corupție și reformarea Justiției bazându-se pe acest pilon, dar înainte de a fi ministră ea a fost avocata celor săraci, marginalizați și nedreptățiți. A lucrat de multe ori pro bono doar fiindcă a crezut în necesitatea dreptății și în puterea justiției.

De la Bruxelles s-a ocupat cu aceeași pasiune de românii din Transnistria, a militat pentru școlile în limba română de dincolo de Nistru, a trimis manuale pentru copiii de acolo, a jucat curajos la ultimele alegeri din Republica Moldova și a pus cu botul pe labe câteva corporații care aveau tentacule în diversele agenții europene.

Intrând în cursa prezidențială, Monica Macovei are curajul să riște tot, fiind conștientă că în politică nu există coborâre, ci doar prăbușire. Mizează pe o schimbare de ultim moment a românilor sătui de clientela partidelor, de propagandă și de război. Sunt oare destui?

Comentarii

 • David Costică

  17 august 2014 8:52

  Vreau să dezmintă că ar fi fost securistă! Sau să recunoască, că altfel nu intra în sistem! Fermă să fie și să iasă în fața Femeilor să le ceară votul, cu argumente că ele sunt mai multe la vot și astfel ar putea câștiga!

  raspunde comentariului
 • Iorgu

  12 august 2014 12:41

  ea era habotnica si pe timpul lui nea nicu cati nu au intrat la pusca pt 2 stuleti de porumb! Vezi tu draga scriitoare ca dreptatea e din ce parte a penisul te afli! Hai ca mananaci kakat! Pa

  raspunde comentariului
 • Mihai Pauna

  12 august 2014 10:36

  monica macovei, acest Savonarola cu fusta, demonstreaza ca si iadu'-i pavat cu intentii bune.

  raspunde comentariului
 • viv

  11 august 2014 15:53

  Mircea Ai oferit cea mai buna justificare credibila Monicai Macovei pentru a linisti, cat de cat contestatarii.Numai ca, nu ne poti scapa de indoieli daca este femeie, indiferent ce s-ar spune, femeia este in primul rand instinct si apoi ratiune .Nu ma luati cu Merkel, c-ar putea sa aveti surprize....Numai ca, pentru inlaturarea coruptiei , care produce azi cel mai mare rau din lume si care afeteaza inclusiv religia, adica credinta, cu consecinta nefasta asupra fiintei omenesti, in esenta ei , femeia si-a castigat prin suferinta si respectul castigat in familie si societate , dreptul de a conduce aceasta lupta si de a fi urmata. Daca era vorba despre prioritatea stiintei , a progresulu si a bunastariii, poate se impunea alta alegere.

  raspunde comentariului
 • LUCIDITATEA

  11 august 2014 12:54

  Oameni buni, pare e ca prea mica tara asta pentru cat de "buni" sunteti voi! In zadar va rupeti gaturile privind spre tarile dezvoltate unde munca este munca, justitia este justie, valoarea este valoare si ... lista ramane deschisa, nu veti putea, pentru ca nu va doriti, pentru ca nu va face chiar bine, practic vorbind, sa va faceti viata de roman suportabila, traibila, demna.E mai buna vacaireala absurda, chiar daca nu ajuta la nimic.Lumea se schimba prin actiunea oamenilor si atunci cand vorba de BINE si atunci cand e vorba de rau.Alegerea va apartine!Succes Monicai Macovei!

  raspunde comentariului
 • unu altu

  10 august 2014 17:41

  Vad ca ati amutit cu tontzii.Cand ati vazut ca stalin ne conduce

  raspunde comentariului
 • unu altu

  10 august 2014 7:56

  Daca tot ne spuineti cine e Monica Macovei , poate cne spuneti si ETNIA ?cum se numeau parintii si bunicii si ce etnie aveau.Domn Basescu a spus ca trebuie sa stim tot.Daca e rusoaica deghizata cum e tatal lui Ponta Boris Naumovici adus de tancurile rusesti sa faca legea lui Stalin la noi in tara.Adica agenti rusi comunisti in care nu ai incredere.

  raspunde comentariului
 • c.g.

  09 august 2014 17:15

  Pt.Mircea .Excelenta gandire ,subscriu ...!Toate cele bune !p.s.-KLAUS JOHANNIS ..,este o solutie pt. Cotroceni !

  raspunde comentariului
 • Ghita Bizonu'

  09 august 2014 16:07

  Cine este MM Breton ?Este minstrul Justitiei care a vrut sa modifice codurile. Insa s-a suprat ca Parlamentul a avut neobrazarea sa vrea sa discute modificarile! Cum asa? Ce in timpuRSR se discuta? Si suparata MM si-a luat jucarele si a plecat acasa.Apoi guvernukl si-a asumat raspundera si modifcarile cerute de MM au trecut fara discutii "rauvoitoare". Dupa vreo 6 luni aceiasi MM a vrut s amodice modificarile la fel fara sa consulte parlamentul!! Deci MM este dpv juridc cam discutabila iar dpv democratic autoritara. O Lenuta Ceausescu mai cu scoala ..

  raspunde comentariului
 • eci smarandescu

  08 august 2014 16:22

  eu caream 79 de ani nu am sa o inteleg cind a spus la parlamentul european ca la referendumul din 2012 sau fraudat 2mil de voturi ==spuneti d-stra d-na fatii

  raspunde comentariului
 • eci smarandescu

  08 august 2014 16:22

  eu caream 79 de ani nu am sa o inteleg cind a spus la parlamentul european ca la referendumul din 2012 sau fraudat 2mil de voturi ==spuneti d-stra d-na fatii

  raspunde comentariului
 • Cato cel Batran

  08 august 2014 12:10

  Da, suntem destui ! Monica Macovei Presedinte !!!

  raspunde comentariului
 • multi chemati, unul ales

  07 august 2014 20:07

  reformatoarea justitiei romanesti, dusman de moarte al socialistilor si vrea sa fie presedintele Romaniei.

  raspunde comentariului
 • Victor

  07 august 2014 18:17

  Autoarea se inseala atunci cind spune ca doar liderii europeni il puteau salva pe Presedinte de la demitere. Curtea constitutionala putea, si ar fi trebuit, sa anuleze imediat toate Hotaririle si Ordonantele ilegale si neconstitutionale date de pucisti. Justitia putea, si ar fi trebuit, sa-i aresteze imediat pe infractorii care au farudat referendumul. Curtea Constitutionala putea, si ar fi trebuit, sa blocheze suspendarea si decalansarea referendumului si ar mai fi putut sa-l invalideze imediat, pentru neintrunirea cvorumului.Trebuie sa inteleaga toata lumea, inclusiv M. M., ca Presedintele nu a avut de ales intre a-l numi, sau nu, pe Morar procuror general, ci intre a numi unul din cei doi procurori importanti, sau pe niciunul. In absenta pactului, Derbedeul plagiator ar fi determinat Parlamentul sa-l suspende imediat pe Presedinte, iar multiplul Repetent ar fi numit in fruntea parchetelor cele doua likele, aflate in solda infractorilopr din usl. Presedintele a negociat inteligent si a facut maximum din ce putea face. Intr-adevar, lPresedintele -a pacalit pe Derbedeul plagiator, pentru ca acesta, cu sprijinul infractorilor din parlament putea numi toti procurorii. M. M. il acuza nedrept pe Presedinte ca nu l-a sustinut suficient pe Morar. Cu un parlament dominat de infractorii din usl, Presedintele nu putea face mai mult. In politica trebuie sa fii mai mult decit corect, trebuie sa fii si abil, sa stii sa negociezi.Coalitia PDL - pnl trebuie sa renunte la cei doi candidati si sa o propuna pe M. M.PMP-ul, la rindul sau, trebuie sa renunte la candidatul sau si sa o sustina pe M. M.Doar asa Fortele Demicratice pot cistiga batalia cu mafia, cu Oculta Retrograda.La noi, nu se duce o lupta intre Stinga si Dreapta, ci intre cei care au furat de au rupt, cei care au devalizat tara, cei care vor sa fure in continuare si sa scape de puscarie pe de-o parte si cei care vor democratie, echitate, stat de drept, justitie corecta si independenta, pedepsirea infractorilor pe de alta parte. Nici psd-ul, nici usl-ul nu reprezinta Stinga, ci ii reprezinta doar pe marii corupti si marii infractori, care au devalizat tara, care au dat o lovitura de stat, pentru a scapa de puscarie, si au fraudat masiv alegerile si referendumul. Tara are nevoie de partide compuse de oameni corecti, cinstiti, competenti, patrioti, incoruptibili, care aplica politici de Dreapta, atunci cind este nevoie de politici de Dreapta asa cum este acum, dar si polititci de Stinga, atunci cind bugetul permite politici de Stinga. Electoratul de Dreapta, electoratul care sustine statul de drept, independenta justitiei, pedepsirea infractorilor sa nu mai stea acasa, pentru ca astfel permite marilor corupti si marilor infractori din usl, care au devalizat tara, sa-si faca in continuare de cap.

  raspunde comentariului
 • THEODOR MARCEAN

  07 august 2014 16:33

  Intr-adevar,Monica Macovei este singurul politician roman care ia personal ceea ce se intampla cu Romania.Evident ca aceasta empatie cu poporul din care provine nu poate cadea bine politicienilor care fac politica pentru ei,familia si prietenii lor.Faptul ca justitia din aceasta tara nu mai seamana cu cea de acum cativa ani i se datoreaza,in mare masura,ei si celorlalti magistrati care au inteles demersul ei din vremea cand a fost ministru al justitiei.Domnul Basescu a sprijinit acest demers,dar fara soldati,nu ar fi avut ce sprijini.Putine sectoare ale societatii romanesti au avut evolutia remarcabila pe care a avut-o justitia.Doamna Macovei are de luptat cu cateva partide carora statul le doneaza sume mari pentru campania electorala,si care au mii de oameni care vor lucra pentru aceasta campanie.Singurul ei atu este determinarea cu care crede ca este datoare sa contribuie la schimbarea la fata a acestei tari.Romanii vor arata cat sunt ,si ei,de determinati sa contribuie la acest demers.

  raspunde comentariului
 • Mircea

  07 august 2014 16:20

  Nu e chiar intamplatoare candidatura dnei Macovei, o sa vedeti!De asemenea, faptul ca cei din PDL nu o ataca decat formal pentru candidatura , sau atacul total disproportionat al lui Traian Basescu - nu vi se par, asa, cam nelalocul lor?Monica Macovei - dupa parerea mea - are doua target-uri1. Sa atace la baioneta tot ce tine de USL ceea ce candidatul PDL-PNL nu-si poate permite2. Sa atraga din partea dreptei un procent al celor care nu vor vota cu JohannisPredoiu sau Cristi Diaconescu. Acest procent va fi pus apoi pe tava candidatului dreptei in turul 2 De aia Monica spune ca candideaza pentru..unificarea dreptei. E logic.Atacul lui Base face parte din scenariu.

  raspunde comentariului
 • maria

  07 august 2014 15:06

  Doamna Fati ,daca e asa de determinata de ce nu coboara in transee sa rezolve dosare de coruptie si sta ,bine merci,la PE pe bani buni?Cine n-ar da din gura pe 7000 de euro pe luna?Ce tot il infierati pe Presedinte ca a uitat ca a fost linga el in 2012?Unde trebuia sa fie?Ce era ea fara Basescu?Mai bine ca , candideaza.,sa-si vada valoarea,deocamdata n-a cistigat singura nimic.Ea a ales sa fie linga Blaga si nu linga Basescu.Bine i-afacut Blaga.!

  raspunde comentariului
 • Marian

  07 august 2014 14:42

  tu esti *****, amice

  raspunde comentariului
 • Faria Klitigan

  07 august 2014 14:34

  Nu greșește ziaist Fati aici, dacă ese cam aPUCATĂ, asta ține de caracterul EI, de aeea nu se stăpânește și îi trage cONTINUU cu TRĂIASCĂ republica și Țara!!! DECI este cam așa.....................................................................................................................................................................................................Vrand sa presioneze Ziarista Fati nu scapa DE LOC haturile si o descrie pe m. Macovei ca finnd CAM cum este ea, APUCATĂ Când vorbește despre justiție i se încleștează toată fața, se încruntă, își strânge pumnii și trăiește fiecare moment încordată Locul apucatilor nu mai este la Cotroceni ....ajung cei zece ani de demență băsista....Apucatii sa candideze la Balamuc.

  raspunde comentariului
 • Valahu Georgică

  07 august 2014 14:24

  O ÎNCREZUTĂ, cu trecut comunist de Procuristă, cafre ar da Țara peste cap cu mintea ei de INTELIGENTIA, care crede că STAT de DREPT se face băgând PROCURORI la fiecare firmă sau instituțir, asta a pus pe capul românilor pe Procuriștii ce.l susțin pe Băsescu și.i aleargă pentru nimicuri și bagatele pe PARLamentari spre a face acolo la BUCUEȘTI un Parlament INCOMPATIBIL. PLEACĂ Băsescu, e bine, dar o Macoveică acolo e tot la fel de RĂU ,proc, procu.,procurori!!! ...Inchiziție Procuristă.!

  raspunde comentariului
 • CORUPTU

  07 august 2014 13:47

  Ca sa castigi prezidentialele in tara asta,ca si in altele,iti trebuie bani si o vasta retea electorala.Dorinta doamnei Macovei e legitima dar ramane fara efect,promiscuitatea in care am ajuns cere ca unui contracandidat cu atatea parghii si cu atata prostime usor de cumparat trebuie opusa o forta cat mai unita.Divizarea si imprastierea voturilor de dragul de a candida nu poate fi decat nefasta.NU VOTATI PONTA!

  raspunde comentariului
 • MIHAI 2

  07 august 2014 13:29

  Vrand sa presioneze doamna Fati scapa haturile si o descrie pe Macovei ca finnd CAM APUCATĂ Când vorbește despre justiție i se încleștează toată fața, se încruntă, își strânge pumnii și trăiește fiecare moment încordată Locul apucatilor nu mai este la Cotroceni ....ajung cei zece ani de demență băsista....Apucatii sa candideze la Balamuc.

  raspunde comentariului
 • tibi

  07 august 2014 13:04

  Monica Macovei este si europarlamentarul care, in vara anului 2012, vorbea la Bruxelles despre pericolul unui razboi civil in Romania. Si aceeasi Monica Macovei vrea acum voturile romanilor.

  raspunde comentariului
 • mihai

  07 august 2014 12:45

  Citind comentariile am realizat ca exista un popor roman si o populatie de amoebe care locuieste in Romania.Coruptia politicienilor, functionarilor, politistilor, medicilor, profesorilor, etc. este cauza saraciei si mizeriei in care traim, cine nu a intels acest lucru fie este corupt, fie profita de pe urma coruptiei.Cei care aruncati cu noroi in Monica Macovei a carei unica vina este ca nu este corupta, va ganditi un pic ca alternativele la Monica Macovei sunt Ponta, Dan Diaconescu, Tariceanu , Iohannis, Ghise sau Predoiu?!! sau scrieti din frustrare, din ratare, din lasitate, din misoginism si mai ales din prostie?!!!

  raspunde comentariului
 • Vasile Almasan

  07 august 2014 12:41

  Monica Macovei ar avea sanse mari de reusita, daca ar candida intro tara civilzatavezi Angela Merkel,in Germania,la noi majoritatea votantilor au studii medii sau chiar fara si asta spune tot,acesta e electoratul psd si ne supunem lui, din pacate,oare pana cand.

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  07 august 2014 12:24

  Rolul comentariilor,este sa incite la discutii,sa prezinte opinii alternative si daca se poatesa ofere noi posibilitati de orientare spre mai binele,de care au tara si oamenii ei,nevoie. Prezenta mea la rubrica,asa o înteleg.Constat si cu regret o spun,ca opinia publica ,se concentreaza inadmisibil de mult,asupra persoanelor-desigur de luat în seama-,si mult mai putin asupra ideilor vehiculate de acestea-care de multe ori lipsesc.E o cearta continua,fara rezultate vizibile.Nu sunt pentru Monica Macovei.Tara are nevoie de strategi,de oameni cu idealuri si viziuni,de propuneri concrete si-important-.realizabile,în situatia grava, în care a fost adusa prin "democratia origiunala" a ignorantei si absurdului.Nu am ales bine în 90 si de atunci mergem sontâc,sontâc.Nu spun ,ca sunt toate rele...Exista oameni capabili si cinstiti în România...Inca din 90 ,acestia n-au fost lasati sa se implice .Au fost marginalizati,prin manipulare.Cu oameni vechi,ai sistemului,compromisi si egoisti,nu înaintam.Lumea stie....Dr.SamarescuP.S. Sa ne intelegem..In 51,n-au vruta sa ma primeasca la liceu,desi aveam nota 10 pe linie.Am avut premii la Olimpiadele de matrematica si am terminat liceul cu diploma de merit.Sunt fiu de preot,fost detinut politica,penru ajutorul dat unor proscrisi ai regimului comunistAm facut si dreptul si doctoratul in electrotehnica,nu numai facultatea electrotehnica.Am scris trei carti si articole.In august 86,dupa 5 ani de încercari,am initiat C.R.E.-ul singura organizatrie independenta atunci si repede am fost interzisi,dar am continuat activitatea.In iunie 90,mergeam pentru treburile C.R.E.in strainatate si au invadatoamenii lui Iliescu Capitala.Am ramas in afara tarii,ca cetatean român exilat.Intre timp am primit cetatenia Germana.Ce sa va mai zic...Nu sunt "analfabet" si nici secu ,sau pcr-ist.De ajuns?

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  07 august 2014 12:24

  Rolul comentariilor,este sa incite la discutii,sa prezinte opinii alternative si daca se poatesa ofere noi posibilitati de orientare spre mai binele,de care au tara si oamenii ei,nevoie. Prezenta mea la rubrica,asa o înteleg.Constat si cu regret o spun,ca opinia publica ,se concentreaza inadmisibil de mult,asupra persoanelor-desigur de luat în seama-,si mult mai putin asupra ideilor vehiculate de acestea-care de multe ori lipsesc.E o cearta continua,fara rezultate vizibile.Nu sunt pentru Monica Macovei.Tara are nevoie de strategi,de oameni cu idealuri si viziuni,de propuneri concrete si-important-.realizabile,în situatia grava, în care a fost adusa prin "democratia origiunala" a ignorantei si absurdului.Nu am ales bine în 90 si de atunci mergem sontâc,sontâc.Nu spun ,ca sunt toate rele...Exista oameni capabili si cinstiti în România...Inca din 90 ,acestia n-au fost lasati sa se implice .Au fost marginalizati,prin manipulare.Cu oameni vechi,ai sistemului,compromisi si egoisti,nu înaintam.Lumea stie....Dr.SamarescuP.S. Sa ne intelegem..In 51,n-au vruta sa ma primeasca la liceu,desi aveam nota 10 pe linie.Am avut premii la Olimpiadele de matrematica si am terminat liceul cu diploma de merit.Sunt fiu de preot,fost detinut politica,penru ajutorul dat unor proscrisi ai regimului comunistAm facut si dreptul si doctoratul in electrotehnica,nu numai facultatea electrotehnica.Am scris trei carti si articole.In august 86,dupa 5 ani de încercari,am initiat C.R.E.-ul singura organizatrie independenta atunci si repede am fost interzisi,dar am continuat activitatea.In iunie 90,mergeam pentru treburile C.R.E.in strainatate si au invadatoamenii lui Iliescu Capitala.Am ramas in afara tarii,ca cetatean român exilat.Intre timp am primit cetatenia Germana.Ce sa va mai zic...Nu sunt "analfabet" si nici secu ,sau pcr-ist.De ajuns?

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  07 august 2014 12:23

  Rolul comentariilor,este sa incite la discutii,sa prezinte opinii alternative si daca se poatesa ofere noi posibilitati de orientare spre mai binele,de care au tara si oamenii ei,nevoie. Prezenta mea la rubrica,asa o înteleg.Constat si cu regret o spun,ca opinia publica ,se concentreaza inadmisibil de mult,asupra persoanelor-desigur de luat în seama-,si mult mai putin asupra ideilor vehiculate de acestea-care de multe ori lipsesc.E o cearta continua,fara rezultate vizibile.Nu sunt pentru Monica Macovei.Tara are nevoie de strategi,de oameni cu idealuri si viziuni,de propuneri concrete si-important-.realizabile,în situatia grava, în care a fost adusa prin "democratia origiunala" a ignorantei si absurdului.Nu am ales bine în 90 si de atunci mergem sontâc,sontâc.Nu spun ,ca sunt toate rele...Exista oameni capabili si cinstiti în România...Inca din 90 ,acestia n-au fost lasati sa se implice .Au fost marginalizati,prin manipulare.Cu oameni vechi,ai sistemului,compromisi si egoisti,nu înaintam.Lumea stie....Dr.SamarescuP.S. Sa ne intelegem..In 51,n-au vruta sa ma primeasca la liceu,desi aveam nota 10 pe linie.Am avut premii la Olimpiadele de matrematica si am terminat liceul cu diploma de merit.Sunt fiu de preot,fost detinut politica,penru ajutorul dat unor proscrisi ai regimului comunistAm facut si dreptul si doctoratul in electrotehnica,nu numai facultatea electrotehnica.Am scris trei carti si articole.In august 86,dupa 5 ani de încercari,am initiat C.R.E.-ul singura organizatrie independenta atunci si repede am fost interzisi,dar am continuat activitatea.In iunie 90,mergeam pentru treburile C.R.E.in strainatate si au invadatoamenii lui Iliescu Capitala.Am ramas in afara tarii,ca cetatean român exilat.Intre timp am primit cetatenia Germana.Ce sa va mai zic...Nu sunt "analfabet" si nici secu ,sau pcr-ist.De ajuns?

  raspunde comentariului
 • Titus

  07 august 2014 12:19

  Invatator frumos si destept care ti-e optiunea politica, ca la cat de frust esti in mesaj cred ca plangi dupa Voiculescu.Parerea mea e ca esti un taran prostit.Votez Monica Macovei!

  raspunde comentariului
 • Paulista

  07 august 2014 11:10

  Nu trebuia sa scrie "Publicitate" undeva in coltul acestui articol?

  raspunde comentariului
 • Breaking NOUTESCU NOUȚ

  07 august 2014 11:05
 • Papleacă irimia

  07 august 2014 11:02
 • Statupalmă Barbacot

  07 august 2014 11:01
 • Xulescu Baseboc

  07 august 2014 10:50
 • Statupalmă Barbacot

  07 august 2014 10:49
 • ion ionel

  07 august 2014 10:30
 • Ion Antonescu

  07 august 2014 10:07

  Un articol sincer, onest si emotionant. Jurnalista face cinste inaintasilor ei Petre Mihai Bacanu si Octavian Paler, pentru ca asemenea lor, isi pune inima pe tava inaintea cititorilor si, fara niciun parti pris politic sau personal si deci fara niciun interes meschin - ba din contra, plina de altruism - face o analiza istorico-justitiar-sociala in care cauta sa deceleze cine a fost cu adevarat valoros, onest dar si eficient in lupta cu insidiosii urmasi ai Marelui Balaur Rosu. In randurile de mai sus nu se lasa deloc impresionata de ingrata quasisinguratate politica a dnei Monica. Si vorbeste celor ce au urechi sa o asculte, plina de indurerata sinceritate. Pentru ca e limpede ca jurnalista isi da seama perfect ca nu e prima data in istorie cand cei ce au dorit binele celor multi si au luptat pentru dreptate sociala si domnia legii - se trezesc atacati marsav de catre demagogi, cabotini, impostori, fatarnici si, mai groaznic, se trezesc izolati in lupta lor donquijotesca pentru o lume mai buna si mai dreapta. Iar ca argument ca articolul de mai sus e dezinteresat, deci nu tine partea neaparat a celor mai puternici, aduc faptul ca autoarea ne readuce in minte si suflet nu candidatii dreptei mult mai bine situati in sondaje - fara indoiala si ei oameni valorosi - ci pe aceea care a inceput sa aplice Justitia adevarata, doar cu sprijinul presedintelui republicii si in contra climatului general de omerta al politicienilor- vezi si atacul fara de seaman al celor 322 de parlamentari contra presedintelui, in disperarea lor ca isi vor pierde privilegiile oneroase. marea nenorocire insa este, asa cum remarca si simpaticul filosof Gabriel Liiceanu, ca multi cetateni nu dovedesc atitudine civica hotarata in sustinerea, pasnica dar publica, a celor ce lupta pentru dreptate si s-a ajuns in acesti 25 de ani plini de originala si salbateca si chinuita `democratie` - deci s-a ajuns ca jurnalisti curajosi precum dl. Petre Mihai Bacanu sa fie tarati in justitie de politicieni furiosi ca li se tulbura apele furturilor si coruptiei, s-a ajuns ca dna Monica Macovei, in loc sa fie santificata sa fie barfita de o parte din populatie manipulata pe cale mediatica si s-a ajuns ca multi dintre colegii dnei Monica, in loc sa incurajeze competitia pentru turul I al prezidentialelor - pentru ca oricum in turul II batalia se va intre candidatul stangii si un singur candidat al dreptei, catre care se vor indrepta si voturile din primul tur ale celor ce au votat cu alti candidati ai dreptei - acum incearca deci sa descurajeze candidatura acestei remarcabile femei. Si tocmai de aceea, articolul de mai sus e un sincer act de credinta si adevar si un indemn catre cetateni sa gandeasca bine si sa aiba atitudine, pentru ca asa cum vor alege, asa vor avea timp de mai multi ani un reprezentant in fruntea lor. Competitia intre cei valorosi de la dreapta trebuie stimulata si nu descurajata iar in turul II evident ca voturile tuturor vor converge spre acel candidat al dreptei ramas in cursa - toate acestea, evident, avand un rost daca sondajele dinainte de alegeri nu indica pericolul ca stanga, cu un singur candidat sa depaseasca din primul tur cele 50 procente necesare, in acest caz aparand limpede imperativul major al participarii din partea dreptei cu un singur candidat, hotarat intelept si de comun acord. Mie, de ex, mi-ar place mult ca dna Monica Macovei sa fie presedinte al republicii, dl. Klaus Johannis prim-ministru - mult mai valoros in aceasta postura, ca om harnic si gospodar, cum s-a si dovedit ca primar - iar dl. Predoiu, ministru al Justitiei, ca om echilibrat, onest si vertical - dar stiu ca aceasta situatie nu ar putea fi posibila decat daca, ulterior alegerilor prezidentiale ar avea loc si alegeri parlamentare anticipate, pe fondul unei nemultumiri a populatiei pentru starea de profunda saracie, lipsa de locuri de munca si de echitate sociala si materiala actuala = probleme deloc rezolvate de stanga actuala, in ciuda promisiunilor facute inainte de ultimele alegeri.

  raspunde comentariului
 • Sergiu

  07 august 2014 9:37

  Pai daca e urita si batrina ! Si pe tine te-a dat la o parte ,oricit l-ai basit.

  raspunde comentariului
 • Invatator

  07 august 2014 9:34

  DURA LEX, SAMARESCULE...ce-ar fi ca voi doi sa va luati frumusel de manutza si in septembrie sa repetati clasele I-IV prin care ati trecut ca gasca prin apa, agramati si analfabeti ce sunteti !

  raspunde comentariului
 • Dura Lex

  07 august 2014 8:42

  Toata stima si simpatia pentru acest caracter,luptatoare pentru dreptate si justitie sociala.Nu suntem destui,va scoate bineinteles din case pe cei dornici de dreptate care pana acum au stat acasa,tot nu-i de ajuns,viitura spalatilor pe creier e mai mare.De partea doamnei sunt oamenii educati si diaspora culta, iara-si putini.Ce va face Monica Macovei in turul doi cu cele 6-7 procente stranse,le va da neamtului s-au obosita de campanie va face recomandarea ca sustinatorii ei sa decida cum vor?Politica e pe voturi nu pe iluzii,nu vrem oare toti astia de dreapta ca Ponta sa nu ajunga presedinte?

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  07 august 2014 8:32

  Nu va puneti întrebarea si cum de a "supravietuit" în politica,desigur..nu fizic,fiindca are bani destui ,de la P.E.?N-a avut ocazia sa demonstreze,ca rezista presiunilor politice,de exemplu pontiste,sau pseudosecuriste,fiindca nu era la postul de comanda...Ati vazut ce-a patit Emil Constantinescu..A fost "convins" sa se retraga...Tocmai asta se încearca si cu Traian Basescu.A facut greseli,mai ales la primul mandat-de exemplu,cum l-a tratat pe M.S. Regele Mihai I- Acum dovedeste ,ca stie ce vrea si se lupta pentru ideile sale.Din nefericire,manipularea continua.Spun de mult timp...fara un trecut drept,nu exista viitor adevarat...La noi,s-au stricat prea multe ,in economie de exemplu.Ma repet de 25 de ani..."Democratia originala,a reprezentat un faliment organizat"..De ce n-a zis atunci,când se praduia tara,de oameni precum Voiculescu si alti "agatati" ,sa se termine tragedia....?In calitate de membru al P.E. dna.Macoveinu risca mai mult decât risca Traian Basescu,in calitate de presedinte...Adevarat e însa ,ca Elena Udrea nu are nici sanse ,nici merite ,sa devina ce ar dori....Vreau sa vad programele ,prezentate de "candidati" nu figurile lor...Sa spuna cum iese tara la liman.Sunt convins ,ca fara oameni noi,nu dintre "agatati",viitorul e noros ,nu însorit.Poporul e necajit,saracit,nemultumit,lipsit de optimism si apatic.Salvati viitorul României. Dr.Samarescu

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  07 august 2014 8:32

  Nu va puneti întrebarea si cum de a "supravietuit" în politica,desigur..nu fizic,fiindca are bani destui ,de la P.E.?N-a avut ocazia sa demonstreze,ca rezista presiunilor politice,de exemplu pontiste,sau pseudosecuriste,fiindca nu era la postul de comanda...Ati vazut ce-a patit Emil Constantinescu..A fost "convins" sa se retraga...Tocmai asta se încearca si cu Traian Basescu.A facut greseli,mai ales la primul mandat-de exemplu,cum l-a tratat pe M.S. Regele Mihai I- Acum dovedeste ,ca stie ce vrea si se lupta pentru ideile sale.Din nefericire,manipularea continua.Spun de mult timp...fara un trecut drept,nu exista viitor adevarat...La noi,s-au stricat prea multe ,in economie de exemplu.Ma repet de 25 de ani..."Democratia originala,a reprezentat un faliment organizat"..De ce n-a zis atunci,când se praduia tara,de oameni precum Voiculescu si alti "agatati" ,sa se termine tragedia....?In calitate de membru al P.E. dna.Macoveinu risca mai mult decât risca Traian Basescu,in calitate de presedinte...Adevarat e însa ,ca Elena Udrea nu are nici sanse ,nici merite ,sa devina ce ar dori....Vreau sa vad programele ,prezentate de "candidati" nu figurile lor...Sa spuna cum iese tara la liman.Sunt convins ,ca fara oameni noi,nu dintre "agatati",viitorul e noros ,nu însorit.Poporul e necajit,saracit,nemultumit,lipsit de optimism si apatic.Salvati viitorul României. Dr.Samarescu

  raspunde comentariului
 • Stefan Hagima

  07 august 2014 8:29

  Duduie Fati, cand vrei sa conduci "o populatie" de marimea celei romanesti, trebuie sa-i cunosti foarte bine psihologia "sociala" istoria adevarata, si abia dupa aceea sa vezi daca ai atuurile necesare luptei pentru putere. Duduia Macovei va avea in primul tur, daca va ajunge la primul tur, cel mult 0,3. Asa ca va trebui sa invete sa piarda cu gratie, cu pumnii stransi, cu privirea dura sau cum doreste dumneaei. Singurul politician roman care are cunostinte adevarate despre gloata romaneasca este Antonescu. De aceea probabil s-a retras. E singurul care a spus si nu a retractat ca " Monarhia constitutionala e singura forma de guvernare viabila pentru romani" Restu...sunt doar articole de presa...proasta.

  raspunde comentariului
 • Chris Rea

  07 august 2014 7:43

  Eheheeeeeeei, de cand te astept la " cotitura " Sabina Fati, de cand te astept sa ti-o spun pe-a dreapta, poate ca or citi si altii sa vada ce si cum prin jurnalistica asta aservita, jurnalistica asta de ***** care a divizat dreapta si a facut posibil ca stanga sa-si vada aproape nestingherita de nemernicii ! Ce va mana in lupta pe voi, gasca otravita Tapalaga, TU, Pora, Ene, Ratiu, Urian, etc. nu am inteles inca dar la Judecata de Apoi veti da socoteala fara doar si poate...de ce o sustineti cu atata indaratnicie pe betivanca descompusa moral, Baba Cloanta Macovei, de ce insistati sa distrugeti pe altii vezi Elena Udrea ! pentru a salta fara succes pe membra Fondator a Asociatiei dezaxatilor sexxual din Romania, nu-mi dau bine seama, dar are legaturi si financiare care pleaca de la Soros si alti " ortodocsi " ca el...de ce vreti sa demonstrati ceva nedemonstrabil ? de ce incercati sa distrugeti cariera betivei, care nu va obtine mai mult de 1 din sufragii, e greu de inteles cu o minte sanatoasa ! Veti continua, fireste, campania asta idioata, iar procuroarea va fi din ce in ce mai urata de boborul votant, dupa ce Bleaga o va exclude din partid si va deveni " fluture pe c..at "...P.S. Stii cat costa o campanie prezidentiala ? Ce-ati facut, ati facut cheta pentru a-i duce la spalat pantalonii si fustele ude de urina ?

  raspunde comentariului
 • marga

  07 august 2014 2:22

  Felicitari pentru articol! Sunt deja destui romani care o sustin si vor veni si mai multi. Coruptia este cea care ne mananca zilele si nervii, chiar daca se fac ca nu vad, toti romanii o simt. Ori Monica Macovei este incoruptibila. Numai pentru acest lucru primeste 4 voturi din partea familiei mele.

  raspunde comentariului
 • adrian

  07 august 2014 0:05

  Excelenta si binevenita analiza.A doua fraza din inceputul articolului este "esnta",o defineste perfect pe Doamna Macovei.Precum si celelalte.Pacat ca lumea,care vad ca stie sa si scrie,inca judeca lumea dupa sarm,....Sau dupa interese... -AmericaSUAa fost condusa doua mandate de un om care a ajuns la un moment dat intr-un scaun cu rotile,un handicapat,cum l-ar numi ai nostrii.Americanii n-au avut nici o problema cu acest aspect! Problema noastrauna dintr ele e ca suntem iarasi oarecum obligati sa alegem dintre doua rele,stanga-dreapta sau sa fim divizati de vectorul basist sau antibasist.Personal cred ca, dupa atatia ani pierduti, am avea nevoie fie de Monarhie,fie de o DOAMNA in fruntea tarii.Doamna Macovei are totulPRINCIPII,SINCERITATE,PROFESIONALISM.

  raspunde comentariului
 • Impecabilu'

  06 august 2014 23:23

  Nu exista politicieni impecabili ,nici articole impecabile ,poate doar haine impecabile..Monica Macovei nu poate unifica dreapta si nu poate genera formarea unui trend politic .E un fel de Jeanne d'Arc combinata cu Don Quijote ,un hidalgo feminin modern care se lupta cu morile de vint cu o tenacitate care nu are nimic de-a face cu idealismul ,e un joc politica abil calculat la rece.Asa rezulta din privirea ei scrutatoare in fotografia in care se uita pe deasupra ochelarilor ca Dl Iliescu...Misiunea ei este divizarea dreptei .D-na Fati ,un articol excelent !

  raspunde comentariului
 • Trahanache

  06 august 2014 23:13
 • Liliana

  06 august 2014 22:40

  Excelent articol,o voi vota pe dna Macoveii si mai vin cu 3 voturi. Este singurul candidat care trebuie sa castige alegerile si poate duce Romania spre civilizatie si progres. Se implica sufleteste in tot ceea ce face, este f competenta si ar fi mare pacat ca dl. Basescu sa fie impotriva ei cu toate ca realizeaza ca are sanse si este singura care trebuie sa castige. Avem mare nevoie de ajutorul justitiei sa faca curatenie printre cei care au furat la alegerile trecute, numai asa nu se vor fura voturi.

  raspunde comentariului
 • septar

  06 august 2014 22:38

  Monica Macovei poate fi presedintepentru caSe adreseaza electoratului scirbit de clasa politica actuala care este de aprox.60Candideaza ca independentAsupra ei nu planeaza nici o suspiciune de coruptie si "are dulapul gol fara scheleti"Faptul ca este femeie cred ca este un avantaj.Basescu cind spunea ca romanii nu sunt pregatiti pentru o femeie presedinte cred ca se referea la Udrea si avea dreptate.Are principii de la care nu abdica indiferent de situatie.Stie ce vrea si crede in suprematia legiiAbsolut toata clasa politica este impotriva ei si asta spune multe.HAIDE-TI SA O AJUTAM ,INSCRIETI-VA CA VOLUNTARI SI RENUNTA-TILA PASIVITATEMONICA MACOVEI UN PRESEDINTE AL NOSTRU PENTRU ROMANIAHAIDE-TI SA-I SURZIM PE POLITICIENI CU SLOGANUL "MACOVEI SI ANTICORUPTIA NE SALVEAZA ROMANIA

  raspunde comentariului
 • bau, bau

  06 august 2014 22:32

  1.a ajuns la Bruxelles cu si prin contributia mondialilor, bercea si patriciu2. s-a folosit de Basescu ca sa cultive in tara ura imensa pe care o are in suflet si ura si desgust a adunat3. a adus si aduce prejudicii majore tarii prin defaimare asidua, si oricarui candidat sustinut de dreapta 4, candideaza ca sa-si salveze pielea5.a reprezentat Romania in Moldova impreuna cu eba, succesurile se pot vedea6. reforma in justitie s-a bazat pe o minciuna, si in consecinta a ajuns o minciuna, si basca si prejudicii pe masura, procese pierdute la cedo..............

  raspunde comentariului
 • MariusP

  06 august 2014 22:06

  Doamna Sabina Fati, felicitari pentru articol! Impecabil, despre o femeie impecabila. Un politician cum sunt foarte putini din pacate, si sunt f putini nu doar la noi. Vom vedea ce sanse are intr-o tara cu o populatie fara muschi democratic, fara chef de capitalism si spalata pe creier de diversi securisti cu trusturi de presa. Eu o voi vota cu siguranta si cred ca toti oamenii bine-intentionati o vor vota fara rezerve. Sa-i uram succes, dar sa ramanem realisti. Intr-o tara unde alegerile se castiga cu ajutorul primarilor care fura voturi, sansele ei sunt destul de slabe, chiar daca tara asta are nevoie ca de aer de un politician ca Doamna Macovei.

  raspunde comentariului
 • Bulea Spataru

  06 august 2014 21:10

  Nu ati mentionat ce facea Monica macovei inainte de a fi "avocata celor saraci". Nu cumva a fost procurer communist? Nu cumva a denigrat Romania in mod systematic la Bruxelles? Vorba lui Basescu, care isi cunoaste cel mai bine naparcile de prin preajma, s-a asigurat de pensia de 4000 de euro si acum vrea sa faca fun?Hai sictir baba betiva ce esti!

  raspunde comentariului
 • Bulea Spataru

  06 august 2014 21:10

  Nu ati mentionat ce facea Monica macovei inainte de a fi "avocata celor saraci". Nu cumva a fost procurer communist? Nu cumva a denigrat Romania in mod systematic la Bruxelles? Vorba lui Basescu, care isi cunoaste cel mai bine naparcile de prin preajma, s-a asigurat de pensia de 4000 de euro si acum vrea sa faca fun?Hai sictir baba betiva ce esti!

  raspunde comentariului
 • un u altu

  06 august 2014 20:45

  Si totusi un om singur nu poate face nimic daca nu este intr-un partid.Trebuia ca dna Monica sa lupte in sanul PDL sa ajunga candidat al PDL. singura nu va avea sanse .Oricum Ponta si ai lui nuvor castiga din primul tur asa ca cei care vor candida independenti isi vor vedea valoarea.Poate asa trebuia sa faca si PDL si PNL sa aibe in primul tur candidati separati.Care era mai bun sa fie sustinut in turul doi.

  raspunde comentariului
 • alex

  06 august 2014 20:35

  felicitari pentru articol, dar poate unul care sa puncteze si ce a facut Monica Macovei in cariera ar fi de ajutor pentru unii care nu sunt foarte interesati de politica dar vor un presedinte onest si care sa lupte pentru ei.

  raspunde comentariului
 • Codo

  06 august 2014 20:29

  Basescu e intr-o fundatura cu pmp-ul. Cu udrea in frunte nu poate avansa nicaieri pentru ca nu degaja nicio energie noua. MoMa ii va lua crema la prezidentiale plus multe voturi din procentele somnorosilor desteptati.

  raspunde comentariului
 • Elena

  06 august 2014 19:58

  Doamna Monica Macovei stapaneste cu maxima competenta Drepturile Fundamentale ale Omului , baza a sistemului democratic modern ,a ajutata si a castigat procese la Curtea Europeana a Drepturilor Omului in favoarea unor cetateni romani prejudiciati de statul roman ,si in orice interventie publica a dovedit profesionalism . Cred ca I s-ar putea imputa doar conciziunea exprimarii , in fata unei societati romanesti predispusa doar la ascultarea dupa ureche ,neaprofundarea termenilor cu multa superficialitate si dilettantism.

  raspunde comentariului
 • c.radu

  06 august 2014 19:33

  Din păcate, este prea singură în politică. Partidele, evident, nu o vor susține, căci le incomodează. Traian Băsescu, cel care a luptat cu succes împotriva întregii clase politice a ales, la final de mandat, inconsecvența. Ar fi fost firesc să o susțină. După cum firesc ar fi fost ca la conducerea PMP să fie lăsat să ajungă un Cristian Preda, spre exemplu. Sper ca măcar unii dintre cei implicați în politică să i se alăture. În privința personalităților societății civile nu mă îndoiesc că se vor găsi nume importante care să-i acorde sprijinul. Urmează o luptă grea. Este nevoie de generali buni

  raspunde comentariului
 • Alegator

  06 august 2014 19:31

  Dintre toti candidatii cred ca e singura care intradevar merita votata. Datorita Dumneaei am votat la europarlamentare PDL.

  raspunde comentariului
 • camelia

  06 august 2014 19:26

  Toata stima pentru Doamna noastra de fier! O voi vota cu siguranta. Tot respectul si consideratia!

  raspunde comentariului
 • Gheorghe Popescu

  06 august 2014 19:23
 • Virgil Iordache

  06 august 2014 19:04

  Chiar și simpla participare a doamnei Macovei este de o valoare exceptională pentru societatea românească. Prezența dânsei la dezbateri va ridica standardul discuțiilor foarte mult. Dacă va obține un 10-15 va fi deja un rezultat foarte bun, care îi va da o mare forță de negociere. Cale de prăbușire nu există. O voi vota.

  raspunde comentariului
 • MariusP

  06 august 2014 18:53

  Doamna Sabina Fati, felicitari pentru articol! Impecabil, despre o femeie impecabila. Un politician cum sunt foarte putini din pacate, si sunt f putini nu doar la noi. Vom vedea ce sanse are intr-o tara cu o populatie fara muschi democratic, fara chef de capitalism si spalata pe creier de diversi securisti cu trusturi de presa. Eu o voi vota cu siguranta si cred ca toti oamenii bine-intentionati o vor vota fara rezerve. Sa-i uram succes, dar sa ramanem realisti. Intr-o tara unde alegerile se castiga cu ajutorul primarilor care fura voturi, sansele ei sunt destul de slabe, chiar daca tara asta are nevoie ca de aer de un politician ca Doamna Macovei.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design