15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCa să scriem ce gândim, trebuie să cerem voie de la năimiții...

Ca să scriem ce gândim, trebuie să cerem voie de la năimiții lui Soros? | OPINIE

Constat, fără a mă emoționa prea mult, că deontologii de serviciu ai nației dau constant sfaturi cum să fim politically correct. Și cum să scriem în presă și, mai ales, la „România liberă“.

N-am să dau numele specioasei care se crede guvernantă în școlile din Abhazia și care spune despre interviul pe care subsemnatul l-a luat col. SRI (r) Daniel Dragomir: „Un prim semnal (n.n. – negativ, de bună seamă) este interviul cu fostul sereist, urmăritul penal Daniel Dragomir…“. Auleooo…. de când este penal Daniel Dragomir? Că tocmai a fost achitat în instanță! Cum de când? De când decretează tovarășa năimită de oengeurile lui nea Georgică Soros! Că nu degeaba sunt vreo 660 astfel de fundații-prăvălie numai în România.

Vai, dar Daniel Dragomir a fost decorat de către ameri-cani cu cea mai înaltă distincție antitero acordată unui străin! Contează? Păi dacă n-a luptat pentru propășirea lui Soros, ci numai pentru Parteneriatul strategic cu SUA, nu contează. E numai un… „securist“! Da, tovar’șa, m-ai prins că i-am luat interviu unui român declarat erou de către americani. Puteți să-l scuzați, totuși, că nu l-au declarat erou rușii?!

Cum adică îndrăznim noi, umili jurnaliști, să nu fim de acord cu tezele din aprilie-mai-iunie ale lui Soros? Păi e clar: suntem -dujmanii poporului și ai luptei împotriva corupției!

Așa, tovarășa, să ne înfierați cu mânie proletară! Cum adică să luăm un interviu unui fost colonel SRI și să nu vă anunțăm pe dvs.?! Eventual să vă trimi-tem în prealabil niște șpalturi spre aprobare, ca pe vremea tovarășei Gâdea și a tovului Hegheduș.

Sunteți un pic nostalgică și chiar tristă după comunismul luminos. Lăsați că vă scoateți cu politically correct.

Și cum se face că Soros este declarat persona non grata în Ungaria? Hai că patria lui Viktor Orbán, o să-mi spuneți, e dictatură! OK…. dar cum se face că e persona non grata și–n Marea Britanie? Și nu de ieri, de azi, ci din 1997? O fi trecut la dictatură și cea mai veche democrație din lume? După părerea voastră, da.

Dar cum se face că același George Soros e declarat chiar „inamic al statului“ de către Israel?! O fi trecut și poporul ales la dictatură? După părerea voastră, da!

În concluzie, cine nu e cu Soros e împotriva democrației și a statului de drept și, mai ales, împotriva luptei de eradicare a corupției. Parcă am mai auzit asta pe vremea comunismului victorios: „Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine! Dai în clasa muncitoare și-n țăranii de pe ogoare!“.

Of nene, ce dracu’, nici nu sunteți mai inovativi, ci numai reciclați lozincile bolșevice și updatați apucăturile voastre de slugi după noile orientări care vin… acum de la Soros!

Mâine vor veni de la Moscova, că nu degeaba postul vostru TV favorit (UM 024) a publicat singurul interviu din presa românească luat lui Dughin, ideologul lui Putin. Iar acum patronul Teszari, omul lui Viktor Orbán, negociază cu o divizie a colosului Gazprom vânzarea… UM 024!

Avea dreptate domnul general Coldea când agita un sac deasupra capului și afirma cu surâsul Giocondei pe buze: „Am doi șoricei în el și-i agit ca să nu aibă timp să se organizeze!“.  

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă