Blue Air negociază cu americanii de la Boeing cumpărarea a 20 de avioane 737 Max

de Adrian Bărbulescu , 17 iunie 2017 - stire actualizata la ora 12:13, 17 iunie 2017
Blue Air negociază cu americanii de la Boeing cumpărarea a 20 de avioane 737 Max

Boeing, cel mai mare producător de avioane din lume, negociază cu operatorul aerian low-cost Blue Air vânzarea a cel puțin 20 de aeronave de ultimă generație 737 Max, prețul de catalog fiind de 1,84 miliarde de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Blue Air ar putea face comanda săptămâna viitoare, la Salonul Aeronautic de la Paris, și ar putea să o extindă până la 50 de aeronave.

Sursele Bloomberg au precizat că Blue Air a preferat modelul 737 Max de la Boeing în locul modelului A320neo de la Airbus. 737 este cel mai bine vândut model al companiei americane.

Reprezentanții Blue Air și Boeing nu au comentat informația. Tranzacția ar dubla flota Blue Air, care la sfârșitul anului trecut era alcătuită din 25 de avioane 737 de generație mai veche, și ar sprijini competitivitatea operatorului aerian în fața rivalelor low-cost Wizz Air, Ryanair și EasyJet, care și-au extins rutele în Europa Centrală.

Comentarii

  • ID.

    19 iunie 2017 2:59

    De ce nu Airbus, clar mai avansate din puct de vedere tehnologic, ceva mai economice si de asemenea, mai confortabile ? Ca doar Blue Air nu zboara in America!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design