17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPlatformă online dedicată mişcării dadaiste, în limba română

Platformă online dedicată mişcării dadaiste, în limba română

Platforma interactivă online dada – data.net, care îşi propune să perpetueze moştenirea dadaismului prin intermediul noilor tehnologii, a fost lansată sâmbătă în limba română.

Evenimentul are loc în contextul celebrării a 100 de ani de la fondarea mişcării dadaiste şi a 120 de ani de la naşterea lui Tristan Tzara.

Ceremonia a avut loc în prezenţa ambasadorului Elveţiei, Jean-Hubert Leber şi a ambasadorului Franţei, Francois Saint-Paul. De asemenea, la eveniment a participat preşedintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu.

Platforma dada – data.net a fost descoperită cu ajutorul jurnalistului Nicolas Don, care a făcut o scurtă incursiune pe pagina de net. Potrivit ICR, scopul pe care şi-l propune această platformă interactivă nu este doar acela de a crea un sentiment de nostalgie în rândul adepţilor acestei mişcări artistice atipice, dar şi de a aduce un suflu nou, în ideea de a atrage curiozitatea noii generaţii. Site-ul, care a fost lansat oficial pe 5 februarie, conţine un anti-muzeu web, DADA-Depot, şi este realizat pe baza unor exerciţii interactive în rafală, denumite "Hacktions Dada". Aceste secţiuni vor fi lansate progresiv în limba română, pe baza unui calendar previzional stabilit în patru etape, cu o frecvenţă săptămânală.

În cadrul evenimentului a avut loc şi o videoconferinţă cu iniţiatorii proiectului digital inovator, David Dufresne şi Anita Hugi.

Dada-Data este un proiect digital internaţional, realizat în co-producţie cu radioteleviziunea elveţiană SRG-SSR, postul de televiziune franco-germană Arte şi studio-ul canadian Akufen.

 

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă