13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportCCR discută pe 12 iulie sesizarea lui Grindeanu, care susține că moțiunea...

CCR discută pe 12 iulie sesizarea lui Grindeanu, care susține că moțiunea de cenzură s-a votat ilegal

Curtea Constituțională a României va discuta în data de 12 iulie sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu cu privire la condițiile în care a fost votată moțiunea de cenzură împotriva cabinetului său, în plenul Parlamentului.

"Având în vedere rolul Curţii Constituţionale de garant al supremaţiei Constituţiei, precum şi de unică autoritate de jurisdicţie constituţională în România, fără a solicita anularea adoptării moţiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, vă adresez rugămintea de a examina condiţiile votării de către senatori şi deputaţi a acestei moţiuni şi de a impune Parlamentului respectarea, pe viitor, a dispoziţiilor constituţionale şi legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari", a susținut Grindeanu în scrisoarea adresată CCR.

În acelaşi document, Grindeanu aminteşte că, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din 21 iunie, a fost dezbătută şi votată moţiunea de cenzură cu titlul "România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!", iniţiată de PSD şi ALDE. Această moţiune a fost adoptată cu 241 de voturi pentru şi 10 voturi împotrivă. 

"Procesul-verbal referitor la rezultatul votului exprimat de către deputaţi şi senatori asupra moţiunii de cenzură iniţiate de 222 de deputaţi şi senatori, încheiat la sfârşitul şedinţei de Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului în temeiul art. 44 alin. (4) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, menţionează că s-a procedat la 'verificarea şi numărarea voturilor exprimate de către deputaţi şi senatori, prin vot secret cu bile'", arată Grindeanu. 

Potrivit lui Grindeanu, s-a putut observa însă că unii parlamentari au votat "la vedere". 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă