14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleTIPS AND TRICKS: Cum sa fii gazda perfecta pentru un strain care...

TIPS AND TRICKS: Cum sa fii gazda perfecta pentru un strain care viziteaza Bucurestiul

 Daca trebuie sa faci pe gazda pentru cativa amici straini de-ai tai care vor sa viziteze acest oras, stii foarte bine ca trebuie sa dai tot ce ai mai bun din tine si sa le arati exact ce vor turistii sa vada in Bucuresti: cladiri impresionante, cultura locala, mancare traditionala si extrem de multa distractie. Urmeaza sfaturile noastre de mai jos si ofera-le prietenilor tai cel mai tare sejur in capitala Romaniei:

Bucurestiul la pas
Cele mai frumoase detalii ale Bucurestiului se pot observa doar atunci cand il strabati la pas, asa ca ofera-le prietenilor tai cateva zile de mers pe jos prin oras. Cele mai accesibile trasee pe care le puteti parcurge sunt Piata Victoriei – Calea Victoriei –  Piata Natiunilor Unite sau Zona Mantuleasa – Carol – Elisabeta – Cismigiu sau Splaiul Independentei – Cotroceni – Parcul Izvor – Palatul Parlamentului. Daca esti gazda pentru prietenii tai, trebuie sa fii si ghid in acelasi timp, asa ca fa-ti dinainte temele pentru a le oferi raspunsuri si informatii la toate intrebarile pe care le au.

Mancare buna
Sarmalele, micii si mamaliga – un trio culinar perfect, nelipsit de pe lista cu bucate traditionale romanesti a unui turist strain. De aceea, fii pregatit sa iti treaca prin farfurie aceste mancaruri, atunci cand prietenii tai vin in Bucuresti, fiindca strainii au construit un adevarat cult pentru aceste feluri de mancare.

Pentru a le deschide apetitul pentru tot ce are mai frumos de oferit bucataria romaneasca, trebuie sa ai rabdare si sa le explici exact povestea fiecarui fel, precum si bauturile perfecte pentru bucatele alese. Daca vrei sa stati intr-o seara acasa, obositi dupa cateva zile bune de petrecut in oras, sa comanzi mancare in Bucuresti este un lucru extrem de simplu, pe care si un strain il poate face din doar cateva click-uri.

Distractie cat cuprinde
Sa trecem acum la lucruri mai serioase, poate chiar principalul motiv pentru care strainii vin in Bucuresti: distractia. Indiferent de ziua in care gasca de prieteni straini aterizeaza in oras, nu aveti cum sa ratati o noapte de petrecut, doar pentru ca nimic nu este deschis la acea ora. Petreceri cu muzica electronica, zeci de cluburi din Centrul Vechi, o multime de concerte si multe alte distractii.

Zona Lipscani este poate cel mai virbrant loc din Capitala, iar preturile sunt extrem de accesibile. Daca vreti ceva putin mai sofisticat, n-ar strica sa dati o tura si prin cluburile din nordul Bucurestiului, acolo unde prietenii tai vor intalni cu totul si cu totul alta lume.

Nu trebuie deloc sa te ingrijoreze modul in care te vei descurca, atunci cand prietenii tai straini vor veni in oras. Trebuie doar sa te incarci dinainte cu energie, pentru ca absolut nimeni nu vine in Bucuresti sa stea in casa. De aceea, cel mai bine este sa iti faci din timp temele, pentru a nu fi pus in situatia de a improviza pe moment. Cat despre miile de lucruri pe care le poti face in acest oras ( mancare comandantata online, cluburi si muzee, plimbari si excursii la munte ), internetul se va dovedi a fi inca o data cel mai bun prieten al tau.

Cele mai citite

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă