Angajaților Dacia le cresc salariile cu 5 la sută

de Avram Eliza , 05 februarie 2016 - stire actualizata la ora 15:44, 05 februarie 2016
Angajaților Dacia le cresc salariile cu 5 la sută

Angajaţii de la Automobile Dacia vor avea salarii brute mai mari cu 5%, conform noului contract colectiv de muncă, agreat între administrație și sindicaliști, relatează Agerpres

Părţile au convenit creşterea cu 150 de lei (5%) a salariului de bază brut la nivel de operatori. În plus, toţi angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2015, în valoare de 1.430 lei brut, acordată în luna mai. 

'Salariul operatorilor de la Dacia este de aproape trei ori mai mare decât la sfârşitul anului 2007 şi, în 2015, a fost aproape dublu faţă de salariul mediu realizat la nivelul economiei naţionale. Muncitori din ţări precum Polonia, Slovacia şi Cehia au salarii medii realizate, la nivelul economiei, similare cu cele ale operatorilor de la Dacia. Salariul mediu brut realizat la sfârşitul anului 2015 a fost de 4.700 de lei, incluzând salariul de bază, vechime sau sporuri, ore suplimentare şi prime', spun reprezentanţii grupului auto. 

În plus faţă de salariu, angajaţii beneficiază de prime de Paşti, de Crăciun şi de vacanţă (care, în total, reprezintă încă un salariu mediu realizat pe an), masă caldă, bonuri de masă, tichete cadou, transport subvenţionat, asigurare de sănătate, bilete de odihnă şi tratament şi alte ajutoare. 

Obiectivul Grupului Renault în România este a de a păstra competitivitatea industrială, în ceea ce priveşte activitatea de fabricaţie pe platforma de la Mioveni. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design