14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSteaua si Rapid au "jucat" pentru Dinamo

Steaua si Rapid au „jucat” pentru Dinamo

Egalul din derby-ul Steaua-Rapid nemultumeste in egala masura ambele formatii. Un 1-1 care avantajeaza liderul la zi, Dinamo, si este considerat un pas gresit atat pentru Cosmin Olaroiu, cat si pentru Razvan Lucescu. Orgoliile si rivalitatea, miza castigarii celor trei puncte puse in joc, duelul orgoliilor dintre Steaua si Rapid au ridicat, dupa cum era de asteptat, tensiunea partidei la cote maxime.
Sinceri sa fim, nu ne asteptam ca Steaua sa repete duminica seara evolutia extraordinara de la Kiev. Nu puteam sa avem aceasta pretentie. Timpul scurs de la confruntarea cu Dinamo Kiev a fost prea scurt, iar stresul chiar si al victoriei a apasat mult prea greu pe umerii jucatorilor lui Olaroiu. Rapid a venit la confruntarea cu Steaua dupa o victorie la limita, muncita greu in Cupa UEFA si cu dorinta teribila a razbunarii ultimelor esecuri in fata ros-albastrilor care i-au suflat titlul de campioana, Supercupa si locul in semifinala Cupei UEFA.

Neobisnuiti cu atatea meciuri tari

Olaroiu nu poate fi acuzat nici un moment ca si-a subestimat adversarul, ca a plecat de la ideea ca succesul de la Kiev i-ar fi putut acorda un avantaj in plus in confruntarea cu Rapid. Este posibil ca Steaua sa nu fie obisnuita sa faca fata unei serii de meciuri cu miza uriasa, lucru pe care Olaroiu este obligat de acum incolo sa-l insufle elevilor sai. Trupa lui Razvan Lucescu a inceput mai bine meciul. Giulestenii, ambitiosi, au pornit in forta partida, asaltand poarta lui Carlos. Steaua face cu greu fata ofensivei visinii si cedeaza dupa numai 20 de minute de joc, cand Grigore reuseste sa deschida scorul. 12 minute mai tarziu Steaua il pierde pe Nesu, eliminat corect de arbitrul Salomir pentru un fault dur la Badoi. Inceput neasteptat pentru Rapid, care se sperie si de tabela de marcaj si de superioritatea numerica din teren. Elevii lui Razvan Lucescu insista in atac, dar o fac fara convingere, in timp ce defensiva ros-albastrilor se apara eroic. Ceea ce i se poate reprosa Rapidului este faptul ca nu a insistat mai mult, a facut timid pasul inapoi, iar in partea a doua a jocului a incercat numai sa se apere si sa mentina rezultatul.

Pas inapoi prea repede

Campionii nu renunta la lupta si nu este nici o exagerare cand spunem ca au jucat in 10 oameni mai bine decat a facut-o Rapidul in 11 jucatori. Giulestenii isi pierd capul cu cat meciul se apropie de final si ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat – Steaua egaleaza prin Oprita. Frustrarea pierderii celor trei puncte la potou ii face pe rapidisti sa-si piarda capul, cu cat meciul se apropie de final. Rapid simte ca-i scapa victoria printre degete, se napusteste in atac si rateaza in ultimul minut o ocazie rarisima, cand mingea a lovit de doua ori bara.
Derby-ul s-a incheiat la egalitate. Nu a fost o confruntare spectaculoasa, asa cum au dorit-o spectatorii aflati in tribune, dar pana la urma a fost un derby de talie europeana. El pastreaza in continuare sansele ambelor echipe la castigarea campionatului, cat si la o prestatie onorabila in cupele europene.

Galeriile s-au intrecut in… bannere

Galeria stelista a afisat urmatoarele bannere: „V-am invatat sa multumiti in engleza / Cati dintre voi "a-ti" fi in stare de o teza”, „13.09.2006. Moare lumea, moare lumea de necaz”, „Miercuri este derbiul adevarat, azi doar un meci mai animat”, „Puteti visa oricat ati vrea, la fotbal nu ne putem compara”. Bannerele galeriei rapidiste au fost: „Ati dat un calup de branza pentru un bilet la peluza”, „An dupa an, cu blaturile pe primul plan”, „Aveti patron mare star, nea Marin Miliardar”, „Rapid in grupe va doreste, sa aveti "bafta" ca la peste”.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă