GRU, Bashar și Hayssam în umbra Guvernului Dragnea 2 | OPINIE

de Grigore Cartianu , 01 iulie 2017 - stire actualizata la ora 10:37, 01 iulie 2017
GRU, Bashar și Hayssam în umbra Guvernului Dragnea 2 | OPINIE

Criteriile pe baza cărora sunt selectați miniștrii în “guvernările Dragnea” sunt bizare, chiar revoltătoare. Meritocrația și buna-credință par abandonate cu totul. Pregătirea universitară sau cea profesională nu contează deloc, dat fiind că în noul guvern a scos capul, din nou, lombrosianul Liviu Pop, iar Cabinetul e condus, pentru prima dată în era postcomunistă, de un absolvent de facultate particulară românească (Harvard, Yale, MIT, Oxford sau Cambridge nu se califică).

O altă ciudățenie este înmulțirea cazurilor de “legături speciale” cu zone periculoase pentru securitatea națională. Există, în acest guvern, trei miniștri care vor fi priviți cu suspiciune întemeiată în această direcție: Sevil Shhaideh (vicepremier, ministrul Dezvoltării), Marcel Ciolacu (vicepremier fără portofoliu) și Lucian Șova (ministrul Comunicațiilor). Un triunghi cu vârfurile în trei orașe roșii: Constanța, Buzău și Bacău.

Cei trei nu vor putea fi dezlipiți de legăturile lor cu personaje problematice: Akram Shhaideh, Omar Hayssam și Boris Golovin. Dictatură, terorism și spionaj, pe două azimuturi fierbinți: Siria și Rusia. Sunt puncte nevralgice ale Guvernului Dragnea-Tudose, pe care SRI le ține probabil sub observație.

Despre Sevil Shhaideh știm că a fost respinsă de președintele Iohannis în iarnă, pentru funcția de prim-ministru, din „rațiuni de stat”. Mai exact, relația soțului ei, sirianul Akram Shhaideh, cu regimul dictatorial al lui Bashar al-Assd, în contextul apartenenței României la NATO și al parteneriatului strategic dintre România și SUA. Akram Shhaideh este susținător al lui Bashar al-Assad. Pe conturile sale de socializare, soțul vicepremierului român a transmis mesaje pro-Assad și i-a criticat pe rebelii sirieni și pe liderii occidentali. De altfel, Akram Shhaideh a lucrat pentru guvernul lui Bashar al-Assad.

Marcel Ciolacu nu a avut vizibilitate națională până acum, dar și-a instaurat baronatul de multă vreme în Buzău. Legăturile sale cu un alt sirian celebru, Omar Hayssam, sunt vechi și extreme de dubioase. Înainte de a fi condamnat pentru terorism, Hayssam făcea ravagii prin economia județului Buzău, în complicitate cu ayatollahi locali din PSD. Printre ei, Marcel Ciolacu, surprins în imagini de colecție la vânătoare alături de prăduitorul arab. La astea se adaugă informațiile despre împrumuturile acordate de Hayssam lui Ciolacu, înainte ca baronașul de Buzău să fie numit prefect al județului.

Ciolacu se află la a doua înscăunare ciudată. Ponta l-a numit consilier onorific al primului-ministru, în 2015, iar Tudose înființează un post suplimentar de vicepremier, fie el și fără portofoliu, doar pentru a-l aduce pe Ciolacu în guvern.

Cele mai periculoase legături le-a avut Lucian Șova, noul ministru al Comunicațiilor. Cu ani în urmă, Șova a fost asociat în afaceri cu Boris Golovin, fost colonel în Spetnatz, celebrele trupe ale GRU – serviciul de spionaj al armatei ruse. Golovin s-a stabilit în România după 1990, înființând, alături de oameni de afaceri ruși, Nova Bank și Centrul de Afaceri Româno-Rus.

Nu trebuie uitat contextul istoric: ofițerii GRU, deghizați în turiști sovietici, au avut o contribuție majoră la diversiunile sângeroase din decembrie 1989, din România. Ei au inițiat, controlat și confiscat întregul proces revoluționar, încheiat prin lovitură de stat și prin impunerea unei echipe pro-sovietice și anti-occidentale (Iliescu, Brucan, Roman, Bârlădeanu, Militaru, Voican Voiculescu etc.). Agenții sovietici au folosit mulțimile revoltate pentru a-și atinge primul obiectiv (răsturnarea lui Ceaușescu), apoi, în complicitate cu legăturile lor din România, au declanșat baia de sânge pentru a-și atinge cel de-al doilea obiectiv (confiscarea Puterii și izolarea României de Occident).

Cel de-al treilea obiectiv al agenților GRU a fost preluarea controlului asupra unei părți din economia României, mai ales în siderurgie și în industria energetică. Instalarea la București a unor ofițeri precum Golovin ar putea avea legătură cu această operațiune sovietică, moștenită după 1991 de Federația Rusă.

Interesante explicațiile date de Lucian Șova azi, în comisia parlamentară care l-a audiat. “Cu Boris Golovin nu am mai vorbit de 10 ani, și fiți siguri că nu mint, pentru că la câte mandate de interceptare am avut în ultimul timp, date si comunicate de autoritățile statului, dacă aș fi vorbit, sigur ați fi știut. (…) Când m-am asociat cu Golovin, nu aveam nicio funcție, lucram la o firmă în mediul privat. Ieșisem din Ministerul Transporturilor în 2005. Firmele cred că sunt înființate în 2006 sau cel târziu în 2007. Cred că nu sunt singurul care, dacă găsește o oportunitate de afaceri, sigur că manifestă interes față de ea. Nu m-aș asocia cu vreun infractor sau cu cineva despre care să știu sau să am prezumția că e infractor. Atunci când îmi veți spune calitatea de infractor sau altă calitate reproșabilă domnului Golovin, în ultimii 20 de ani sau de când o fi el în România, dacă îmi dați vreun exemplu de activitate pe care respectivul a desfășurat-o cu încălcarea vreunei reglementări…”

Așa o fi. Dar dacă e mai mult decât atât? Și de ce trebuie să ajungă în Guvernul României personaje cu asemenea legături? Răspunsul s-ar putea afla în agitația geostrategică din Estul Europei, în ultimii ani...

Comentarii

 • Costin Stefan

  06 iulie 2017 17:13

  SUB OCUPATIE PESEDISTA. PSD-ul este, in fapt, o armata de ocupatie in Romania. A castigat alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, cu doar 18 la suta din numarul persoanelor cu drept de vot trecute pe liste. O parte din voturile obtinute, sunt de la membrii PNL cumparati la bucata. Si totusi, pesedistii, cat si posturile obediente RTV si Antena 3, nu pierd prilejul sa ne amintesca, zilnic, despre ,,Victoria istorica a PSD la alegerile din 11 decembrie 2016,, . Oare aceasta victorie jenanta, obtinuta cu voturi ale tradatorilor din PNL, ii da dreptul PSD-ului sa lase tara la cheremul lui Dragnea, un om lipsit de competente si care este dovedit de presa de investigatii ca cel mai mare hot si escroc din istorie ? In 6 luni de la alegeri, Guvernul Dragnea 1 nu a realizat nimic. Am trait numai cu minciuni. Nu ati creat nicio crestere economica. Ati creat doar proteste de strada cu sase sute de mii de cetateni care v-au huiduit. Ati avut o singura preocupare sa mentineti Romania destabilizata si sa o destabilizati mai rau. In acest scop, luptati cu disperare sa puneti stapanire pe Justitie, ca sa nu ajungeti in puscarie, si ca sa va scoateti confratii situati dupa gratii. Ati cucerit CCR-ul cu papusa Dorneanu si in prezent asediati DNA, dupa care va urma atacul la presedintele Iohannis.Oare, intamplator a format Dragnea un nou guvern in care misuna neispravitii si tradatorii de tara ? Pe cine serviti, pe rusi ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  04 iulie 2017 15:27

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Voi repeta aceasta propunere, pana cand voi constata ca a fost luata in seama de jurnalistii de la Rl. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si patrioti, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  04 iulie 2017 15:23

  MA TEM ! Cine cere inlaturarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, ajuta PSD-ul si pe mega-infractorul Liviu Dragnea sa puna stapanire pe Justitie. Fiindca hienele de la Antena 3 latra la Kovesi, de dimineata pana seara, cum au latrat la Basescu in cele doua mandate, si asta este un motiv sa am incredere in Kovesi. Si atacurile murdare ale infractorului Sebastian Ghita, este alt motiv sa am incredere in Kovesi. Ma tem sa nu cadem din lac in fantana, prin inlaturarea actualei sefe a DNA. Fiindca ar fi inlocuita cu o marioneta, incat Dragnea va defila, cu CCR si DNA in brate, spre supunerea totala a Justitiei. Acesta este obiectivul major, pentru atingerea caruia hotul Dragnea a promis toate cate ne-a promis, numai ca sa cucereasca JUSTITIA. Eu am incredere deplina atat in Kovesi, actuala sefa a DNA, cat si in Augustin Lazar, actualul sef al Parchetului General. Acestia doi deranjeaza fiindca, in mod sigur, nu sunt pro-rusi. Ca Dragnea, Tariceanu, Shhaideh, Melescanu, Lucian Sova, Ponta, Ghita si altii.

  raspunde comentariului
 • misu

  02 iulie 2017 7:45

  Hotarat lucru, orice guvern inventat de sultanul Dragnea poarta o singura culoare rosu -curat murdar.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  02 iulie 2017 2:26

  Ati uitat de Iohannis agent nazist si membru in NSDAP filiala din Transilvania.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTID CRIMINAL FINANTAT DE CRIMINALII DE LA MOSCOVA

   02 iulie 2017 10:08

   Dar ca esti un trol al Rusiei nu ai uitat fu. Tu.ti mortii in gat de comunist *******? Sa ma k. Ack pe secera si ciocanul tau. Vomele de balega rosie ca tine vor farsi urat......urat de tot.

   raspunde comentariului
 • Adela Jeler

  01 iulie 2017 20:41

  1.Deci s-a ajuns pe filiera Shhaideh cum au vrut de la inceput. Asta se datoreaza legaturii nou aparute la Cotroceni cu Sevil? RL a scris ceva pe tema. Trebuie sa caut sa citesc.2.Nenea Sova n-a citit romane politiste de duzina sa stie ca "retragerea in rezerva" nu exista la Golovin si shleahta?3.Daca-i recomand eu "Simpatizantul" lui Viet Thanh Nguyen, ca-i tot cu comunisti si America, n-o citeste Sova. Asta ca sa nu ramana "Prost ca noaptea" din "Noaptea ca hotii", "Mincinos cu suflu" ca "Baronul de Munhausen" si "Trist" ca o "Laba de urs din meniul vanatoresc de 500lei"?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  01 iulie 2017 12:02

  CATRE STAFUL PSD. Aveti o suta de mii de membri si va lasati partidul, zis cel mai mare, condus de Liviu Dragnea, cel mai ordinar hot si escroc din tara ? Aveti 100.000 de membri in PSD si cel mai competent pentru functia de premier l-ati gasit pe impostorul Tudose ? Si cea mai potrivita sa fie ministru la M. Dezvoltarii si sa gestioneze 30 miliarde de euro, o fi potrivita doamna Sevil Shhaideh, sotia unui posibil spion strain devotat lui Assad ? Nu stiati ca Dragnea fura de stinge si ca sifoneaza banii prin PNDL catre Tel Drum, adica spre propriile sale buzunare ? Si ne putem socoti oare in siguranta cu ministri ca Lucian Sova, care are prieten in GRU si ca Marcel Ciulacu, amic al teroristului Hayssam ? Voi sunteti cu tara, cu americanii, sau asteptati rusii si va sprijiniti pe Melescanu

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  01 iulie 2017 10:29

  NOUL GUVERN poate fi numit ,,Banda lui Dragnea,, si este alcatuit din 28 de ,,ministri,, cati are impreuna Germania cu SUA, o banda de oameni incompetenti si de totala neincredere, chiar si cu exemplare banuite de inalta tradare., o banda de supusi neconditionat ai infractorului de Teleorman pe care DNA refuza sa-l ancheteze si sa-l trimita in fata unei instantei de judecata.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  01 iulie 2017 8:13

  GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJ sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Voi repeta aceasta propunere, pana cand voi constata ca a fost luata in seama de jurnalisti de la Rl. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu.

  raspunde comentariului
  • Eva

   01 iulie 2017 10:37

   Pai ziceti bine acolo dar nu specificati caci pentru o Romanie muliticultirala cu migratori negri si arabi, fara identitate si cultura =0. In rest suna bine .

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  30 iunie 2017 9:55

  PSD ESTE UN NOR DE LACUSTE CARE DEVOREAZA ROMANIA.Executivul Statelor Unite ale Americii , numit ,,ADMINISTRATIA SUA,, este condusa de Presedintele SUA. Deciziile Presedintelui sunt aduse la indeplinire de 15 ministere, numite DEPARTAMENTE, conduse de 15 sefi de departament numiti secretari in loc de ministri. Cele 15 Departamente ale SUA sunt agricultura, comert, aparare, educatie, energie, sanatate , securitatea patriei, locuinte si dezvoltare urbana, interne, muncii, de stat, transporturi, finante, afacerile veteranilor si justitie. SUA are deci numai 15 ministere DEPARTAMENTE si ROMANIA are aproape de doua ori mai multe. De ce noi avem de doua ori mai multe ? Ca PSD-ul sa-si incadreze cat mai multi confrati in posturi grase, in posturi bine platite si fara munca grea. Cand ajunge la butoane, totdeauna prin frauda, PSD-ul da afara directorii din institutii si inlocuieste majoritatea personalului angajat din ministere, prefecturi, primarii, din Politie, Invatamant, din Sanatate, Justitie si chiar din Armata si se comporta exact ca o armata ocupanta. PSD-ul isi aduce cu lacomie in posturile de decizie membrii de partid, rudele si tovarasii de afaceri necurate si isi dubleaza salariile si fura cat pot, ca sa se imbogateasca rapid cat sunt la butoane. Schimba legile, ca sa nu poata fi condamnati si sa scape de puscarie tovarasii ajunsi dupa gratii.. Cum este posibil ca cel mai mare hot din tara, Liviu Dragnea, care a furat peste un milliard de euro, sa nu fie arestat ? De ce DNA nu-i instrumenteaza dosarele grele investigate de ziarul Romania Libera ? SUA are 15 ministrii SECRETARI DE DEPARTAMENTE , Germania are 14 ministri , Franta are 16 ministrii , Spania are 17 ministrii. De ce Romania sa aiba 28 de ministri ? De ce DNA si chiar si CCR il pasuiesc pe Dragnea, cunoscut acum in intreaga tara ca este un mare bandit ? De ce il ajuta sa fie seful din umbra al Parlamentului si al actualului guvern de neispraviti, continand chiar si indivizi suspecti de inalta tradare ? De ce noi, milioanele de cetateni iubitori de democratie autentica, nu reusim sa ne unim si sa combatem lacustele prin proteste de strada si prin trimiterea de oameni competenti si patrioti in Parlament ?P.S. La aproape toate chioscurile, unde cer Romania Libera, primesc acelasi raspuns ,,NU PRIMIM !,, Si nu-mi pot permite sa ma abonez. Asta e !

  raspunde comentariului
  • ion

   01 iulie 2017 11:56

   Excelent!!!Aceleasi intrebari isi pun mii de romani.Raspunsul ar trebui sa viba de la DNA, prin actiune.De aceea nu mai avem incredere in Codruta....ea ne arunca praf in ochi cu spectacolul cu catuse pentru spete care mai pot astepta nu zic ca trebuie ignorate .....important este sa se starpeasca mafia psd-ista in frunte cu Dragnea, Ponta, Ilie Sarbu, Andtonescu etc...mca multi mai sunt

   raspunde comentariului
  • ROMANII DE PRETUTINDENI

   30 iunie 2017 19:04

   Domnule Costin Stefan , stima , respect si felicitari pentru comentariul dumneavoastra !

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design