34.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalValentin Nicolau, fost membru în CA al TVR, găsit incompatibil

Valentin Nicolau, fost membru în CA al TVR, găsit incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Valentin Nicolau, fost membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, a fost în stare de incompatibilitate.

Valentin Nicolau s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 12 decembrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al S.R.T., a deţinut şi funcţiile de administrator şi director în cadrul S.C. NEMIRA PUBLISHING HOUSE S.R.L.

Citeşte şi: Stelian Tănase s-a descotorosit de rivalul său, Valentin Nicolau, de la TVR

Valentin Nicolau nu a respectat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de […] director, administrator […] la societăţile comerciale […]”.

Valentin Nicolau deţine în cadrul S.C. NEMIRA PUBLISHING HOUSE S.R.L. funcţia de administrator (începând cu data de 21 iulie 2011) şi funcţia de director (începând cu data de 09 iunie 2011).

În perioada 26 iunie 2012 – 12 decembrie 2013, Valentin Nicolau a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Citeşte şi: ONG de media acuză conducerea TVR că încearcă să elimine vocile independente din CA

Valentin Nicolau a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază. El a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Valentin Nicolau a fost decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Cele mai citite

Tren cu cel puțin 4 ore întârziere. Explicațiile CFR

Trenul IRN 472 Bucureşti Nord - Curtici, căruia ieri i s-a defectat locomotiva la Periş, înregistrând deja o întârziere estimată la două ore şi...

Ședința Guvernului de astăzi va fi reprogramată

Şedinţa de Guvern care urma să aibă loc astăzi va fi reprogramată, a anunţat Executivul.Potrivit unui anunţ al Guvernului de ieri, reuniunea guvernamentală urma...

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...
Ultima oră
Pe aceeași temă