Scandalul naționalizării pensiilor private: ASF a amendat cu 750.000 de lei grupul NN Pensii, după ce Dragnea a amenințat că Parlamentul va demite conducerea ASF. Următoarea companie vizată, BCR Pensii

de Mihai Diac , 13 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 19:20, 13 aprilie 2017
Scandalul naționalizării pensiilor private: ASF a amendat cu 750.000 de lei grupul NN Pensii, după ce Dragnea a amenințat că Parlamentul va demite conducerea ASF. Următoarea companie vizată, BCR Pensii

Consiliul ASF a sancționat cu amendă și cu avertisment NN Pensii, pentru informațiile difuzate în ultimele zile cu privire la eventuala naționalizare a Pilonului II de pensii private.

Sancțiunea ASF a fost decisă pe baza Legii pensiilor private, pentru difuzarea de "informații nejustificate" cu privire la posibila naționalizare a Pilonului II. Amenda aplicată este de 750.000 de lei, ceea ce reprezintă 1 la sută din capitalul social al societății NN Pensii.

Tot ca o sancțiune, a fost retrasă autorizația de director general pentru Raluca Ţintoiu, care a primit și o amendă de 100.000 de lei.


Citește și: Ce spune premierul despre scandalul naționalizării pensiilor private: Cătălin Predoiu a adus acest subiect în atenție. Nu au existat astfel de discuții


Vicepreședintele ASF responsabil de sectorul pensiilor private, Ion Giurescu, a anunțat joi aceste sancțiuni și a precizat că reprezentanții NN Pensii, "un fond important de pensii private", "și-au recunoscut greșeala" în acest caz.

„Având în vedere circumstanţele create în urma comunicărilor NN Pensii, Consiliul ASF a decis sancţionarea NN Pensii cu 1% din cifra de afaceri, respectiv 750.000 de lei, şi retragerea autorizării directorului general al societăţii, Raluca Ţintoiu. În plus, Raluca Ţintoiu va fi sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 de lei”, a declarat Ion Giurescu.


Citește și: Senatorul Teodorovici îi cere ministrului de Finanțe să clarifice ideea privind naţionalizarea pensiilor private: Este periculos să laşi astfel de zvonuri

Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene și, ulterior, ministru al Finanțelor, a declarat că, dacă Viorel Ștefan nu clarifică situația în cel mult două zile, se impune audierea acestuia în cadrul Comisiei senatoriale, întrucât este "periculos să laşi pe piață" astfel de zvonuri.


Oficialul ASF a adăugat că în aceste zile se desfăşoară un control inopinat la societatea NN Pensii, pentru a se determina dacă şi alte persoane au fost implicate în aceste comunicări.

Pe de altă parte, reprezentantul ASF a precizat că se află în atenția acestei structuri și BCR Pensii, iar din acest motiv "o să trimitem un control și acolo".

Anterior deciziei de sancționare a NN Pensii, președintele ASF, Mișu Negrițoiu, declarase că „fondurile de pensii, ca şi celelalte entităţi supravegheate de ASF, au un cadru de comunicare în care se includ, în misiunea pe care o au prin statutul propriu de funcţionare, iar dacă supraveghetorul constată încălcări ale acestui cadru se autosesizează. Fondurile nu pot avea decât informaţii publice, probabil cei de la NN or fi citit câte ceva prin presă, dar ei trebuiau să intervină doar dacă le era afectat business-ul sau interesele consumatorilor. Nu au făcut acest lucru, au trecut într-un teritoriu care nu e al lor”.


După izbucnirea scandalului privind viitoarea situație a pensiilor private, Eugen Teodorovici, președintele Comisiei de buget - finanțe din Senat, i-a cerut ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, să facă o clarificare cu privire la ideea de naţionalizare a pilonului II de pensii.

"Dacă astăzi sau poate mâine, cel târziu, domnul ministru de Finanţe, Viorel Ştefan, nu face o clarificare în acest sens, cred că săptămâna viitoare se impune ca noi de la Comisia de buget finanţe să facem o astfel de invitaţie a domnului ministru la comisie pentru că este, totuşi, chiar periculos să laşi astfel de zvonuri în piaţă fără să ieşi să le infirmi. Sau dacă dânsul are astfel de viziuni, trebuie să spună foarte clar, trebuie să ştim cu toţii care este viziunea ministrului de finanţe”, a precizat Eugen Teodorovici.

Comentarii

 • Bombardel Socotescu

  14 aprilie 2017 12:11

  Ca sa va pun nitel pe jaratic, am o idee. Spre exemplu, ce s-ar intampla daca statul, prin institutiile sale, ar dispune un audit financiar de mari proportii, la firmele straine care actioneaza in Romania ? Sa incepem cu repatrierea profitului. Cat este in realitate, cat il declara respectivele entitati. Sa discutam apoi despre banci, despre obligativitatea tuturor salariatilor de a lua salariul, platit pentru munca lor, prin intermediul bancilor. Ca sa nu mai zic de modul in care o anume banca intelege sa gestioneze depunerile persoanelor fizice, ce comisioane isi trage ea de acolo. La fel si fondurile de pensii private. Pe bune, nu voi avea niciodata incredere in ceva ce NU functioneaza pe criterii de transparenta totala. Aviz sclavilor obositi de pe-aici.

  raspunde comentariului
 • iasnxtr

  14 aprilie 2017 10:46

  Sigur vor ajunge toti la puscarie ,dar in privinta asta sunt de acord ca acest sharlatan sa fie gonit dela asigurari .Asta este un borfas care ,culmea a rezistat mult timp in functie ,oare cine este in spatele acestui infractor care ne-a furat pe toti?

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina BRAVO NN! BRAVO OLANDA!

  14 aprilie 2017 0:33

  BESTIILE PSD ALDE AU VANDUT VAND SI VOR VINDE ILUZII PANA VOR AJUNGE LA HAGA SAU JILAVA. ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

  raspunde comentariului
 • Frsnjo Glavina A INCEPUT ATACUL BESTIILOR PSD ALDE LA BUSINESSul OCCIDENTAL

  14 aprilie 2017 0:28

  PRIN TOT CEEA CE FAC BESTIILE PSD ALDE VOR SA GONEASCA ORICE BUSINESS OCCIDENTAL PT A FACE LOC "INVESTITIILOR" DIN RUSIA. DACA NU VOR FI OPRITE ACESTE VOME DE BALEGA ROSIE NUMITE PSD ALDE NE VOR SCOATE DIN UE SI NATO.

  raspunde comentariului
 • Ciberneticus

  13 aprilie 2017 21:48

  Cine draQ crede ca salariile se maresc pentu ca asa e normal? Pai cine altii decat bugetarii, care ii au ca dusmani pe multinationalisti, aia care sug sangele poporului teleormanean, La ce este buna marirea fara socotela a salariului? La devalorizarea leului, deci inflatie, deci pensie ioc. De unde pensii pentru parlament ? Pentru bugetari? De la multinationale... sa nu mai suga ele din sudoarea stiucii de Teleorman, Pensia de la stat. moarte curata. Mori repede, Vine consilierul fiscal, iti da la o parte salteaua, iti numara cat ai de platit si gata.N.B. consilierii vin fiecare si cu un militian, sa nu misti cat fac ei perchezitia.Guvernul de vis al Romaniei. De cosmar. Care mai doarme ? E vremea unui meci.

  raspunde comentariului
 • Bmbardel Socotescu

  13 aprilie 2017 18:17

  Deci, popor investitor si deponent. Calmeaza-te, nimeni NU vrea sa-ti nationalizeze firfiricii. In locul guvernului PSD m-as declara total dezinteresat de verificarea entitatilor financiare respective. Fiindca ele sunt gestionate de sfinti atoniti, care traiesc cu firmituri de prescura, se imbraca cu haine din petice de sac, culeg polen din flori, beau exclusiv apa sfintita, iar in restul timpului leviteaza, citind rugaciuni. Fondurile de investitii si bancile sunt sfinte, prin urmare mai presus de orice indoiala. Se muncesc, saracele de ele, mai rau ca sclavii egipteni la Piramide, cum sa va asigure voua bunastarea si fericirea. Somn usor !

  raspunde comentariului
 • Bombardel Socotescu

  13 aprilie 2017 17:11

  Daca ar fi sa rezum, PSD are vana de jucator. Daca le iese scamatoria cu grila de salarizare, care va avea ca rezultat cresterea veniturilor, oamenii vor avea mai multi bani. Prin urmare, NU vor mai fi nevoiti sa contracteze usor credite la dobanzi nerusinate, la camatarii internationali. Un om liber de complicatii financiare cu acesti banditi e un OM LIBER. Fiind liber, nu va mai pune usor botul la chestii. Spune repede, ce datorii ai la banci ? Ai sanse sa le platesti in viata asta, ori iti indatorezi si nepotii ?

  raspunde comentariului
 • goe

  13 aprilie 2017 17:06

  Urmarim batalia pentru banii necesari promisiunilor pesediste pentru salariile bugetarilor.

  raspunde comentariului
 • Bombardel Socotescu

  13 aprilie 2017 16:59

  Pe chestia nationalizarii. N-aveti voi asemenea bafta. Prefer sa am o creanta asupra statului, fiindca statul nu fuge nicaieri. Mai devreme sau mai tarziu il gasesc, ma judec cu el si imi recuperez banii. Insa, odata ce ai scapat banii teparilor internationali, nu mai ai nici un control. Contribuiti, bai fraierilor, la fonduri private. Vi se vor da asigurari ca banii vostri sunt in siguranta, ca profitul a fi ca-n basme, ca bonificatii, ca dobanzi, ca ... alea. V-ati intrebat vreodata ce fac aia cu banii vostri ?

  raspunde comentariului
 • Bombardel Socotescu

  13 aprilie 2017 16:38

  Uitasem sa adaug, data viitoare, cand m-oi trezi cu triste pitzipoance de pe la banci, care vin sa-mi propune vreun aranjament, cu credite ieftine, chiar gratis gratis !!!!!! pensii si alti mortii mamii lor, le bat de se caca pe ele.

  raspunde comentariului
 • Bombardel Socotescu

  13 aprilie 2017 16:31

  Sa gandim nitel euro-atlantic, in spiritul valorilor statului de drept, care purcede direct de la ambasade, via dl. Basina, prin trompetele d-sale. Esenta oricarui fond de investitii ? Simplu, da-mi mie banii tai, fiindca tu esti prost si nu stii ce sa faci cu ei. Io, Marele Scamator financiar, fac niste inginerii - minune, intra gem si iese prune, iar la termenul Sf. Asteapta o sa-ti dau banii inapoi, intr-o forma pe care o convenim in contractele alea, pe care le semnezi la betie, blindate cu clauze misterioase, neintelese de 98 din boii care le semneaza, si scrise marunt pe deasupra. Astea fiind spuse, voi saluta adanc si ceremonios democratia euro-atlantica, sprijinita pe valorile europene, izvorate de la ambasade, de la care se adapa statul de drept basist. In pzd mamii voastre.

  raspunde comentariului
  • ioan

   14 aprilie 2017 8:26

   acelasi limbaj de lemn pentru aceiasi clasa de banditi care au jefuit organizat aceasta tara. postaci sunt si mai activi ei deoarece cred ca trebuie sa munceasca din greu acum pt bani.

   raspunde comentariului
 • BRAVO

  13 aprilie 2017 15:54

  Felicitari celor de la NN ! .Au aratat gunoiul pe care urma sa-l faca Guvernul iar guvernantii acum...sa le intelegem supararea...au trebuit ca sa pedepseasca pe cei ce i-au pârât si sa ascunda gunoiul sub pre...zicând, ca în copilăria noastră...că...mama, nici nu voiam să sparg geamul, nici nu doream să-l bat pe Ionel, nici nu am avut de gând să fur bani din buzunarul tatei, nici nu mi-a trecut prin minte să fug de la coală...

  raspunde comentariului
 • 3 elemente

  13 aprilie 2017 15:46

  CAND IOHANNIS A INTRAT IN SEDINTA DE GUVERN SI A VORBIT DE ORDONANTA DISCRIMINARII ABUZULUI SI DE GRATIEREA POLITICIENILOR, AU CAM DAT-O-N BARA GUVERNANTII...CAND A VORBIT IN PARLAMENTUL EUROPEAN GABRIEL LIICEANU DESPRE DAREA JOS A CODRUTEI, IAR N-AU MAI PUTUT CHIAR ASTA SA FACA IMEDIAT...ACUM, DACA OLANDEZII ASTIA AU SPUS DESPRE NATIONALIZAREA PENSIILOR PRIVATE, GHINION, DESI CHIAR ASA URMA SA FIE, NU MAI POT SPUNE DE-A DREPTUL CA URMA LA INAINTARE INTOCMAI...stiti, uneori ma gandesc la faptul ca astfel de mici fumuri care sunt aratate fiind un foc dinainte totusi, ne apara de prostiile politicienilor...SI TOTUSI, DE UNDE SA IA BANI GRINDEANU PENTRU DUBLAREA SI TRIPLAREA SALARIILOR BUGETARILOR?!

  raspunde comentariului
 • giku

  13 aprilie 2017 15:38

  CHIAR MA GANDEAM CAND INCEPE DRAGNEA LUPTA CU MULTINATIONALELE...

  raspunde comentariului
 • Biju

  13 aprilie 2017 15:28

  PSD lui Dragnea a escrocat alegatorii pentru a castiga alegerile, iar acum ajunsi la guvernare dau din colt in colt nestiind ce sa faca cu promisiunile facute.

  raspunde comentariului
 • Ioan Popescu

  13 aprilie 2017 14:24

  Nattionalizarea fondurilor sub alta forma. Dam 100 de amenzi de 1 si terminam cu fondul. Amenzile aplicate vor reduce in mod dramatic randamentul pensiilor private. Plus ca acei care comenteaza vor fi redusi la tacere. De ce nu a intervenit ASF-ulsi Ministerul Finantelor imediat dupa declaratiile domnului Catalin Predoiu? Astfel orice discutie ar fi fost incheiata mai demult.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design