16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialRomanii nu se uita la bani

Romanii nu se uita la bani

Suporterii romani de la Euro 2008 se pare ca au cea mai mare dare de mana din toti cei prezenti aici. Aceasta s-a vazut si inainte, dar mai ales dupa primul meci al nationalei Romaniei, cel cu Franta de la Zürich, acolo unde tricolorii au remizat cu nationala Cocosului Galic.

Asa cum e de asteptat sa se intample si azi, inca de la primele ore ale diminetii strazile din Zürich s-au umplut de o multime galagioasa de suporteri imbracati in galben ce fluturau esarfe si steaguri tricolore. Pana la ora meciului sustinatorii tricolorilor s-au plimbat cantand prin tot orasul si admirand frumusetile helvete.

Limmat – locul unde romanii au vrut sa prinda pesti cu perdeaua
Raul Limmat este cursul de apa care traverseaza orasul financiar de la nord la sud. De-a lungul sau malurile sunt prevazute cu debarcadere, dar si de o punte din lemn care serpuieste din aval catre amonte. Suporterii care se fotografiau pe podurile de peste rau au ramas stupefiati cand au constatat ca raul colcaia de pesti din speciile clean si mreana. Pestii ajungeau chiar si pana la 1,5-2 kg bucata si veneau cu sutele langa mal sa primeasca firimituri de la trecatori. Acelasi lucru il faceau si ratele salbatice care stateau tolanite pe pontoane si mal alaturi de oameni. Unul dintre suporterii din Constanta a avut – mai in gluma, mai in serios – o idee revolutionara: "Fratilor, haideti sa luam o perdea de la hotel sa prindem clenii!". S-a dezumflat atunci cand un altul din Braila i-a spus: "Degeaba, n-avem unde-i pregati!".

Bahnhof Platz – cea mai mare zona comerciala
Romanii au vizitat mai intai zonele comerciale ale orasului pentru a le cumpara diverse suveniruri celor de acasa. Cea mai mare atractie a constituit-o piata subterana din Bahnhof, un adevarat oras sub pamant cu peste 300 de magazine, baruri si restaurante. Cu toate ca preturile sunt unele dintre cele mai mari din Europa, asta nu i-a descurajat pe suporterii imbracati in galben. Daca o bere si un carnat costa 12 franci elvetieni, adica circa 27-28 RON, in schimb o sticla de vin costa doar 8 franci (18 RON), iar o sticla de apa minerala nu mai putin de 5 franci (11 RON). Un tricou cu Euro 2008 – 30 franci (66 RON), o minge – 12 franci (27 RON), iar un breloc care sa aminteasca de Campionatul European – intre 10 si 20 de franci.

 

Oricum, toata lumea s-a orientat spre berea elvetiana care curgea in valuri in peste 200 de sortimente. Pana dupa orele pranzului terasele din jurul garii Bahnhof, de pe Lowen Strasse, dar si de pe arterele plasate spre stadionul Letzigrund au fost pline de suporteri romani care au lichidat zeci de butoaie cu bere. si carnatii au fost comandati in cantitati care i-au facut pe comercianti sa ramana surprinsi. Nici restaurantele de fite n-au ramas libere. In zilele acestea suporterii romani au vizitat locatii gastronomice precum Schwaizer Kasse, Suisse Differente ori Nordsee, unde o cina pentru doua persoane sare bi-nisor de 300 CHF, adica peste 660 de RON.

Cele mai citite

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...
Ultima oră
Pe aceeași temă