15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCondamnat în dosarul lui Horia Uioreanu, omul de afaceri Ioan Bene este...

Condamnat în dosarul lui Horia Uioreanu, omul de afaceri Ioan Bene este în concediu

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop, a declarat joi pentru Mediafax că în cazul lui Ioan Bene a fost ridicată măsura controlului judiciar din decembrie 2015.

”În urma deciziei Curţii de Apel Cluj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Tribunalul Cluj. Pe numele a doi bărbaţi din municipiul Cluj-Napoca (Horea Uioreanu – n.red.), respectiv comuna Iclod, judeţul Cluj, (Vasile Pogăcean – n.red.) au fost emise mandate de executare a unor pedeapse de 6 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, tentativă de complicitate la infracţiunea de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv 3 ani închisoare pentru dare de mită. Al treilea bărbat (Ioan Bene – n.red.) a fost dat în urmărire naţională deoarece nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei. Persoanei respective i se ridicase măsura controlului judiciar din decembrie 2015”, a spus Pop.

Potrivit procedurii legale, poliţiştii fac cercetări iar în cazul în care apar indicii temeinice că persoana vizată s-ar sustrage mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea va fi sesizată instanţa pentru a dispune emiterea unui mandat european de arestare.

Avocatul lui Ioan Bene, Mihai Neamţu, a declarat, joi că omul de afaceri este plecat ”în concediu”, acesta neputând preciza dacă este în ţară sau în străinătate. Uioreanu şi Pogăcean au fost încarcerați de miercuri în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla după ce Curtea de Apel Cluj i-a condamnat definitiv la șase ani şi patru luni de închisoare, respectiv trei ani de închisoare.

Ioan Bene conduce mai multe firme care au derulat proiecte cu Consiliul Judeţean Cluj, printre care cel de construire a noii piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj Napoca. Acesta are în derulare şi proiecte imobiliare, dar este şi cumpărătorul fostului hotel ”Continental” din centrul municipiului Cluj-Napoca, pe care vroia să îl reabiliteze. Bene mai este cercetat şi într-un alt dosar de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă