15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleVIDEO A murit Lys Assia, prima câștigătoare a concursului Eurovision

VIDEO A murit Lys Assia, prima câștigătoare a concursului Eurovision

Lys Assia a câştigat prima ediţie Eurovision, care a avut loc în anul 1956, în oraşul Lugano din Elveţia. Ea a cântat atunci melodia „Refrain”.

Apoi, Assia a mai participat la două ediţii ale concursului. În 1957, ea s-a situat pe locul opt în clasament, iar în anul următor s-a situat pe cel de-al doilea loc în top, cu melodia „Giorgio”.

Organizatorii Eurovision au descris-o drept „prima doamnă” a acestei competiţii şi au anunţat că plănuiesc să îi aducă mai multe omagii în următoarele zile.  Născută 1924, în Rupperswil, Elveţia, Lys Assia şi-a început cariera ca dansatoare, înainte de a deveni cântăreaţă.

Colaborarea ei cu organizatorii Eurovision a fost de durată, iar în 2005, Lys Assia a cântat pe scena concursului, la celebrarea împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea competiţiei.

La vârsta de 87 de ani, Lys Assia a decis să se întoarcă în competiţie şi a încercat, fără succes, să reprezinte Elveţia în concurs, în ediţiile din 2012 şi 2013.

Cele mai citite

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Rusia și China subiectele principale ale alegerilor prezidențiale din Lituania

În Lituania va avea loc duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale, la care au drept de vot circa 2,5 milioane din cei 2,8 cetăţeni;...
Ultima oră
Pe aceeași temă