17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialGuvernul sesizează DNA pentru nereguli identificate în activitatea RADET din 2010-2012

Guvernul sesizează DNA pentru nereguli identificate în activitatea RADET din 2010-2012

Guvernul a anuntat ca va sesiza DNA asupra activităţii RADET din perioada 2010-2012, arătând că reprezentanţii regiei au efectuat cheltuieli fără ca bugetele să fie aprobate de CGMB, au prejudiciat patrimoniul societăţii prin modul de plată către furnizori şi au atribuit contracte fără să respecte toate etapele.

Mai exista un dosar RADET pentru achizitii fraudeloase de milioane de euro, contra mita,  deja declinat in aceasta saptamana  la DNA de Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Reamintim ca saptamana trecuta Parchetul Tribunalului Bucuresti a facut perchezitii la directorii, sefii de servicii si la alti functionari  RADET  la care au gasit circa 500.000 de euro. De asemenea, atunci procurorii au facut perchezitii si la sase firme cu care RADET ar fi incheiat, contra mita,  contracte de achizitii. Serviciile cumparate de RADET, desi au fost platite, nu ar fi  fost executate, spun surse judiciare. Unele dintre contracte depaseau 2 milioane de euro.

Dupa acest scandal, apropiatii primarului general Sorin Oprescu au ajuns in consiliul de administratia si la concucerea institutiei. 

Concluziile  Corpului de Control al Guvernului  au fost transmise şi Serviciului Român de Informaţii.

Citeşte şi Culisele afacerii penale RADET

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că fostul prim-ministru Emil Boc a verificat, în 2010, situaţia de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul Corpului de control, iar concluzia de atunci a fost că totul era perfect la această regie.

Citeşte şi Voicu (RADET): Nu am dat niciodată contracte preferenţiale în schimbul unor bani

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă