14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăEconomieINS: Lucrările de construcţii s-au redus cu 3,7%, la 7 luni

INS: Lucrările de construcţii s-au redus cu 3,7%, la 7 luni

Creştere a fost înregistrată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+6,4%).

Pe obiecte de construcţii, lucrările la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 28,9%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti (+8,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+2,5%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi cu 4,2%.

Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 1,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 26,8%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,3%, respectiv cu 4,1%.

În iulie 2018 comparativ cu iulie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total cu 16,4%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 20,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,6%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 6,5%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 36,3%, la clădirile nerezidenţiale cu 15,4% şi la construcţiile inginereşti cu 6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 14,9%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 20,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15%. S-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut astfel: clădirile rezidenţiale cu 36,8%, clădirile nerezidenţiale cu 15,4% şi la construcţiile inginereşti cu 4,5%.

În luna iulie 2018 comparativ cu luna anterioară, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 12,7%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 16,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 13,5%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 1%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 18,3%, clădirile rezidenţiale cu 10% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 9,1%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 12,3%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 8,2%.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 10,9%, clădirile rezidenţiale cu 5,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,3%.

Cele mai citite

Forțele israeliene continuă ofensiva în Gaza dinspre nord și sud

Luni, forțele israeliene au pătruns adânc în ruinele de la marginea de nord a Fâșiei Gaza pentru a recuceri o zonă de la luptătorii...

BNR menține dobânda cheie la 7% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an,...

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...
Ultima oră
Pe aceeași temă