20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalUn jurnalist și soția lui, împușcați în plină stradă în Franța

Un jurnalist și soția lui, împușcați în plină stradă în Franța

Potrivit presei locale, atacul armat a avut loc în jurul orei 9:00, la Colomiers, o localitate de periferie la vest de Toulouse.

Jurnalistul și soția lui se aflau în mașină în momentul în care au fost ținta atacului.

Au fost trase dintr-o altă mașină cel puțin șapte focuri de armă în ceea ce pare a fi un atac țintit, o posibilă reglare de conturi.  Atacatorii au reușit să fugă.

Potrivit unor surse, femeia ar fi murit la spital, iar bărbatul a fost rănit la spate, având leziuni care îi pun viața în pericol.

Zona este survolată de un elicopter. Ancheta a fost preluată de poliția judiciară. 

Jurnalistul se numește Rahim Namazov și are 39 de ani, iar pe soția lui o chema Aida. Potrivit profilului de Facebook, bărbatul era asistent administrativ la Primăria din Toulouse. Cuplul ar avea trei copii, dintre care doi sunt elevi la Colomiers.

Rahim Namazov fusese amenințat cu moartea în țara sa natală, Azerbaidjan, și chiar fusese închis. Suspectat de terorism, el a fost expulzat din Azerbaidjan, țară cu un regim represiv și autoritar. Era refugiat la Toulouse din 2010.

Potrivit unui ONG armean, jurnalistul desfășura o anchetă despre „mafia organelor”. El ar fi văzut corpuri neînsuflețite de soldați din care ar fi fost prelevate inimile, rinichii și plămânii. 

Cele mai citite

Sprijin UE pentru îmbunătățirea cooperării dintre Ucraina și Republica Moldova. Vama de la Reni, renovată cu bani europeni

Comisia Europeană (CE), împreună cu Ucraina, Republica Moldova, România și SUA, au inaugurat astăzi, 16 mai, punctul renovat de trecere a frontierei dintre Ucraina...

Rusia pune România pe lista țărilor care oferă armament Ucrainei. Despre sistemul Patriot încă nu se spune nimic

Rusia a plasat România pe un fel de "listă neagră", aceea a țărilor care furnizează sprijin militar Ucrainei, indicând precis și ce fel de...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...
Ultima oră
Pe aceeași temă