10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleGurmanderii de weekend. Pairinguri gourmet food & wine cu „Diva în Bucătărie“

Gurmanderii de weekend. Pairinguri gourmet food & wine cu „Diva în Bucătărie“

Cristina Toth, inițiatoarea proiectului, va asocia rețetelor vinuri de la crama SERVE. Vinurile vor fi prezentate de Adriana Popescu (editor Vinul.Ro, absolvent WSET Level  1 și Winetaste School), care va da detalii despre caracteristicile senzoriale, tipicitățile soiurilor folosite, recomandări de servire (temperatură, pahare ș.a.) și va explica asocierile alese, precum și alte recomandări. Vor mai fi prezentate și detalii din povestea cramei, precum și din demersul de documentare care a stat la baza volumului „Gastronomie românească de secol XXI“.

Câte o rețetă gourmet și un vin pe săptămână

Gazdele vor prezenta în luna iulie, pentru început, trei rețete, ale căror date vor fi anunțate din timp pe pagina de Facebook divainbucatarie. Prima a fost difuzată deja pe 11 iulie, dar o puteți vedea tot aici, chiar dacă ați ratat sesiunea live. Iată și ce ne-au pregătit:

1. Salam de biscuiți, reinterpretat cu sos de vanilie și sos de fructe de pădure cu reducție de vin rosé – inspirat de rețeta lui chef Ioniță Mihăiță – restaurant Studio 80, București. Va fi asociat cu un rosé emblematic al cramei SERVE, Terra Romană rosé 2017 (cupaj de Fetească Neagră și Merlot).

2. Păstrăv deconstruit cu sos de ciuperci și texturi de legume – inspirat de rețeta gătită la restaurantul Centrul Vechi din Suceava de chef George Topârceanu. Proaspătul Rezerva Contelui alb 2017 (cupaj de Riesling, Sauvignon Blanc și Fetească Albă) a fost ales de Adriana să însoțească acest plating, iar dacă veți urmări live-ul, veți afla mai multe despre ambele.

3. Cotlete de porc boierești, readaptate cu legume la cuptor, cu un touch french surpriză – preparat gătit de chef Alex Paul la restaurantul United din Roman. Va fi însoțit de unul dintre vinurile de top ale cramei SERVE, excepționalul Cuvée Charlotte 2011 (cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră), descris de Master of Wine Jancis Robinson astfel: „Un vin foarte sofisticat cu un aspect glorios – sănătos și nuanţat, cu nas complex şi plin de viaţă. Unul dintre puţinele vinuri roşii căruia nu trebuie să-i fie frică de taninuri. Un echilibru excelent, dar şi un viitor pe măsură. Un vin încântător“.

* Fotografiile din articolul de față au fost realizate la restaurantele precizate mai sus, pentru documentarea cărții „Gastronomie românească de secol XXI“. Cristina Toth va readapta rețetele din acest volum în manieră proprie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă