15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele filipinez, declarații umilitoare despre femeile din grupările rebele

Președintele filipinez, declarații umilitoare despre femeile din grupările rebele

Şeful statului filipinez a făcut respectivele declaraţii în timpul unei întâlniri avute miercurea trecută cu peste 200 de foşti rebeli comunişti care s-au predat, printre care 48 de femei. Duterte s-a referit la femeile din rândul forţelor rebele şi a spus, nici mai mult nici mai puţin, că militarii trebuie ‘să le împuşte în vagin, întrucât fără acesta ele sunt inutile’, citează Agerpres.

Emmi De Jesus, reprezentantă a formaţiunii intitulate Partidul Femeilor Gabriela, a afirmat că remarcile respective doar confirmă că Rodrigo Duterte este ‘cel mai periculos macho-fascist din guvern acum’.

”El încurajează în mod periculos forţele armate fasciste din Filipine să comită mai multe încălcări sângeroase ale drepturilor omului şi abuzuri grave la adresa dreptului umanitar internaţional”, a spus De Jesus.

Organizaţia Human Rights Watch (HRW) a subliniat că nu este prima dată când Duterte face ”declaraţii misogine, jignitoare şi umilitoare” despre femei.

”El încurajează forţele statului să comită violenţe sexuale în timpul conflictului armat, ceea ce constituie o încălcare a dreptului umanitar internaţional”, a menţionat HRW.

În ianuarie, Rodrigo Duterte a devenit ţinta criticilor după ce a afirmat că va oferi 42 de virgine pentru a atrage turiştii să viziteze Filipinele.

În luna mai a anului trecut, în timpul punerii în aplicare a legii marţiale în regiunea Mindanao, şeful statului filipinez le-a transmis soldaţilor că îi va proteja în faţa acuzaţiilor penale chiar dacă ei violează trei femei.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă