10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleRețeta de weekend: Crumble din făină de migdale cu piersici

Rețeta de weekend: Crumble din făină de migdale cu piersici

Ingrediente:

·         125 g făină

·         125 g făină de migdale (puteți măcina migdale crude la râșniță)

·         125 g unt rece

·         80 g zahăr pudră

 

Umplutura:

·         6 piersici

·         3 linguri de zahăr

·         păstaie de vanilie sau extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Curăță piersicile de coajă și taie-le felii potrivit de groase. Pune-le într-un castron cu zahărul și vanilia.

Amestecă făina de migdale cu zahărul pudră. Adaugă făina și untul rece tăiat în cubulețe mici. Apoi omogenizează cu mâna tot aluatul. Pune aluatul între două foi de copt și întinde-l cu sucitorul – nu prea subțire.

Pune apoi aluatul în cuptor la 180°C pentru 12-14 minute. Scoate-l din coptor și lasă-l puțin să se răcească.

Într-o formă de tartă, de preferat din ceramică, pune piersicile și deasupra lor fărâmițează aluatul.

Dă iar la cuptor la 180°C pentru 1o minute.

Asta a fost tot! Merge de minune cu înghețata de vanilie.

 

O rețetă lightgoodfood.ro reprodusă după Chef Alex Iacob. 

 

Cele mai citite

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă