-0.2 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăSpecial31 de microhidrocentrale, scoase la vânzare. Hidroeletrica a lăsat la preț

31 de microhidrocentrale, scoase la vânzare. Hidroeletrica a lăsat la preț

Compania Hidrolectrica, aflată în insolvență, a scos la vânzare  31 de microhidrocentrale, pentru 70 milioane lei (15,8 milioane lei), cu 20% sub suma cerută la licitaţiile anterioare, transmite Mediafax

„Dacă, la licitaţiile organizate anterior, cele 31 de microhidrocentrale erau oferite spre vânzare la suma de 83,2 milioane de lei, la licitaţiile organizate în noiembrie, valoarea lor a scăzut la aproximativ 70 de milioane de lei, deci cu o reducere de 13 milioane lei, fiind aplicat un discount de până la 20%. Hidroelectrica derulează astfel (…) o nouă etapă a procesului de vânzare de microhidrocentrale, început în luna iunie 2013, ca urmare a deciziei administratorului judiciar”, se arată într-un comunicat al companiei de stat.

Citește și: Ce spune ministru Energiei despre viitorul Hidrolectrica

Licitaţiile pentru unităţile cu o putere totală instalată de 25,7 MW vor avea loc în perioada 23-26 noiembrie. Activele, structurate în 22 pachete, sunt situate în judeţele Suceava, Brașov, Hunedoara, Neamț, Sibiu, Vâlcea, Maramureș, Arad, Argeș, Buzău, Timiș, Vrancea şi Bacău.

Compania de stat a vândut doar două dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la licitaţie în iulie, pentru care a încasat aproape 4 milioane de lei.

Microhidrocentrala Călugăriţa de pe râul Valea lui Stan (judeţul Argeş) a fost cumpărată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu 1,7 milioane lei, iar a doua microhidrocentrală, Vlădeşti, aflată în bazinul râului Olăneşti din judeţul Vâlcea, a fost adjudecată de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei.

Până în prezent au fost vândute 28 de microhidrocentrale, pentru 79,6 milioane lei (18 milioane euro).

Hidroelectrica a înregistrat în primul semestru un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decât cel raportat în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri aferentă primului semestru a crescut cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014 şi a ajuns la 1,85 miliarde lei.

Compania, cel mai ieftin producător de energie din România, se află pentru a doua oară în insolvenţă, începând cu februarie 2014. Prima procedură de reorganizare a avut loc în perioada iunie 2012-iunie 2013.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă