15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRomâni, Firea îi umflă gușa lui Gâdea din banii voștri! | OPINIE

Români, Firea îi umflă gușa lui Gâdea din banii voștri! | OPINIE

Zgomotul asurzitor al Legii grațierii, cu toate amendamentele și retractările sale, a acoperit un subiect de o mare gravitate. Unul care se va rostogoli și, într-un târziu, o va doborî pe primărița voluntariană a Capitalei, Gabriela Vrân­ceanu-Firea-Pandele.

Totul a început de la un protest al profesorilor și studenților de la Facultatea de istorie a Universității București. Aceștia au protestat împotriva poluării fonice produse de concertele organizate de Primăria Ca­pitalei pe esplanada cu statui de la Universitate. Tinerii au spus că nu pot participa la cursuri din cauza zgomotului. Ei au venit cu pancarte cu mesajul: „De Ziua Europei, nu ne lăsați să învățăm“.

O profesoară de la Facultatea de Istorie a Universității, Ecaterina Gabriela Lung, a anulat un curs care se desfășura luni seară, din cauza zgomotului cauzat de probele de microfon făcute pentru concertul de miercuri. Argumentele doamnei Lung sunt implacabile.

„În aproape 25 de ani de experiență didactică, este pentru prima oară că a trebuit să anulez un curs pentru că nu mă mai înțelegeam cu studenții. Adică nu ne mai puteam auzi unii pe alții din cauza vacarmului din Piața Universității, de la statui, unde stațiile de amplificare răgeau la ma­ximum, cu ocazia probelor de microfon pentru nu știu ce concert. Asta, în timpul cursurilor pe care noi ar fi trebuit să le ținem la Facultatea de Istorie. Mulțumim din inimă Primăriei Gene­rale a Bucureștiului și doam­nei Primar General, Gabriela Firea, pentru considerația deosebită arătată învățământului“, a scris Ecaterina Lung, cu ironie tăioasă, pe Facebook.

Și Irene Buhaniță, profesoară la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității, a taxat, pe aceeași rețea socială, „zgomoteca“ Ioanei d’Arc de Voluntari.

„Amintesc pe această cale Primăriei Capitalei că, în luna mai, în Universitatea din București încă se țin cursuri și examene. Ceea ce nu se poate face în condițiile în care clădirea veche de 150 de ani (și nere­novată de curând, ca altele) tremură din toate încheieturile din cauza bașilor și a instrumentelor de percuție de vis-à-vis. De asemenea, îi atrag atenția că există o mulțime de alte piețe și parcuri în București, unde s-ar putea organiza concerte fără să fie perturbat procesul de învățământ“.

Până aici, totul pare a se rezuma la o atitudine ciocoiască a primăriței Firea. E jupână peste târgul Bucureștilor, face ce vrea, când vrea, cum vrea! Dacă va avea poftă de-un concert în Catedrala Mântuirii Nea­mului, o va face și pe asta, într-un viitor nu prea îndepărtat. Deocamdată, merge cu zdrăngăneaua la Kilometrul zero al României. Nu contează că studenții de la Universitate s-au plâns și astă-iarnă că nu pot învăța într-un asemenea vacarm. Firea a mers mai departe. Ce contează niște dascăli și câteva sute de studenți, când voturile vin din mahalalele și din cimitirele patriei?

Există însă ceva mai grav chiar și decât aroganța de neam-prost. E vorba de banii împușcați pe ritmuri de pop, rock, rap sau heavy-metal. Concertul organizat de Firea la Universitate, de Ziua Europei, a costat (cel puțin) 1,8 milioane de lei, adică vreo 400.000 € + TVA.

De banii ăștia, Vrăjitoarea din Voluntari i-a enervat pe profesorii și studenții de la Istorie, care nu și-au mai putut ține cursurile. Tot din banii ăștia, Firea i-a făcut parte și fostului ei patron, Dan Voiculescu. Trustul Intact a fost partener oficial al Primăriei Capitalei, iar Gâdea nu mai prididea cu odele aduse primăriței-minune.

Suma sifonată cu acest prilej e greu de estimat. Firea ține la cheie informațiile despre banii pe care i-a drenat, de când e primăriță, către trustul lui Voiculescu.

Vizibile sunt tot mai desele parteneriate dintre Intact și Primăria Capitalei, care-i aduc primăriței o promovare agresivă pe Antena 3, prin ode de-a dreptul ceaușiste.

Contractele discreționare cu presa prietenoasă o vor costa, cândva, pe Gabriela Firea. Mai ales că, în cazul Antenei 3, e vorba și de un evident conflict de interese. Firea a fost angajată mulți ani la Antena 3.

A plecat la primărie cu producătoarea emisiunii sale de la Antena 3, care acum îi e consilieră. Are parte de o propagandă grețoasă pe Antena 3. Dirijează banii publici spre Antena 3. Mai că-ți vine să te întrebi: Firea e primărița PSD sau a Antenei 3?! Probabil că e a tandemului PSD-Antena 3.

Bucureștenii au încă un motiv de bucurie: din banii lor, primărița Firea plătește caviarul lui Gâdea, Badea, Ursu, Grecu, Stoicescu, Tudor, plus ștrudelul lui Porumbel. Iar când spun bucureșteni, mă refer și la profesorii de la Universitate care nu-și pot ține cursu­rile din cauza zgomotecii marca Firea-Antena 3. Chiar și banii lor sunt buni pentru a hrăni gușa lacomă a lui Gâdea!

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă