15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Avion rusesc doborât de rebelii sirieni. Pilotul a fost capturat și...

VIDEO Avion rusesc doborât de rebelii sirieni. Pilotul a fost capturat și ucis

Rebelii sirieni au doborât sâmbătă un avion de vânătoare rus în estul provinciei Idleb (nord-vestul Siriei) şi au capturat pilotul, în timpul unei ofensive a armatei guvernamentale siriene, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite EFE.

OSDO a menţionat că avionul rus, un model Suhoi 25, a căzut într-o zonă aflată între localitatea Maarat al Numan şi Saraqueb, în estul Idleb, controlată de facţiuni insurgente, unde guvernul sirian conduce o ofensivă din 25 decembrie 2017 cu sprijin aerian din partea Rusiei.

Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a fost capturat viu. Deocamdată, informaţia nu a fost comentată de autorităţile ruse.

OSDO a mai informat că avioane militare şi elicoptere au lansat sâmbătă 50 de atacuri aeriene asupra Idleb.

Pilotul rus capturat sâmbătă de o grupare înarmată în provincia siriană Idleb (nord-vest), după ce avionul său a fost doborât, a fost ucis, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

 

Pilotul, care reuşise să sară cu paraşuta, a încercat să-şi folosească arma înainte de a fi încercuit, capturat şi împuşcat mortal, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, care nu a putut preciza din care grupare făceau parte autorii atacului.

 

Ministerul Apărării rus a confirmat informaţia, anunţând că un pilot rus a fost ucis sâmbătă în Siria după ce s-a paraşutat în teritoriul rebelilor după distrugerea în zbor a avionului său în timpul unei operaţiuni în regiunea Idleb.

 

“Un avion rus Su-25 s-a prăbuşit în timpul unei misiuni deasupra zonei de detensionare din Idleb. Pilotul a apucat să anunţe că se catapultează în zonă, aflată sub controlul luptătorilor din Frontul al-Nosra. Pilotul a fost ucis în luptele împotriva teroriştilor”, a precizat ministerul rus, citat de agenţiile de presă ruse. 

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă