17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleNew York-ul a depăşit Londra ca cel mai atractiv centru financiar din...

New York-ul a depăşit Londra ca cel mai atractiv centru financiar din lume

Marea Britanie reprezintă cea mai mare provocare pentru industria financiară din City of London, după criza globală din 2007-2008, întrucât băncile şi asigurătorii ar putea pierde accesul la Uniunea Europeană, cel mai mare bloc comercial din lume.

New York-ul s-a plasat pe primul loc, urmat de Londra, Hong Kong şi Singapore, în indicele centrelor financiare globale Z/Yen, care ia în considerare 100 de centre, evaluate în funcţie de factori precum infrastructura şi accesul la angajaţi performanţi.

Scorul Londrei a scăzut cu 8 puncte comparativ cu acum şase luni, înregistrând cel mai mare declin î n rândul celor mai bine plasate centre financiare. Autorii studiului au spus că această scădere reflectă incertitudinile legate de retragerea Marii Britanii din UE, pe 29 martie 2019.

”Ne apropiem tot mai mult de momentul ieşirii şi încă nu ştim dacă Londra va putea să efectueze tranzacţii cu toate celelalte centre financiare europene. Teama de a pierde afaceri în favoarea altor centre provoacă acest declin uşor, iar oamenii sunt îngrijoraţi în privinţa competitivităţii Londrei”, a spus Mark Yeandle, co-creator al indicelui.

După votul britanicilor pentru ieşirea din UE, în 2016, unele dintre cele mai puternice companii financiare din lume au început să transfere personal din Londra în ţări care vor rămâne în UE, pentru a continua tranzacţiile transfrontaliere.

Firmele de servicii financiare, care reprezintă circa 12% din PIB-ul britanic şi plătesc mai multe taxe decât oricare alte industrii, au foarte mult de pierdut din cauza pierderii accesului liber pe piaţa UE. Aproximativ 5.000 de locuri de muncă ar urma să fie transferate de la Londra sau create în UE din cauza Brexit, până în martie, potrivit unui studiu publicat de Reuters în aacest an.

În urma Londrei, în topul celor mai atractive centre financiare se află Hong Kong, la o diferenţă de doar trei puncte.

Studiul este bazat pe răspunsurile date de 2,500 de persoane care lucrează în industria financiară şi este publicat de două ori pe an, pentru a oferi informaţii legate de performantele relative ale centrelor financiare din întreaga lume.

Cele mai citite

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

O cafea bună se pregătește cu un espressor semiprofesional 

Cine nu cunoaște acele dimineți în care suntem grăbiți să ne luăm micul dejun și apoi să fugim la muncă? Chiar dacă suntem pe...

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...
Ultima oră
Pe aceeași temă