13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMișu Negrițoiu, ASF: Trebuie să ne ferim de creşteri artificiale sau manipulate

Mișu Negrițoiu, ASF: Trebuie să ne ferim de creşteri artificiale sau manipulate

Șeful ASF, Mișu Negrițoiu, a dclarat, marți, la Forumul Internaţional de Asigurări-Reasigurări FIAR 2016, de la Braşov, că deși cadrul actual de funcţionare şi supraveghere pentru piaţa asigurărilor este bine aşezat şi închegat, trebuie evitate creşterile artificiale sau manipulate. 

“Obiectivul fundamental al ASF îl reprezintă consolidarea cadrului de funcţionare şi supraveghere a pieţei asigurărilor. Cadrul actual este bine aşezat, bine închegat, dar este la început. Există vulnerabilităţi, există emoţii, contestări. Marcăm inversarea trendului în dezvoltarea asigurărilor, absolut pe baze sănătoase. Trebuie să ne ferim de creşteri artificiale sau manipulate. Stabilitatea, competitivitatea şi buna funcţionare a pieţei reprezintă obiectivul numărul 1 şi suntem acolo. Solvency II (regimul de supraveghere al directivei europene privind solvabilitatea) este o şansă, o oportunitate şi un motiv ca să ne suflecăm mânecile şi să pornim la treabă”, a afirmat oficialul ASF, citat de Agerpres

Conform lui Negrițoiu, cea mai mare provocare pentru autorităţi, în contextul noului regim Solvabilitate II, este puterea de spune “nu”, în condiţiile în care există o tendinţă de mistificare, de cosmetizare la unii jucători din piaţă. 

“În regimul de supraveghere Solvency II nu mai este loc să te mai învârţi în jurul cozii. Piaţa în ansamblu este conştientă, matură, ştie ce are de făcut, dar nu am terminat procesul de aliniere (…) Una dintre cele mai mari slăbiciuni ale pieţei româneşti a fost calitatea datelor financiare şi statistice. Încă ne luptăm, la unii, cu calitatea datelor, încă nu înţeleg că piaţa s-a aliniat”, a mai spus Mişu Negriţoiu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă