12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăLifestyleSecrete despre Broccoli pe care trebuie să le știi

Secrete despre Broccoli pe care trebuie să le știi

Previne cancerul
Broccoli conţine glucorafanin, un compus chimic pe care organismul îl prelucrează sub forma unor compuşi anticancer numiţi sulforafani. În plus, broccoli conţine şi un antioxidant numit idol-3-carbinol. Acest compus are puternice capacităţi anticancer.

Printre tipurile de cancer pe care acesta le poate împiedică să se dezvolte se numără cancerul la sân, de col uterin şi de prostată. 

Asigură buna funcţionare a sistemului nervos

Broccoli conţine un procent semnificativ de potasiu, mineral care menţine sănătatea sistemului nervos, asigură funcţionarea optimă a creierului şi favorizează dezvoltarea masei musculare.

Întăreşte sistemul imunitar

O ceaşcă de broccoli asigură sistemului imunitar o doză generoasă de betacaroten. Zincul şi seleniul stimulează şi ele imunitatea.

Îți înfrumusețează pielea

Consumul de broccoli îmbunătățește sănătatea pielii, întrucât acesta reprezintă o sursă naturală de vitamine, minerale și acizi grași esențiali care mențin pielea fermă, sănătoasă și elastică.

Această legumă conține o cantitate ridicată de vitamina A și E, doi antioxidanți care împiedică distrugerea celulelor de către radicalii liberi.

În plus, broccoli conține vitamina C, un nutrient necesar pentru menținerea colagenului și a elastinei care contribuie la păstrarea aspectului tineresc al pielii. Totodată, acest aliment sănătos protejează membranele celulare ale pielii și diminuează daunele provocate de razele UV.

Menţine sănătatea inimii

Proprietăţile antiinflamatorii ale sulforafanului din broccoli sunt capabile să prevină apariţia unor prejudicii ale vaselor de sânge care pot fi cauzate de tulburări cronice asociate nivelului crescut de zahăr din sânge.
 

Cele mai citite

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...
Ultima oră
Pe aceeași temă