15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechDeputații PSD Florin Buicu, Gabriel Horia Nasra și Doina Pană: Nu votez...

Deputații PSD Florin Buicu, Gabriel Horia Nasra și Doina Pană: Nu votez azi nimic şi n-am să votez niciodată ceva care să aducă atingere poporului meu

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Mureş Florin Buicu, a afirmat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că nu a votat și nu va vota niciodată pentru un proiect „care să aducă atingere țării”. Precizarea vine în contextul în care pe ordinea de zi au fost mai multe proiecte de Lege, printre care și cea privind instituirea Zilei Maghiarilor din România, la 15 martie.

 „Dragi prieteni, dragi cunoscuți sau necunoscuți, de când fac politică, mi s-au pus în carcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacționat. Am considerat că cei care <<au ochi de văzut, văd>>. În calitate de deputat de Mureș vă spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic și n-am să votez niciodată ceva care să aducă atingere țării mele, poporului meu! Cu mâna pe Constituție și pe Biblie am spus la investitură și asta voi respecta: <<Jur credintă patriei mele România>>; <<Jur să respect Constituția și legile țării>>; <<Jur să apăr democrația, drepturile și libertătile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României>>, <<Jur să-mi îndeplinesc cu onoare și fidelitate mandatul încredințat de popor>>.  Așa să mă ajute Dumnezeu”, a scris el, pe Facebook.



La rândul său, deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud Doina Pană a reacționat, pe Facebook.

„Dragi prieteni, de când fac politică, mi s-au pus în cârcă, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea că cei care «au ochi de văzut, văd». Deja e mult prea mult! N-am votat ieri nimic, nu votez azi nimic şi n-am să votez NICIODATă ceva care să aducă atingere ţării mele, poporului meu!!!”, a scris ea.

La rândul său, deputatul PSD de Cluj Gabriel Horia Nasra a postat marţi, pe Facebook, o fotografie în care apare alături de colegii săi Cristina Burciu şi Cornel Itu, la care a adăugat mesajul că vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, în schimb nu vor vota niciodată un pachet de legi care să afecteze viaţa românilor din Transilvania.

„«No, gata, no, hai!» Votăm moţiunea! Guvernul Grindeanu trebuie să plece, să demisioneze, însă NU vom vota NICIODATĂ un «pachet de legi» care să afecteze viaţa de zi cu zi a românilor din Transilvania, România!”, a scris Gabriel Horia Nasra.

 

 

 

Comisiile senatoriale de administraţie publică şi pentru drepturile omului au întocmit raport favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România. Raportul comun al celor două comisii a fost adoptat cu majoritate de voturi, existând doar trei abţineri.

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, marţi dimineaţa, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie. De asemenea, Biroul Permanent al Senatului a decis marţi dimineaţă să retragă de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR în schimbul susţinerii moţiunii de cenură. Printre actele normative care trebuiau votate de senatori se număra instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din România şi două modificări la legea educaţiei.



 

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă