16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRoni Levy a demisionat de la Urziceni

Roni Levy a demisionat de la Urziceni

Tehnicianul Roni Levy a decis să renunţe la funcţia de antrenor al Unirii Urziceni la sfârşitul săptămânii trecute, deşi anunţase că va mai rămâne să pregătească echipa şi la returul cu Hajduk Split.

Problemele financiare cu care se confruntă vicecampioana României au făcut ca Narcis Răducan şi Mihai Stoica să renunţe deja la funcţiile lor. Inevitabil, următorul care a luat această decizie a fost Roni Levy. Tehnicianul i-a transmis însă lui Dumitru Bucşaru că se va ocupa totuşi de pregătirea dublei din play-off-ul Europa League cu Hajduk Split. Situaţia s-a schimbat când la partida din Croaţia israelianul nu l-a mai putut folosi pe portarul Giedrius Alrauskis, lituanianul fiind vândut la Rubin Kazan (campioana Rusiei) chiar înaintea meciului. „Nu trăim vremuri normale, totul e nesigur. Portarul pleacă cu o zi înainte de meci, nu se face aşa. Nu e o situaţie normală”, a spus Levy.

Discuţii cu Grigoraş, Panduru şi Moldovan

La meciul din această seară, contra Braşovului, Unirea Urziceni va fi condusă de Gabriel Caramarin şi Eugen Nae. Conducerea ialomiţenilor caută acum soluţii pentru a-l înlocui pe Roni Levy. Principalii favoriţi sunt Petre Grigoraş, Basarab Panduru şi Viorel Moldovan. Pentru braşoveni, Unirea este a doua formaţie care se prezintă la poalele Tâmpei fără antrenor. În urmă cu două etape în situaţia ialomiţenilor s-a aflat Steaua, părăsită de Victor Piţurcă. „Vreau să le mulţumesc celor cu care am colaborat excelent la Unirea. Am trăit împreună momente frumoase. Nu m‑am certat cu patronul, ne-am despărţit în condiţii amiabile. Plec pentru că nu cred că mai poate fi stabilitate financiară şi la nivelul lotului de jucători”, a spus Levy.
Tehnicianul a semnat cu Urziceni la începutul anului un contract valabil până la finalul acestui sezon, înlocuindu-l pe Dan Petrescu. Roni Levy nu a reuşit să egaleze performanţele realizate de „Bursuc”, dar a dus echipa până pe locul secund în Liga I, obţinând astfel calificare în play-off-ul Ligii Campionilor.

Nu se poate retrage din campionat

Destrămarea echipei din Bărăgan va continua cu transferurile lui Bilaşco, Galamaz şi ale altor jucători, de care sunt interesate mai multe cluburi din Liga I, dar şi din străinătate. O parte din fotbalişti, printre care se regăseşte şi Vasile Maftei, sunt neplătiţi de trei luni, ceea ce le dă dreptul să-şi depună memorii pentru a deveni liberi de contract. Chiar dacă toată lumea se gândeşte la desfiinţare, preşdintele LPF, Dumitru Dragomir, a dat asigurări că Unirea va termina campionatul, pentru că altfel Dumitru Bucşaru va trebui să returneze banii încasaţi pe drepturile de televizare. „Unirea Urziceni nu se poate desfiinţa până în vară, pentru că ar trebui să dea înapoi banii pe drepturile de televizare. Dacă aveau linişte puteau să treacă de Hajduk Split. Într-o asemenea situaţie e foarte greu să motivezi jucătorii. Mai există trei echipe care se confruntă cu probleme similare, iar dacă nu le rezolvă, în sezonul viitor nu vor mai primi licenţă”, a spus Dragomir.
După patru etape, Unirea Urziceni a strâns doar două puncte şi nu a înscris nici un gol în Liga I în actuala stagiune. În cupele europene, din trei jocuri a remizat o singură dată cu Zenit St. Petersburg, pierzând apoi returul cu ruşii (0-1) şi meciul-tur cu Hajduk Split din play-off-ul Europa League (1-4).

Nu doar Unirea Urziceni a rămas fără antrenor în aceste zile. Adrian Mititelu l-a anunţat pe Aurică Ţicleanu că nu este compatibil cu echipa după ce Universitatea Craiova a remizat, 2-2, cu Astra Ploieşti. Locul acestuia ar putea fi luat de Victor Piţurcă. Însă patronul „Ştiinţei” va trebui probabil să rezolve probleme financiare pentru ca fostul antrenor al Stelei să revină în Bănie.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă