21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInternaționalRoxette concertează pentru prima dată în România, în 2011

Roxette concertează pentru prima dată în România, în 2011

Cu o cariera de aproape 25 de ani, 75 de milioane de albume vândute în întreaga lume şi peste 30 de hit-uri, Roxette revine în 2011 cu un nou album şi un nou turneu internaţional!

Concertul de la Bucureşti va fi inclus într-un nou turneu mondial programat pentru 2011, fiind cel de-al zecelea din cariera trupei ce s-a reunit anul trecut după aproape 8 ani de pauză.

Biletele pentru concertul din 30 mai vor fi puse în vânzare pe data de 16 noiembrie, pe myticket.ro urmând a fi ulterior disponibile şi în reţeaua magazinelor Diverta, în magazinul Muzica şi în librăria Mihai Eminescu, anunţă organizatorii.

Istoria Roxette

Formată la începutul anilor ’80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum „The Look”, „Dressed for Success”, „Listen to Your Heart”, „Dangerous”, „It Must Have Been Love”, „Joyride” sau „Milk and Toast and Honey” au făcut înconjurul lumii, fiind considerate astăzi adevărate „evergreen”-uri.

Marie Fredriksson si Per Gessle s-au intalnit pentru prima dată  în Halmstadt (Suedia), la sfârşitul anilor ’70, primul album Roxette – „Pearls of Passion” – fiind lansat câţiva ani mai tarziu, în octombrie 1986. Au urmat alte 6 albume de studio, 7 compilaţii, 1 album de remixuri si 8 albume video, cărora li se adaugă nu mai puţin de 39 de single-uri şi tot atâtea videoclipuri! Premiaţi în repetate rânduri pentru „Best pop-rock group”, „Best selling artist” sau „Most Played video”, membrii Roxette au  câştigat de-a lungul carierei admiraţia a milioane de fani din întreaga lume. Anul 2002 a reprezentat însă un moment de cumpănă în cariera trupei, Marie fiind diagnosticată cu o tumoare pe creier. După o operaţie complicată, mai multe luni de tratament şi câţiva ani de pauză, timp în care atât Marie cât şi Per şi-au dedicat timpul unor proiecte separate, trupa s-a reunit în 2009, revenind pe scena în formula consacrată.

Pentru anul următor membrii Roxette au planuri mari: un nou single, un nou album şi noul turneu mondial care îi va aduce pentru prima dată şi în Romania.

Cele mai citite

Momente emoționante pentru Andreea Marin. Fiica ei se pregătește să plece la facultate

Andreea Marin și-a exprimat recent emoțiile sale legate de viitorul educațional al fiicei sale, Violeta Bănică. Andreea Marin, copleșită de emoții Tânăra se află în...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...

VIDEO. Ozana Barabancea vorbește despre momentul în care a fost dată afară de la emisiunea „Te cunosc de undeva”

Ozana Barabancea a oferit detalii despre momentul în care a fost dată afară din emisiunea „Te cunosc de undeva” în cadrul unei apariții recente...
Ultima oră
Pe aceeași temă