12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMinisterul Justiţiei confirmă că extrădarea lui Sebastian Ghiţă se poate solicita în...

Ministerul Justiţiei confirmă că extrădarea lui Sebastian Ghiţă se poate solicita în baza acordului încheiat la Paris în 1957

Ministerul Justiţiei precizează, referitor la cazul fostului deputat Sebastian Ghiţă, reţinut în Serbia, că extrădarea se poate solicita în baza Convenţiei europene de extrădare, încheiată la Paris la 13 decembrie 1957 şi a protocoalelor sale adiţionale, încheiate la Strasbourg la 15 octombrie 1975 şi la 17 martie 1978, ratificate de România prin Legea nr. 80/1997.  

În comunicatul de presă remis redacţiei RL, ministerul mai adaugă că procedura extrădării este o procedură specială care priveşte persoane date în urmărire internaţională şi care s-au refugiat pe teritoriul altor state în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală, judecată sau de la executarea unei pedepse. 

În materia extrădării, Ministerul Justiţiei confirmă că are atribuţia de a solicita extrădarea dintr-un stat străin a unei persoane date în urmărire internaţională cu privire la care există confirmarea localizării sau arestării (în vederea extrădării) acelei persoane pe teritoriul statului solicitat. Astfel, instituţia stabileşte, printr-o încheiere motivată, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru a se solicita extrădarea. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă