15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalJO 2018: Organizatorii confirmă 177 de cazuri de norovirus la PyeongChang

JO 2018: Organizatorii confirmă 177 de cazuri de norovirus la PyeongChang

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang au anunţat luni existenţa unui număr total de 177 cazuri de norovirus confirmate până acum, însă delegaţiile sportive sunt în continuare neafectate.

Conform POCOG, 19 cazuri noi au fost confirmate duminică după-amiază. Oficialii sud-coreeni au precizat totodată că, din cele 177 de persoane afectate, 68 şi-au venit şi au fost scoase din carantină, reluându-şi activitatea în cadrul Jocurilor.

Virusul, care provoacă diaree şi vărsături, a fost detectat cu câteva zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor, când 1.200 de agenţi de securitate au fost plasaţi în carantină, organizatorii apelând la soldaţi pentru a-i putea înlocui.

Niciun caz de îmbolnăvire în rândul sportivilor nu a fost detectat până în prezent. O epidemie similară, izbucnită în timpul Campionatelor Mondiale de atletism de la Londra, i-a forţat pe mai mulţi concurenţi să rateze competiţia.

POCOG a anunţat, totodată, că mai multe agenţii colaborează pentru a pune capăt epidemiei, calitatea apei fiind testată, în timp ce la locurile de concurs, în restaurante, hoteluri şi în locurile de cazare ale muncitorilor au loc inspecţii sanitare.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă