17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 500 de consumatori de droguri, la dezintoxicare

Peste 500 de consumatori de droguri, la dezintoxicare

In primele opt luni ale anului, peste 500 de tineri consumatori de heroina, cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani, au ajuns, pentru dezintoxicare, la sectia „Toxicomani” din Spitalul „Alexandru Obregia”, a declarat ieri seful acestei sectii, dr. Lucian Vasilescu. „In jur de 10% au plecat dupa prima zi de internare, iar ceilalti au ramas pentru o perioada cuprinsa intre una si trei saptamani”, a precizat dr. Vasilescu la dezbaterea „Ziua antidrog”, organizata de Serviciul analiza si prevenire a criminalitatii din cadrul Politiei Capitalei, impreuna cu Institutul pentru democratie in Europa de Est. Totodata, el a afirmat ca majoritatea acestor tineri si-au reluat, dupa dezintoxicare, obiceiul de a consuma droguri, multi dintre ei revenind la spital „si pentru a se ascunde de politie”.
Un consumator de heroina are nevoie, in medie, lunar, de aproximativ 3.000-4.000 de lei pentru a-si procura drogul de care este dependent. Pentru obtinerea dozei de care are nevoie, de regula toxicomanul accepta sa devina omul de legatura al traficantilor si sa vanda drogurile acestora in strada, in scoli sau in alte spatii populate de tineri, a spus dr. Vasilescu.
Ultimele studii realizate in privinta consumului de droguri in randul tinerilor bucuresteni au relevat faptul ca numarul consumatorilor de heroina injectabila este in crestere de la an la an, ajungandu-se in prezent la peste 24.000 de persoane. Efectele imediate ale consumului de heroina sunt dramatice, atat in ceea ce priveste riscul imbolnavirii cu SIDA, cat si cel privind inmultirea cazurilor de hepatita cu virusul B si C. Potrivit datelor furnizate de Serviciul analiza si prevenire a criminalitatii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, zece tineri mor anual din cauza drogurilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă