Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carte: Blasfemiatorul Tetelu

Editura Humanitas vă invită sâmbătă, 31 ianuarie, ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o dezbatere provocată de cartea “File din Jurnalul lui Tetelu”, o selecție a textelor din rubrica pe care Dragoș Mușat a publicat-o timp de zece ani în Academia Cațavencu și Kamikaze.

Share

[email protected] 0 comentarii

Actualizat: 29.01.2015 - 22:45

Editura Humanitas vă invită sâmbătă, 31 ianuarie, ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o dezbatere provocată de cartea “File din Jurnalul lui Tetelu”, o selecție a textelor din rubrica pe care Dragoș Mușat a publicat-o timp de zece ani în Academia Cațavencu și Kamikaze. Pornind de la tema “A fost Tetelu blasfemiator? Până unde poți «vorbi» cu Dumnezeu”, vor intra în dialog Dragoș Mușat, Alexandru Hâncu, Cristian Neagoe și Radu Paraschivescu, iar actorul Stelian Nistor va citi câteva dintre incredibilele rugăciuni ale lui Tetelu.

“Ideea jurnalului lui Tetelu a apărut în momentul izbucnirii celui mai mare scandal de corupţie din timpul guvernării Adrian Năstase: consilierul guvernamental Fănel Pavalache, primul, singurul şi cel mai mare corupt al regimului Năstase, a fost prins luând o mită de patru milioane de dolari. În presă au apărut părţi din dosar. Iar una dintre ele cuprindea însemnările reale ale unui misterios Tetelu, consilier guvernamental şi el, ce gravita în sferele înalte ale puterii, chiar în preajma lui Adrian Năstase, supranumit pe atunci, din cauza aroganţei sale, Însuşi. Însemnările consilierului Tetelu (cel real) erau de genul: «10.30. De trimis puştile la Adrian Nastase», «14.30. De trimis icrele cu papucul in Zambaccian» şi alte «de trimis», «de făcut», «de transportat» puşti, icre negre, şampanii, etc. (…) Mă interesa să trăiesc cât mai la limită, ca să am material pentru «Jurnal». Majoritatea jurnalelor lui Tetelu sunt scrise în urma experienţelor pe care mi le provocam intenţionat. Am avut o lungă perioadă în care eram convins că sunt bolnav de SIDA. De aici au venit o parte din episoadele depresive ale lui Tetelu şi, probabil, majoritatea celebrelor sale discuţii cu Dumnezeu, în care îl lua la rost pentru această lume greşit construită“, spune Dragoș Mușat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...