5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialConcert de Crăciun ”Best of Vienna” (P)

Concert de Crăciun ”Best of Vienna” (P)

Decembrie este o lună magică, o lună despre miracole, despre dăruire și bucurie. Pe 12 decembrie, odată cu revenirea orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE în România, pentru cel de-al treisprezecelea an,  iubitorii de muzică clasică vor avea privilegiul să se delecteze în atmosfera sclipitoare a balului vienez armonizat cu peisajul sărbătorilor de iarnă.

Pe ritmul celor mai frumoase compoziții muzicale semnate de compozitorul Johann Strauss și de contemporanii acestuia va fi adus în prim plan farmecul imperial al Vienei,  și transpus pe scena Sălii Palatului din București, marți, 12 decembrie, de la ora 19:30,  în cadrul concertului de Crăciun ”Best of Vienna”.

Concertul vienez de la Sala Palatului va cuprinde compoziții muzicale ce trezesc entuaziasmul fiecărui spectator, ating sufletul și aprind dorința celor prezenți de a se ridica și de a dansa în pași de vals, de a aplauda pe ritmul marșurilor sau polcilor vieneze și de a fredona refrenele celor mai cunoscute cântece din perioada Crăciunului. 

Pe lângă repertoriul complex, ce include lucrări muzicale de Johann Strauss I și II, compoziții de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar și celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach, concertul ”Best of Vienna” din acest an  va fi completat de momente artistice înălțătoare, recitaluri susținute de următorii  invitați speciali: soprana Ana Cebotari, baritonul Michael Havlicek și ansamblul coral Arleziana,  coordonat de prof. Pușcaș Ana Maria.

Ana Cebotari s-a născut dincolo de Prut, într-un sătuc liniştit, dar vocea ei, de-o limpezime uluitoare, a purtat-o prin lumea largă. Soprana Ana Cebotari, a început să cânte de la o vârstă fragedă, iar pentru a învăța muzica a fost nevoită timp de trei ani să parcurgă zilnic 10 km până la școala din satul vecin. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, și-a făcut debutul pe scena Operei Naţionale, iar criticii o consideră una din cele mai promiţătoare soliste ale generaţiei tinere. Soprana Ana Cebotari sau Lia Ciocârlia din România are în spate premii naționale și internaționale, concerte pe importante scene ale lumii. 

Baritonul Michael Havlicek nu este la prima vizită în România. Artistul a mai fost prezent în concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din țara noastră, în anii 2009, 2010 și 2016. Este absolvent al Conservatorului din Vienna. De-a lungul timpului a susținut numeroase concerte și recitaluri pe marile scene internaționale din  Japonia,  Africa de Sud, Argentina, Germania și SUA. Din anul 2011 este anagajat al Vienna Volksoper și poate fi admirat, și astăzi, ca deținător al rolurilor principale în aproape toate producțiile scenice.

Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul, sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Johann Strauss Ensemble încântă mii de spectatori din România, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picătură de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de muzicieni de prim rang.

Biletele pentru concertul de Crăciun, ”Best of Vienna”, de la Sala Palatului, sunt disponibile la prețuri cuprinse între 59 lei și 220 lei și sunt disponibile la: casa de bilete a Sălii Palatului, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, agențiile TUI TRAVEL CENTER și Eurolines, sau online pe www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro și www.eventim.ro.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă