Vremea teambuilding-urilor clasice a trecut demult. Pe timp de criză, managerii de resurse umane trebuie să fie originali şi să inoveze pentru a-şi motiva angajaţii. Petrecerile de firmă sau excursiile în care angajaţii au ocazia să se cunoască mai bine, să interacţioneze şi mai ales să se joace reprezintă reţeta de succes pentru o activitate motivaţională.
Un exemplu de team building interactiv îl constituie Petrecerile culinare Delice Cook & Fun, dezvoltat de Paprika Latino. Cu mare succes în Statele Unite şi în ţările dezvoltate sau în curs de dezvoltare din Europa, Delice Cook & Fun propune un nou concept de teambuilding – petreceri culinare găzduite de bucătari celebri. Horia Vîrlan (bucătarul chef de la Cireaşa de pe tort) şi Cezar Munteanu (Euforia Cuisine) sunt cei doi chefi-amfitrioni ai evenimentelor.
„Participanţii sunt pe deplin implicaţi, învaţă să gătească reţete noi şi sănătoase sub îndrumarea unuia dintre bucătari. Se şi relaxează în acelaşi timp, iar la final mănâncă împreună cu colegii lor ce au pregătit sub atenta coordonare a celebrilor bucătari, care au şi rol de entertaineri”, spune Anca Birhoata, Project Manager al Petrecerilor culinare Delice Cook & Fun.
Această modalitate de team building funcţionează atât pentru grupuri mici de 15 persoane, cât şi pentru grupuri de până la 100 de persoane. Asta deoarece se pot personaliza – de la stabilirea locaţiei şi până la alegerea meniului. Se formează echipe care gătesc împreună la insule de gătit special create pentru acest tip de eveniment. Petrecerile se pot organiza fie în locaţia proprie Delice, restaurantul din incinta World Trade Plaza (Piaţa Montreal nr. 10, sector 1, Bucureşti) sau într-un loc preferat de client. Toate echipamentele (mobile şi uşor de instalat) şi ustensilele necesare pot fi mutate oriunde pe teritoriul României.
În martie, teambuildinguri speciale pentru femei
Ocaziile speciale se bucură de un statut aparte, aşa că în zilele de 1 şi 8 Martie, dar şi pe parcursul întregii luni în care sărbătorim femeia şi venirea primăverii, doamnele se pot răsfăţa cu program şi preparate cu totul inedite.
„Deja avem cereri pentru luna martie, luna în care doamnele au prioritate. Pentru ele am pregătit un program special. Meniul nu este impus, ci îl stabilim în funcţie de preferinţele doamnelor, cu ajutorul celebrilor bucătari care vin cu cele mai interesante şi apetisante propuneri. Este uimitor cum poate fi dată la o parte orice barieră de comunicare, atunci când persoane fie de aceleaşi, fie de diferite niveluri profesionale gătesc împreună.” declară Birhoata.
Până acum companiile multinaţionale au fost cele mai interesate de proiect, ele cunoscând conceptul din afară.
„Sunt bucuros să fiu parte într-un proiect cu un mare potenţial. În ultimul timp, atât emisiunile culinare, cât şi evenimentele culinare au un succes în creştere. Ne adaptăm şi noi trendului occidental, în care gătitul nu mai este considerat o corvoadă, ci o plăcere. Petrecerile Delice exact asta fac: îmbină utilul cu plăcutul, gătitul cu relaxarea”, declară Horia Vîrlan, bucătar chef în cadrul Petrecerilor culinare Delice.
Pe acest trend se bazează şi Paprika Latino, compania care a investit şi care dezvoltă acest nou proiect şi nou concept de team building pe piaţa din România: Petrecerile culinare Delice Cook & Fun.