10.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiUn director CJAS din Bacău primește spor de vătămare pentru că lucrează...

Un director CJAS din Bacău primește spor de vătămare pentru că lucrează la calculator

Potrivit datelor de pe site-ul CJAS Bacău, Ion Savin ia un salariu brut de peste 14.000 de lei, la care se adaugă sporul de vătămare de 2.200 de lei şi tichete de vacanţă de 1.450 de lei.

„Aceste sporuri sunt trecute în Legea salarizării. Toţi angajaţii caselor şi ai altor instituţii publice beneficiază de 15% spor direct şi 15% spor pentru activitatea la calculator. Astfel, nu suntem singurii angajaţi care avem aceste sporuri. Toţi cei care lucrează, de exemplu, la calculator, în domeniul public, au acest spor. Sporurile au venit să rectifice pierderile salariale, pentru că noi am pierdut la lefuri odată cu Legea salarizării”, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al CJAS Bacău, Dan Stoica.

Acesta a adăugat că sumele sunt brute, astfel că, dintr-un spor de 2.200 de lei, de exemplu, beneficiarul rămâne cu aproximativ jumătate din sumă.

„Suma de 2.200 de lei poate părea spectaculoasă pentru un spor, dar repet, este vorba despre una brută. Toţi angajaţii caselor judeţene de asigurări de sănătate beneficiază de aceste sporuri”, a încheiat Stoica.

Sporul se acordă după ce, anual, o comisie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică verifică fiecare birou pentru a vedea dacă există calculatoare, xerox-uri, imprimante sau aparatură care emite radiaţii. Astfel, angajaţii de la stat iau până la 15% în plus la salariu pentru că lucrează cu echipamente electronice, care le pun viaţa în pericol.

Cele mai citite

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...
Ultima oră
Pe aceeași temă