16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleSemnalul wireless poate fi folosit pentru a număra oamenii dintr-o încăpere

Semnalul wireless poate fi folosit pentru a număra oamenii dintr-o încăpere

Tehnologia creată de cercetătorii de la Universitatea din California permite aflarea numărului de oameni dintr-o încăpere, fără ca cel care face numărătoarea să se afle în încăperea respectivă.

În acest scop, se foloseşte un receptor care măsoară puterea semnalului wireless (RSSI) emis de un router wireless obişnuit. RSSI-ul va fi diferit în funcţie de numărul de oameni aflaţi într-o încăpere şi astfel se pot număr oamenii pe baza puterii măsurate a semnalului.

În acest stadiu, tehnologia funcţionează doar pentru măsurarea a cel mult 20 de persoane, însă oamenii de ştiinţă sunt încrezători că pot creşte capacitatea acesteia.

De asemenea, nu este o măsurătoare exactă, ci o estimare, însă o estimare destul de precisă. Conform cercetătorilor, rata de eroare este de plus sau minus două persoane.

Sistemul, care nu poate spune şi poziţia exactă a fiecărei persoane din încăpere, a fost realizat exclusiv cu componente care se găsesc în magazine şi ar putea fi realizat de oricine are o înţelegere de bază a funcţionării semnalelor wireless.

Oamenii de ştiinţă sunt încrezători că, pe măsură ce va fi rafinată, această tehnologie va avea o mulţime de aplicaţii în diverse domenii, de la zona comercială la cea militară.

Cele mai citite

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

Sorana Cîrstea, eliminată în optimile turneului de la Roma

Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce a pierdut în două seturi în fața...

BREAKING NEWS. Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să conducă finala Europa League dintre Atalanta Bergamo și Bayer Leverkusen, care va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă