21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Cine sunt concurenții cu cele mai mari șanse să câștige Eurovision...

VIDEO. Cine sunt concurenții cu cele mai mari șanse să câștige Eurovision 2017

Marile favorite în finala ediției din 2017 a concursului Eurovision sunt Italia și Portugalia. Pronosticurile caselo de pariuri ar putea fi răsturnate doar de Bulgaria, Suedia și Armenia, informează agenția EFE, citată de Agerpres.

Italianul Francesco Gabbani este marele favorit, cu piesa „Occidentali' s karma”, un hit cu sonorități electropop cu care a câștigat ultima ediție Festivalului de la San Remo, devenit un fenomen mondial cu peste 110 milioane de vizualizări pe YouTube. Casele de pariuri îl plasează mult în fața restului aspiranților iar criticii sunt de părere că ritmul antrenat și punerea în scenă, cu gorila cântând și dansând alături de el, sunt exact ceea ce trebuie pentru a obține victoria. 

Totuși marea senzație a ediției de anul acesta este portughezul Salvador Sobral, a cărui piesă „Amar Pelos Dois” a devenit miza multor jurnaliști de specialitate. Reacțiile pe rețelele de socializare care au izbucnit în aplauze la reprezentația sa din prima semifinală au fost unanime, iar modul său nonșalant de interpretare a câștigat eurofanilor care l-ar putea propulsa la victorie.

Totuși noul sistem de punctare lansat anul trecut în care nota telespectatorilor și a juriului profesionist cântăresc în mod egal ar putea prejudicia favoriții publicului, cum s-a întâmplat anul trecut la Stockholm. Atunci Rusia a fost cea care a câștigat televotul, însă grație juriului victoria a fost obținută de Ucraina, pentru un cântec cu accente politice în care Jamala amintea de deportarea tătarilor din Crimeea pe vremea URSS în al Doilea Război Mondial.  


Citește și: VIDEO. Votul pe prietenie. Care sunt alianțele politice și regionale care decid câștigătorul Eurovision. Ce șanse are România anul acesta și cine e marea favorită

Ceea ce bănuiam toți a fost devoalat de către jurnaliștii britanici de la The Guardian: concursul Eurovision se câștigă pe baza unor alianțe puternice, bazate pe afinități regionale și politice și mai puțin pe calitatea piesei muzicale.


Cel mai tânăr participant bulgarul Kostov, 17 ani, este dintre puținii care ar putea întoarce sorții în favoarea sa, alături de Armenia și Suedia, care închid lista celor cinci mari favoriți. Criticii sunt de părere că balada sa „Beautiful Mess” și vocea puternică a interpretului, precum și sobrietatea punerii în scenă au mari șanse să aducă victoria Bulgariei.  

De asemenea, spectacolul oferit de suedezul Robin Bengtsson este considerat de critici unul dintre cele mai bune de la actuala ediție a Eurovision, în timp ce cântecul armencei Artsvik a urcat rapid la casele de pariuri în top 5, după reprezentația sa impecabilă și o sincronizare a mișcărilor demnă de un videoclip. Belgia, Australia, Danemarca, Azerbaidjan, și în mai mică măsură Israel sunt ceilalți participanți care au atras atenția criticilor.

Lista finaliștilor este completată de Polonia, Belarus, Austria, Olanda, Ungaria, Croația, Grecia, Norvegia, Romania, Republica Moldova și Cipru. 

Reprezentatul Spaniei, Manel Navarro, are puține șanse să se claseze sâmbătă în top 10, potrivit caselor de pariuri. Însă, așa cum a declarat într-un interviu pentru EFE, „la Eurovision se poate întâmpla orice". Marea finală va fi transmisă în direct de la Kiev la ora locală 22:00, încheie EFE.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă