17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalONU a cerut oprirea imediată a ostilităților din Siria

ONU a cerut oprirea imediată a ostilităților din Siria

Rusia și regimul Assad au executat atacuri extrem de brutale în regiunea Idlib, nordul Siriei, și în Ghouta de Est, pentru a prelua controlul.

Regimul Assad a folosit din nou clor în atacurile asupra Idlibului, „zonă de detensionare“ a conflictului, ce, conform înțelegerii dintre Turcia, Iran și Rusia ar trebui să intre sub monitorizarea Ankarei. Însă Turcia a pornit o ofensivă în Afrin, împotriva milițiilor kurde.

Coordonatorul ONU pentru operaţiuni umanitare din Siria a calificat situaţia din această ţară drept „extremă“.

„Echipa umanitară a Naţiunilor Unite din Siria avertizează asupra consecinţelor severe ale gravei crize umanitare din unele zone ale ţării“, se subliniază în declaraţie.

ONU denunță dificultatea accesului în zonele asediate, inclusiv faptul că localităţile încercuite de forţele regimului Assad nu pot primi ajutoare umanitare fără autorizarea puterii de la Damasc, care a cauzat criza și nu are niciun interes să acorde ajutor. Un plan care prevede distribuirea de ajutoare de două ori pe lună în regiuni aflate sub asediu este paralizat, notează ONU.

„Dacă s-ar crea acces, ar putea fi trimise trei convoaie săptămânal, ceea ce ar însemna că în două luni 700.000 de oameni din aceste zone ar putea beneficia de ajutor“, se precizează în comunicat.

Numai în Ghouta de Est, asediată din 2013 de forţele regimului, circa 400.000 de oameni sunt privaţi zilnic de hrană şi medicamente

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă