7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCând va avea loc finala Eurovision 2017. Italia și Portugalia, printre marii...

Când va avea loc finala Eurovision 2017. Italia și Portugalia, printre marii favoriți. România va fi reprezentată de Ilinca și Alex Florea, cu piesa „Yodel It”

Finala Eurovision 2017 va avea loc, sâmbătă seara, Printre marii favoriți ai ediției din acest an sunt concurenții din Italia și Portugalia. România va fi reprezentată de Ilinca și Alex Florea, cu piesa „Yodel It”, după ce au trecut de a doua semifinală.

Italianul Francesco Gabbani este marele favorit, cu piesa „Occidentali' s karma”, un hit cu sonorități electropop cu care a câștigat ultima ediție Festivalului de la San Remo, devenit un fenomen mondial cu peste 110 milioane de vizualizări pe YouTube. Casele de pariuri îl plasează mult în fața restului aspiranților iar criticii sunt de părere că ritmul antrenat și punerea în scenă, cu gorila cântând și dansând alături de el, sunt exact ceea ce trebuie pentru a obține victoria. 

Totuși marea senzație a ediției de anul acesta este portughezul Salvador Sobral, a cărui piesă „Amar Pelos Dois” a devenit miza multor jurnaliști de specialitate. Reacțiile pe rețelele de socializare care au izbucnit în aplauze la reprezentația sa din prima semifinală au fost unanime, iar modul său nonșalant de interpretare a câștigat eurofanilor care l-ar putea propulsa la victorie.



Ilinca şi Alex Florea, artiștii care reprezintă România la concursul internațional Eurovision, s-au calificat în marea finală, melodia „Yodel It” numărându-se printre cele 10 melodii selectate joi pentru a participa la finala de sâmbătă, 13 mai, potrivit Mediafax.

„Avem o piesă foarte bună, doi artişti talentaţi şi un show pe măsură. Am mare încredere în şansele României la această ediţie Eurovision”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Kiev.

 

Citește și: VIDEO. Votul pe prietenie. Care sunt alianțele politice și regionale care decid câștigătorul Eurovision. Ce șanse are România anul acesta și cine e marea favorită

Ceea ce bănuiam toți a fost devoalat de către jurnaliștii britanici de la The Guardian: concursul Eurovision se câștigă pe baza unor alianțe puternice, bazate pe afinități regionale și politice și mai puțin pe calitatea piesei muzicale.


Cel mai tânăr participant bulgarul Kostov, 17 ani, este dintre puținii care ar putea întoarce sorții în favoarea sa, alături de Armenia și Suedia, care închid lista celor cinci mari favoriți. Criticii sunt de părere că balada sa „Beautiful Mess” și vocea puternică a interpretului, precum și sobrietatea punerii în scenă au mari șanse să aducă victoria Bulgariei.  

Concursul din acest an are şi o componentă politică în acest an din cauza absenţei Rusiei, a cărei reprezentantă a fost împiedicată să intre în Ucraina pentru că aceasta cântase în Crimeea după ce teritoriul respectiv fusese anexat la Rusia. Ucraina a câştigat dreptul de a găzdui concursul după ce a câştigat ediţia din 2016 cu un cântec despre deportarea masivă din timpul perioadei staliniste a etnicilor tătari din Crimeea din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă