Ei bine, văzusem pe rețelele social media câteva poze de preparate – foarte apetisante – de la restaurantul Hugo, așa că am mers cu așteptări aici. De multe ori cam sunt Toma necredinciosul: nu cred până nu gust. De data aceasta, cina fost reușită – tot ce am încercat a avut și gust bun și un plating aspectuos, modern.
Pentru că peștele și fructele de mare sunt mai mereu prima mea opțiune, am ales un fel de trio surf – somon cu creveți și scoici St. Jaques în sos de unt aromatizat cu mirodenii, foarte bun și echilibrat, astfel încât să nu acopere gustul cărnii. Și creveții, separat, în altfel de sos de unt, delicat, au fost fragezi și gustoși. Acum, cei de aici spun că au un meniu mediteraneean „with a twist”, pe care eu l-am identificat în aceste asocieri franțuzite ale fructelor de mare cu untul – pe care îl iubesc, chiar e printre ingredientele mele favorite, dar cei care nu se împacă bine cu el pot alege din meniu fructe de mare sau pește, gătite fie simplu, în salate, tartar, cu paste ș.a. – caracatiță, ton roșu, doradă.
Salatele sunt bogate, în porții mari; mi-a plăcut cea cu burrata cu ulei de măsline – o burrata foarte bună, printre cele mai gustoase încercate la noi –, măsline gigant, mix de frunze verzi și lăstari, roșii și varză roșie. Și am mai văzut una pe care o voi încerca data viitoare – tot cu mix de frunze, avocado, flori comestibile, parmezan, semințe și ulei de măsline; mai am pe listă și salata de caracatiță cu creveți, raviolli cu foie gras și spanac, iar dintre deserturi – Hugo Surprise (un „melange” de vanilie și ciocolată, cu texturi diferite – calde și reci), despre a cărui servire am înțeles că include și un mic show, dar și crème brûlée.
Personal, mi-a plăcut twist-ul creativ al chef-ului Marian Boceanu, joaca cu ingredientele și aspectul preparatelor – atât ca așezare în farfurie, cât și cromatic echilibrat – cu lăstari, flori comestibile, multă verdeață, care nu dau doar culoare, ci și prospețime și gust.
Ca idee, meniul e unul bun, echilibrat, astfel încât să ai ce alege pentru cam orice ocazie și moment al zilei – startere: tartar de ton și de somon, burrata, carpaccio, câteva supe, risotto și paste, steak-uri de vită, rață și miel cu diferite garnituri, completate de o selecție de cocktailuri, printre care și cocktailul Hugo, ce dă numele localului, vinuri românești, cât și de peste hotare – Franța, Italia, Argentina, Chile – la 89, 112, 125 lei ș.a. Dacă tot am ajuns la prețuri, iată câteva exemple și pentru mâncare: salate de la 29 lei, tartar de somon/ton 39/42 lei, ravioli cu spanac, ricotta și foie gras 39 lei, creveți în sos de unt 69 lei, somon cu creveți și St. Jacques 69 lei, cotlete de miel 59 lei, deserturi de la 25 lei.
Chiar dacă se află la parterul unui hotel – Venis, 4 stele –, restaurantul targhetează și clienții „de oraș” – merită să îl includeți în planurile voastre pentru o cină intimă, un moment aniversar cu familia sau prietenii, chiar și o ieșire între colegi sau de business. Să gustați neapărat chiflele brioșă, calde – sunt foarte bune! Vin din partea casei, la început, cu măsline și parmezan.
Restaurantul e unul elegant, intim, îl văd potrivit pentru cine romantice și ieșiri în familie cu o ocazie specială, dar și pentru evenimente private – are 30 de locuri. Amenajarea e minimalistă cu lemn masiv, piatră naturală, vopsitorie silver – un mix de nordic, modern, cu retro; pe pereți veți vedea fotografii alb-negru cu secvențe din filme clasice. Designul este creat de Cristina Zgripcea, care a colaborat exclusiv cu producători autohtoni pentru realizarea mobilierului, considerând că e o cale de promovare a produselor românești în lume, prin intermediul turiștilor ce se cazează la boutique – hotelul Venis.
Adresă și contacte
Clopotarii Vechi nr. 10 (zona Victoriei)
Rezervări: 40.771.116.331; contact@hugorestaurant.ro;
www.hugorestaurant.ro;
www.facebook.com/VogueRestaurant; www.instagram.com/hugo_restaurant.
Program: 12:00 – 22:00