22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInternaționalMerkel și Trump au găsit subiectul pe care sunt de acord: Siria

Merkel și Trump au găsit subiectul pe care sunt de acord: Siria

„Ambii lideri au cerut acţiune din partea comunităţii internaţionale pentru a preveni o criză umanitară în provincia Idlib”, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

„I se cere Rusiei să acţioneze ca moderator pentru guvernul sirian şi să prevină nouă escaladare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert.

Seibert a informat că cei doi lideri au discutat şi despre Ucraina, situaţia din Balcani şi comerţ, fără să ofere detalii. Sanders a comunicat că Merkel şi Trump şi-au reafirmat angajamentul „pentru a rezolva conflictul din estul Ucrainei”.

Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinut de Rusia, susţine că are ca scop recapturarea enclavei Idlib, controlată de rebeli în prezent.

De asemenea, Merkel s-a arătat îngrijorată de situaţia din Idlib în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus, Vladimir Putin, de săptămâna trecută.

Cele mai citite

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă