16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialRomanul "Walkiriile", de Paulo Coelho, a apărut la Humanitas

Romanul „Walkiriile”, de Paulo Coelho, a apărut la Humanitas

Romanul „Walkiriile”, al scriitorului brazilian Paulo Coelho, a apărut, ieri la Humanitas Fiction, informează Mediafax.

Paulo Coelho, scriitorul brazilian care a vândut 115 milioane de exemplare ale cărţile sale (peste un milion doar în România) şi care a intrat, în 2009, în Guinness Book drept autorul celei mai traduse cărţi din lume, cu „Alchimistul”, a publicat în 1992 una dintre cele mai importante scrieri ale sale – „Walkiriile”, o odisee spirituală în care iertarea trecutului vindecă rănile prezentului şi deschide o uşă speranţei.

„Walkiriile”, roman apărut în traducerea Gabrielei Banu, gravitează în jurul unui om care vrea să-şi schimbe viaţa şi să-şi împlinească un vis: el va merge în deşertul Mojave, unde speră să-şi întâlnească îngerul călăuzitor, reuşind astfel să se cunoască pe sine şi să înţeleagă lumea.

De la maestrul lui spiritual, J., Paulo ştie că deşertul nu este un loc pustiu, ci ascunde şansa unor întâlniri neaşteptate. Acolo, departe de vâltoarea vieţii de zi cu zi, se află un tânăr Maestru al Tradiţiei şi un grup de femei războinice, walkiriile, care cutreieră călare deşertul.

„Walkiriile” evocă o uluitoare experienţă umană şi spirituală produsă în viaţa autorului la scurt timp după ce „Alchimistul” a văzut lumina tiparului. Drepturile de publicare a romanului „Walkiriile” au fost vândute în 22 de ţări.

Scriitorul brazilian Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro, în 1947. Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii şi un veritabil fenomen al culturii de masă, a fost un hipiot rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. În 1986, Coelho a făcut un pelerinaj la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera literară.

A fost distins cu numeroase premii, printre care Bambi 2001, acordat personalităţii culturale a anului, premiul italian Fregene pentru literatură, dar a primit şi titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare din Franţa. Din 2002, el este membru al Academiei de Litere din Brazilia. Este colaborator permanent al unor ziare precum Corriere della Sera (Italia), El Semanal (Spania), Welt am Sonntag (Germania), The China Times Daily (Taiwan).

Operele principale ale autorului sunt „Jurnalul unui Mag” (1987), „Alchimistul” (1988), „Walkiriile” (1992), „La râul Piedra am şezut şi-am plâns” (1994), „Al cincilea munte” (1996), „Manualul războinicului luminii” (1997), „Veronika se hotărăşte să moară” (1998), „Diavolul şi domnişoara Prym” (2000), „Unsprezece minute” (2003), „Zahir” (2005), „Vrăjitoarea din Portobello” (2006), „Învingătorul este întotdeauna singur” (2008). După romanele sale au fost realizate numeroase dramatizări, CD-uri şi jocuri electronice.

 

Cele mai citite

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă