16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleBeneficiile afinelor sălbatice

Beneficiile afinelor sălbatice

Care sunt avantajele afinelor sălbatice

Afinele sălbatice conțin o cantitate mai ridicată de antioxidanți decât cele tradiționale, de cultură.

Previn afecțiunile cardiovasculare

Consumul zilnic de afine îți protejează inima, stimulează circulația sângelui, reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor. De asemenea, elimină grăsimea din zona abdomenului, primul indiciu al unui risc crescut de afecțiuni cardiovasculare.

Te protejează de arsurile solare

Dacă petreci multe ore în aer liber, mergi la plajă sau la piscină, o porție de afine te ajută să previi înroșirea pielii și arsurile solare. Aceste fructe creează un strat protector la suprafața pielii, previn deshidratarea și apariția prematură a ridurilor.

Stimulează memoria

Potrivit studiilor de specialitate, afinele de pădure sunt esențiale pentru prevenirea leziunilor neuronale și menținerea funcțiilor cognitive până la o vârstă înaintată. Consumă des afine și îți va fi mult mai ușor să te concentrezi sau să ții minte orice detaliu.

Previn hipertensiunea arterială
În urma studiilor realizate s-a constatat că persoanele care consumă zilnic minimum 100g de afine au un risc mult mai redus de hipertensiune.

Afinele conțin antocianine, fibre și vitamina C, iar acest mix de nutrienți combate hipertensiunea și reduce inflamația. Specialiștii au concluzionat că persoanele care consumă frecvent afine au un nivel ridicat de oxid nitric, care are drept efect dilatarea și relaxarea pereților vaselor de sânge.

Cele mai citite

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă