Cum a pățit-o doamna Gabriela Firea exact ca tovarășul Nicolae Ceaușescu | OPINIE

de Mălin Bot , 12 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 13:31, 12 ianuarie 2017
Cum a pățit-o doamna Gabriela Firea exact ca tovarășul Nicolae Ceaușescu | OPINIE

Primarul PSD al Capitalei, doamna Gabriela Firea, e din categoria politicienilor care nu știu să extragă concluzii inteligente din istoria ceaușistă a României.

A făcut exact ca Ceaușescu și a pățit exact ca sinistrul dictator comunist la prima zăpadă serioasă.
După modelul ceaușist al cultului personalității, doamna Gabriela Firea s-a gândit să exploateze povestea cu deszăpezirea. Așa că a procedat exact ca tovarășul Nicolae Ceaușescu, încercând să producă imaginea că ea este în tot și în toate câte mișcă sub soare în administrația Capitalei.


Doamna Gabriela Firea s-a agitat să se pozeze printre bascule și alte utilaje de deszăpezire. Apoi a organizat veritabile ședințe de partid, ca la Biroul Organizației de Bază a Partidului Comunist, în care toți directorii regiilor din subordinea Primăriei Capitalei au fost chemați să-i ridice osanale.

După modelul comunist stalinist a și găsit niște directori pe care să îi declare vinovați de incompetență la televizor, ca să-i destituie apoi în fața poporului.

Totul pentru a arăta că ea și numai ea deszăpezește Capitala.

 

A plusat cu tot felul de declarații la fel de comunisoide în care s-a lăudat singură. Televiziunile pe la care a lucrat și altele care au alte interese legate de banii gestionați de doamna Gabriela Firea au declanșat o campanie de propagandă, exact așa cum făceau în perioada comunistă ”organele de presă” ale PCR care nu mai știau cum să-i facă lui Ceaușescu cultul personalității.


Ceaușescu era în tot și în toate și pentru toți românii ”tovarășul” era unicul capabil să conducă regimul pe ”cele mai înalte culmi ale progresului”. Totul se făcea în numele ”celui mai iubit fiu al poporului” și toate aberațiile regimului s-au lipit în mentalul colectiv de Nicolae Ceaușescu.


Acest lucru simplu de înțeles pentru orice persoană cu inteligență peste medie i-a scăpat doamnei Gabrielei Firea când s-a decis că zăpada e un prilej bun pentru a-și face puțin cult al personalității, după modelul ceaușist.


Nu i-a trecut prin cap doamnei Firea că e imposibil pentru orice administrație, mai ales pentru una putred de coruptă și siderant de incompetentă, să gestioneze perfect orice situație ieșită din comun.

Deși era la mintea cocoșului că într-un oraș ca București nu se poate face o deszăpezire decentă, din foarte multe motive, dacă ninge mai puternic, doamna Gabriela Firea a ținut morțiș să defileze pe la toate televiziunile pentru a ne explica pe un ton țâfnos că ea și numai ea deszăpezește perfect, așa cum nciodată nu s-a întâmplat în București.

Doamna Firea a fost atât de naivă (nu îmi permit să-i spun curcă pentru că nu se cuvine să vorbim atât de tabloid, despre o doamnă, într-un editorial) încât nu și-a dat seama că dacă Dumnezeu dă o zăpadă puțin mai mare, pe care nu are cum să o gestioneze, toată frustrarea bucureștenilor afectați de nămeți se va îndrepta numai și numai cătrea ea.


Asta pentru că ea le-a spus tuturor, într-o campanie de imagine aproape isterică, faptul că numai și numai ea răspunde de nămeți, că ea o face perfect și că ea și numai ea este cel mai bun primar pe care Capitala l-a avut vreodată.


Este exact ce a pățit Nicolae Ceaușescu în 1989.

Când a fost asasinat de Ion Iliescu aproape că nu a existat român care să nu se bucure că odiosul dictator a fost împușcat ca un câine în ziua de Crăciun. Acum nu ar mai reacționa la fel mulți dintre cei care au sărit în sus de bucurie când au auzit despre execuția lui Ceaușescu. Unul dintre motive este faptul că ultimii 27 de ani ne-au artătat că un întreg sistem cu zeci de mii de securiști și activiști odioși comuniști a produs toate aberațiile care au generat toată ura descărcată în capul lui Ceaușescu în 1989.


Desigur, asta nu îl face pe Ceaușescu nevinovat, dar este o lecție simplă a istoriei care a arătat că dacă un lider își asumă numai el tot ce ține funcționarea unui sistem pe care îl conduce, va ajunge să deconteze tot el, pe persoană fizică, toate greșelile din acel sistem, chiar și pe cele despre care habar nu avea.

Am documentat un reportaj video depsre deszăpezire în dimineața aceasta și fac asta la fiecare zăpadă serioasă, în București, în ultimii șase ani. A fost aceeași mizerie din fiecare an, pentru că sistemul care se activează în situația asta este același sistem corupt și incompetent preluat de Firea de la inculpatul Oprescu. Primarul inculpat a preluat și el mizeria de la alții. Firea nu a fost un administrator mai prost ca Oprescu, dar nici mai bun.


A crezut doar că e mai șmecheră și că poate să-și tragă un profit de imagine dacă joacă frumos teatru cu iz comunist pe la televiziuni, mimând competența, controlul unic și total al situației.

A nins mai mult și astăzi dimineață toată lumea o înjura pe ea și numai pe ea.

Cineva din anturajul doamnei Firea mi-a mărturisit că primărița PSD se vizează, în cele mai ascunse și fierbinți vise politice, următorul președinte al României și că de aceea este atât de disperată cu operațiunile de imagine.

Dacă e așa, ar face bine să pună mâna pe cartea de istorie și să încerce să priceapă ceva din experiențele nefaste ale celor care au condus statul român în istoria recentă sau chiar mai veche.


Pe aceeași temă.
Reportaj VIDEO. UPDATE: Zeci de utilaje stau in fața Guvernului. Gabriela Firea mimează prea zgomotos deszăpezirea. Ce nu se vede în propaganda TV a primăriței PSD | GALERIE FOTO

Supraaglomerare la metrou, din cauza zăpezilor care au pus stăpânire pe Capitală. Bucureștenii și-au lăsat mașinile acasă, să scape de traficul infernal, dar așteaptă minute în șir pe peron | FOTO + VIDEO

Așteptări infernale în stațiile de autobuz din Capitală. Bucureștenii stau la coadă, pe șosea, ca să prindă un loc în autobuz, în timp ce stațiile de autobuz sunt îngropate sub nămeți | FOTO + VIDEO

 Bucureștenii fac slalom printre nămeți. Angajații Primăriei Capitalei refuză să explice cum se face deszăpezirea stațiilor de autobuz din București. Firea dă vina pe firmele de salubritate | FOTO + VIDEO Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

Comentarii

 • Vot la BOT dat securistilor

  16 ianuarie 2017 10:34

  Daca Haznalele insolvente Realitatea, Digi, B1, Nasul tv, Prima tv, a vanzatorului de copii, plus site-urile falimentare platite din banii furati romanilor de Udrea, basescu, coldea, si ciolos cu cele 10000000000 zece miliarde de lei, daca ati da banii inapoi, s-ar face si dezaperirea pt f multi ani de acum incolo. Dar voi stati in haznalele voastre insolvente si nu produceti nimic! Va stie lumea de paraziti! La vot v-ati luat-o la BOT! Da-ti banii inapoi, insolventilor, asistati sociali ce sunteti!

  raspunde comentariului
 • rezolvarea dezapezirii

  13 ianuarie 2017 12:00

  Pentru ca iarna e lunga si se mai asteapta si alti nameti prin Bucuresti si tata propun penalului Dragnea sa mute sumele din buget alocate acoperitilor sub diverse forme si se le aloce urgent pentru dezapeziri Daca acest lucru se va intampla DESI NU CRED, ii vom vedea dand la lopata nu doar pe multstimata dna koveshi 5 , dar si pe seful de echipa malinbot alti someri ai binomului facand partie pentru romani At fi un bun exemplu de urmat pentru corupti si bolsevici, gen Firea ,Olguta si alti pesedei

  raspunde comentariului
 • bercea

  12 ianuarie 2017 19:32

  perfect adevarat.asa este la comunistii de ieri si la cei de azi,chiar daca acum isi spun social democrati.

  raspunde comentariului
 • Popeye

  12 ianuarie 2017 18:03

  Mi se pare că tot Firea a inventat și apa caldă...

  raspunde comentariului
 • PANDELE DIN VOLUNTARI

  12 ianuarie 2017 14:47

  VA CITEZ DOMNULE CRISTIAN BORDEI "Domnule redactor sef Malin Bot, sunteti sigur ca bascula este un utilaj de deszăpezire ? "VA POT RASPUNDE , EU, TAVARISUL "CAPORAL" UBAFCA, UZINA BOLSEVICA AFRICANA DE FABRICAT CA CA, ATELIERUL HAZ-NAUA A3 !NU E VORBA DE BASCULA CI DE CARUTZA MEA PERSONAL CU COVILTIR, PE SENILE , PE CARE TOCMAI ACUM AM DUS-O LA "DEZAPEZIRI", LA TOVARASA FIREA PANDELE !

  raspunde comentariului
 • cristian

  12 ianuarie 2017 14:26

  La loc comanda dl. Malin , B1TV a sters clipul video de pe saitul lor. Aici era postat httpwww.b1.rovideoscandal-in-timpul-deszapezirii-din-sectorul-5-un-bucurestean-a-venit-sa-ii-reproseze-gabrielei-firea-si-lui-daniel-florea-felul-in-care-se-intervine-64964.htmlDeci si B1TV este la ordinul primaritei . Super tare.

  raspunde comentariului
 • cristian

  12 ianuarie 2017 14:20

  Dl. Malin daca vreti intradevar sa vedeti ceva grotesc apropo de dezapezirea "Firea" urmariti reportajul de ieri seara cand firea si primarul sectorului 5 isi pregateau scena cu soldatii la dezapezire inainte sa intre in direct. Asa ceva doar in Corea de Nord se putea intampla. Gretos , gretos. Militarii ,se vede ca erau adusi special si culmea cand au intrat in direct militarii in loc sa dezapezeasca, lua zapada de pe margine probabil data de oameni de pe strada si o arunca in mijlocul strazii , doar sa se vada in fundal cum muncesc militarii la ordinul primaritei. Incredibil de gretos ... Faceti rost de aceasta transmisie si va garantez ca o sa aveti o stare de scrarba imensa. O gasiti la B1 TV. Cu respect

  raspunde comentariului
 • Cristian Bordei

  12 ianuarie 2017 12:46

  Domnule redactor sef Malin Bot, sunteti sigur ca bascula este un utilaj de deszăpezire ?

  raspunde comentariului
 • zou

  12 ianuarie 2017 12:02

  Ideea era daca primariile si-au facut treaba atat cat se poate in conditiile meteo care au fost. firea este primarul capitalei are langa ea consilierii si primarii de sector.este normal sa raspunde si sa iasa pe post pentru declaratii.iar despre cei care bat campii pe aici cati dintre voi a deszapezit un metru de trotuar.sunteti patetici.

  raspunde comentariului
 • sabo eugen

  12 ianuarie 2017 10:22

  o incompetenta sa nu-i zicem mai rau,n-are habar pe ce lume traieste,crede ca Bucurestiul este orasul ei de provincie

  raspunde comentariului
 • Ion Ionescu

  12 ianuarie 2017 7:16

  S-o compari pe Firea cu Ceausescu este ca si cum ai compara un fir de ***** cu un crin! Fir vine de la Firea!

  raspunde comentariului
 • florin stanescu

  12 ianuarie 2017 1:08

  Un grup de oameni tristi care se revolta impotriva unui sistem care pe zi ce trece se "ancoreaza" in dulcele beton al Bucurestiului.

  raspunde comentariului
  • MUTANT FICEAC(G)

   12 ianuarie 2017 7:48

   Tovarase CAPORAL florin stanescu va referiti la acel Ficeacg care BANTUIE ca o STAFIE cele doua HAZ-NALE A3 si ROMANIA TV???PS UN INDIVID MAI UNSUROS CA ACEST Ficeacg N-AM INTALNIT IN VIATA MEA !AS ZICE CA INDIVIDUL EST E O "CORCITURA" INTRE TOTI CIOMAGARII DIN CELE DOUA HAZ-NALE A3 SI ROMANIA TV !

   raspunde comentariului
  • florin

   12 ianuarie 2017 3:50

   Da' despre smecheriile Gabrielei Firea nimic ? Nimic, nimic ? Parca nu Malin Bot e subiectul aici, unde zici ca Ficeac facea opozitie - acum face sluj la PSD, asta-i viata - atunci iti placea opozitia, acum ai vrea ca dl. Bot sa faca opozitie de acelasi tip - Ficeac-Chireac-Ciuvica - cu limba, adica ? Cui ii facea ziarul asta opozitie, nu cumva gastii lui iliescu ? Si ? Acum nu tot aceleiasi gasti ii face ? Cum de nu-ti mai place opozitia de azi, dar iti placea cea veche, facuta aceleiasi gasti de hoti ? Sau e vorba de altceva,domnule postacel care dai copy-paste de trei ori aceluiasi text ?

   raspunde comentariului
 • ioan

  11 ianuarie 2017 19:54

  este un devarat circ , precum cele din timpul lui ceausescu. se dau cu caramida in piept ca ce se framanta pt cetateni insa de fapt este o incompetenta si o indiferenta crasa. totul este simplu insa acesti oameni incompetenti complica. de ce? pt ca nu stiu si mai ales nu vor. singurul interes al acestor persoane care au sigla psd sau fsn pe guler este de a se imbogatii pe ei si pe clica din jurul lor. orice oportunitate este binevenita. nu va asteptati la ceva deosebit, pt ca nu o sa apara. ei vor folosi orice oportunitate pt a elimina pe cineva care este in calea planurilor lor de prosperitate si eventual a mai acorda niste contracte din bani publici clientelei lor. de 27 de ani avem acelasi scenariu. asa ca romanilor trebuie sa faceti macar un efort sa schimbati aceasta situatie. mai intai la vot , iar daca ati ratat trebuie sa va deschideti gura si sa aveti curaj sa spuneti aceste ilegalitati

  raspunde comentariului
 • lmihai

  11 ianuarie 2017 18:59

  D-le Bot aceasta individa stie exact carui segment dintre bucuresteni se adreseaza, asadar se poate visa si...Tutankamon caci s-ar putea sa-i iese!In rest sa stiti ca toti primarii PSD-isti se cred de neinlocuit si experti in tot si toate, fiti vigilenti si deschideti-le mintile romanilor care inca viseaza la un tatuc!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design